Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Ειρηναίο

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Ειρηναίο

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποδεικνύεται ο πιστότερους και συνεπέστερος φίλος του Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίου.
Τον επισκέφθηκε για να του ευχηθεί για τις εορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους και διαπίστωσε με χαρά τη βελτίωση της υγείας του!
Σε μία εποχή που ο Θεόφιλος δοκιμάζει τα νεύρα, τις αντοχές και την νοημοσύνη μας με τις αντικανονικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για να ικανοποιήσει τους Ρώσους, ο Πατριάρχης Ειρηναίος αναρωνύει κάθε μέρα και περισσότερο για να μπορέσει να υπερασπιστεί αύριο το έργο και την υστεροφημία του!
Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Γεν. Διευθυντής της ΕΚΥΟ Αρχιμ. Νικόδημος Φαρμάκης ο οποίος ήταν πάντα κοντά στον Πατριάρχη Ειρηναίο και χάρη σ´αυτόν λειτούργησε με γρήγορα αντανακλαστικά ο Αρχιεπίσκοπος και φρόντισε με τον τότε Υφυπ.Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη να φέρουν τον Πατριάρχη στην Ελλάδα και να τον σώσουν από βέβαιο θάνατο!
Να σημειώσουμε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Έξαρχος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Αθήνα Αρχιμ. Δαμιανός, έχει επισκεφθεί ως είχε υποχρέωση τον Πατριάρχη Ειρηναίο στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν μέχρι σήμερα ή στο ίδρυμα της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών όπου φιλοξενείται!
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με την σημερινή του επίσκεψη δείχνει πώς πρέπει να συμπεριφέρονται οι πνευματικοί μας Ταγοί αλλά και τον δρόμο του πώς πρέπει να συμπεριφέρονται οι νεώτεροι!

Σ. Τζ.