You are currently viewing Απαράδεκτο:η ΕΡΤ «έκοψε» την αναμετάδοση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Απαράδεκτο:η ΕΡΤ «έκοψε» την αναμετάδοση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Από τη σημερινή θεία Λειτουργία και τον Καθαγιασμό των Υδάτων  στον Κεράτιο Κόλπο από τον Οικουμενικό μας  Πατριάρχη Βαρθολομαίο!

 

Του Σωτήρη Τζούμα

Την πρώτη γεύση μας την έδωσε η ΕΡΤ τα Χριστούγεννα, όταν μετά από τόσα χρόνια συνεχών αναμεταδόσεων της θείας Λειτουργίας από το Σεπτό Κέντρο, το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, πληροφορηθήκαμε ότι δεν θα γίνει εφέτος μετάδοση στον Ελλαδικό χώρο της Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων από την Κωνσταντινούπολη-μέσω της ΕΡΤ.

Και η εξέλιξη αυτή μας εξέπληξε αρνητικά. Και μας θύμωσε!

Αρχικά πιστέψαμε ότι ήταν συμπτωματικό, αλλά η εξέλιξη των Θεοφανείων μας διέψευσε με τον πιο τραγικό τρόπο αφού όπως αποδείχθηκε αυτό που έγινε τα Χριστούγεννα ήταν προπέτασμα του καπνού για να μετρήσουν αντιδράσεις και στη συνέχεια να ολοκληρώσουν το σχέδιο!
Και αφού είδαν ότι δεν έγινε τίποτα και δεν υπήρξαν αντιδράσεις προχώρησαν και στο επόμενο βήμα: σήμερα, ανήμερα των Θεοφανείων, η απουσία της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας από τους εν Ελλάδι σταθμούς της κρατικής τηλεόρασης έρχεται να μας βεβαιώσει με τον πιο άμεσο τρόπο ότι επρόκειτο περί σχεδίου το οποίο άρχισε να υλοποιείται από τα Χριστούγεννα και τα Θεοφάνεια έβαλαν την… ταφόπετρα!

Όπως μας πληροφορούν άνθρωποι που έψαξαν το θέμα πρόκειται για μια προσπάθεια εξοστρακισμού, μέσα από «υπόγειες διαδρομές» του ραδιομεγάρου,της Πατριαρχικής παρουσίας στην Ελληνική επικράτεια. Κάποιοι δεν θέλουν να έχει φωνή και παρουσία ο Πατριάρχης στην Ελλάδα!

Και η εξέλιξη αυτή καθίσταται όχι απλά ύποπτη αλλά και απαράδεκτη διότι αυτήν ειδικά την εποχή που το Φανάρι βάλλεται και χτυπιέται ανηλεώς από τη Ρωσική Εκκλησία και τις λοιπές Σλαβόφωνες Εκκλησίες ,θα έπρεπε να το προσέχουμε και να το προβάλλουμε εμείς το φιμώνουμε!

Και το εντυπωσιακό είναι ότι αυτό συμβαίνει επί εποχής Νέας Δημοκρατίας, σε αντίθεση με την πρακτική που επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια και μάλιστα επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ που η ηγετική του ομάδα δήλωνε άθεη!

Βέβαια η ΕΡΤ μπροστά στην κατακραυγή που ενδεχομένως θα αντιμετωπίσει προέβη σήμερα σε μια μπλόφα: μετέδωσε μέσω του δορυφορικού καναλιού της “ERT WORLD,” τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων από την Κωνσταντινούπολη! Μας έκανε δηλαδή μεγάλη χάρη πετώντας μας ένα… ξεροκόμματο!

Υπάρχει τελικά βάσιμη υποψία ότι οι αντιπατριαρχικοί κύκλοι που υπήρχαν και υπάρχουν στην Ελλάδα βρήκαν ευκαιρία και πρόσφορο έδαφος -σε μία κρίσιμη εποχή για το Φανάρι- να προχωρήσουν στην υλοποίηση του σκοπού που έχουν!

Δεν θέλουμε να φαντασθούμε ότι η παρούσα ηγεσία της ΕΡΤ υπό τον διαπρεπή δημοσιογράφο κ. Ζούλα έχει ανάμιξη σε αυτό το σκοτεινό και αλλόκοτο σχέδιο! Ούτε και ότι κάποιος υπουργός, εκ των θαμώνων του Μαξίμου στον οποίο «χρεώνουν» ορισμένοι αυτή την εξέλιξη έχει δόση αληθείας!

Πάντως καλόν είναι να γνωρίζουν ότι ο ελληνικός λαός τόσο τα Χριστούγεννα, όσο και σήμερα ανήμερα των Θεοφανείων ανάμεναν αυτές τις αναμεταδόσεις από το Πατριαρχείο μας! Και η ματαίωσή τους μας πλήγωσε πολύ όλους και εδώ και στην Πόλη!

Άξιον επισημάνσεως πάντως είναι το γεγονός ότι το AP (Διεθνές Πρακτορείο “Associated Press”)- το οποίο σαφώς δεν τον διευθύνουν ούτε Έλληνες, ούτε καν Χριστιανοί – πολλώ δε μάλλον Ορθόδοξοι- πραγματοποίησε σήμερα την απευθείας μετάδοση τόσο της Πατριαρχικής και Συνοδικής Θείας Λειτουργίας στο Φανάρι, όσο και της Τελετής του Καθαγιασμού των υδάτων στον Κεράτιο που ακολούθησε.

Αυτό δε λέει τίποτα στους δικούς μας ανεγκέφαλους που πήραν την απόφαση να «κόψουν» το Φανάρι από την ΕΡΤ;