Πάνδημος ο εορτασμός της Αγίας Άννης στον Ταύρο

Πάνδημος ο εορτασμός της Αγίας Άννης στον Ταύρο

Πανηγύρισε με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια, την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, επί τη εορτή της Συλλήψεως της προµήτορος του Χριστού και µητέρας της Υπεραγίας Δεσποίνης ηµών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας, της Αγίας Άννης, ο ομώνυμος περικαλέστατος ναός της, που βρίσκεται στην περιοχή Περιβολιών Ταύρου.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε σεπτής αδείας και ευλογίας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος.

Ο Προϊστάμενος του Ναού, Αιδεσιμολ. πρωτ. π. Σπυρίδων Οικονομίδης μαζί με τον εκλεκτό συνεφημέριο του, π. Ιωάννη Ζιάγκο, πλαισίωναν τον Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο, ο οποίος με τον μεστό εκκλησιαστικό του λόγο, κατά την διάρκεια του Κοινωνικού κήρυξε τον Θείο Λόγο ομιλώντας επικαίρως. Δεν παρέλειψε δε να ευχαριστήσει τον Αρχιεπίσκοπο για την άδεια να προστεί της Ιεράς Πανηγύρεως, τους πατέρες του Ναού, ιδιαιτέρως δε ευχαρίστησε τον προϊστάμενο π. Σπυρίδωνα.

Προ του «Δι’ ευχών» τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ευεργετών, δωρητών, αφιερωτών, συνδρομητών και των ιερατευσαντων και διακονησάντων της ενορίας ταυτης.

Αξίζει να επισημανθεί πως στον ως άνω Ναό, τίθεται προς προσκύνηση από εχθές το απόγευμα, η Θαυματουργή Τιμία Κάρα του Οσίου Μελετίου, εκ της ομωνύμου Μονής στον Κιθαιρώνα.

Η έλευση της Τιμίας Κάρας εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών επί τη επετείω των 50 ετών από τη θεμελίωση του Ι. Ναού και 10 έτη από τα επίσημα εγκαίνια.

Η Τιμία Κάρα του Οσίου Μελετίου θα παραμείνει προς προσκύνηση και πνευματική ενίσχυση των Πιστών έως την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, όπου και θα αναχωρήσει στις 10:30π.μ. για την Ιερά Μονή όπου φυλάσσεται.