Ο Σεβ. Φθιώτιδος στην παλαιά Eνορία του στην Θεσσαλονίκη

Ο Σεβ. Φθιώτιδος στην παλαιά Eνορία του στην Θεσσαλονίκη

Στην Eνορία της πατρικής του οικίας στην Θεσσαλονίκη, στον Ιερό Ναό Παναγίας Λαοδηγήτριας Άνω Πόλεως, ιερούργησε σήμερα, για πρώτη φορά ως Μητροπολίτης Φθιώτιδος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών κατόπιν κανονικής άδειας και ευλογίας του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου.

Ο Σεβασμιώτατος, έκδηλα συγκινημένος, εξέφρασε την ευχαριστία του και την ευγνωμοσύνη του στον Άγιο Θεσσαλονίκης για την μεγάλη ευλογία να του επιτρέψει να ιερουργήσει στον Ναό, με τον οποίο συνδέεται παιδιόθεν και με ιδιαίτερη αγάπη αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Προϊσταμένου του Ναού και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης Αρχιμ. π. Βαρνάβα Γιάγκου, τον οποίο χαρακτήρισε: «άγγελο και υιό παρακλήσεως».

Στο σύντομο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην πίστη προς τον Θεό ως εμπιστοσύνη στην αγάπη Του αναλύοντας την προτροπή του Κυρίου μας προς τον Τίμιο Πρόδρομο:«μη δειλιάσης βαπτίσαι με».

Ο Αρχιμ. π. Βαρνάβας Γιάγκου μετέφερε την αγάπη και την ιδιαίτερη εκτίμηση του Παναγιωτάτου Θεσσαλονίκης προς τον Μητροπολίτη μας και χαρακτήρισε τον Ποιμενάρχη μας ως «χαρισματικό πνευματικό πατέρα».

Ο Σεβασμιώτατός μας τελος προσεκάλεσε τους συνενορίτες του της Παναγίας Λαοδηγητρίας να επισκέπτονται την όμορφη Φθιώτιδα και να πραγματοποιούν εκδρομές στα σπουδαία προσκυνήματα της.