Η κοπή της Βασιλόπιτας στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο

Η κοπή της Βασιλόπιτας στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο

Το απόγευμα της Τρίτης, 31 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε σε εορταστική ατμόσφαιρα η τελετή κοπής της βασιλόπιτας για το έτος 2020, της Εξαρχίας του Παναγίου Τάφου εν Κύπρω, στην έδρα της στη Λευκωσία.

Της τελετής προέστη ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου εν Κύπρω, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, πλαισιούμενος από τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Χρυσάνθου, Γραμματέα της Εξαρχίας, τον Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Αρέστη, εφημέριο του Ιερού Ναού της Εξαρχίας και τον Διάκονο Παΐσιο Χριστού, στην παρουσία ευσεβών προσκυνητών, φίλων και συνεργατών της Εξαρχίας.

Ο Σεβασμιώτατος Έξαρχος, αφού ευλόγησε την βασιλόπιτα, στη συνέχεια απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό προς του παρευρισκομένους, στα πλαίσια του οποίου μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες της Αυτού Θειοτάτης Μακαριότητος, του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου του Γ’, ευχαρίστησε θερμά το προσωπικό, τους συνεργάτες και τους φίλους της Εξαρχίας για την συμπαράστασή τους στο έργο της κατά την χρονιά που πέρασε και απηύθυνε εόρτιες ευχές για το επί θύραις νέο έτος 2020.

Στο τέλος έγινε η διανομή της βασιλόπιτας και οι παρευρισκόμενοι τραγούδησαν πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και αντάλλαξαν εόρτιες ευχές για τη νέα χρονιά.