ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΣΥΜΕΩΝ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ

ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΣΥΜΕΩΝ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ

Δείπνο αγάπης, προσωπικής γνωριμίας αλλά και πολλών ευχαριστιών παρέθεσε το βράδυ της Πέμπτης 28 Νοεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών προς τους ιδιοκτήτες και νόμιμους εκπροσώπους όλων των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας της Φθιώτιδος (Τηλεόραση, Ραδιόφωνο, Εφημερίδες και Internet.

Το επίσημο Δείπνο πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο “Πολιτεία” (πρώην Τουριστικό Περίπτερο του Δήμου Λαμιέων) στον Άγιο Λουκά σ΄ ένα ιδιαίτερα φιλικό περιβάλλον.

Τον Ποιμενάρχη μας συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αισεδιμολ. Πρωτ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης και ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως μας (89,4 fm) και Υπεύθυνος των ΜΜΕ της Μητροπόλεως Αιδεσιμολ. Πρεσβ. π. Δημήτριος Ατματζίδης.

Τους επίσημους προσκεκλημένους υποδέχθηκε εγκάρδια ο Ποιμενάρχης μας, ο οποίος κατά την διάρκεια του δείπνου, εξέφρασε την χαρά του γι’ αυτή τους την συνάντηση, αλλά και τις από βάθους καρδίας του ευχαριστίες, διότι από την πρώτη κιόλας στιγμή της Εκλογής του στον Ιστορικό Θρόνο της Φθιώτιδος και κυρίως κατά την Ενθρόνισή του, τον αγκάλιασαν με περισσή αγάπη και σεβασμό όλα τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

«Αξιότιμοι Κύριοι και Κυρίες, αγαπητοί μου αδελφοί και εν Χριστώ φίλοι, είναι χαρά και ιδιαίτερη τιμή που σήμερα ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μου και βρισκόμαστε εδώ όλοι μαζί σ’ αυτό το όμορφο τραπέζι, αγάπης και γνωριμίας. Θεωρήστε το, ως ένα κέρασμα για την ενθρόνισή μου, διότι εκείνη την ημέρα εσείς δουλεύατε και εργαζόσασταν για την κάλυψη του γεγονότος και την ενημέρωση των πιστών, κοντά και μακριά.

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την όλη αγάπη σας και συνεργασία. Γνωρίζω ότι όλοι σας ανεξαιρέτως είστε εξαιρετικά μέλη της κοινωνίας μας και παιδιά της Εκκλησίας και αγαπάτε τη δουλειά σας

και αποτυπώνετε την αλήθεια, στηρίζοντας το έργο της Μητροπόλεως μας. Θεωρώ ότι εσείς εκπροσωπείτε την τοπική γνώμη και τους ανθρώπους της Φθιώτιδος, διότι όλες τις ειδήσεις εσείς τις προωθείτε και από σας ενημερώνεται ο κόσμος. Θέλω να γνωρίζετε ότι είμαι δεκτικός ακόμη και στην κριτική που μπορεί να γίνει από σας στο πρόσωπό μου για πράξεις ή παραλείψεις μου διότι πιστεύω ότι οποιαδήποτε κριτική θα είναι καλοπροαίρετη και θα γίνετε με σκοπό το κοινό καλό. Άλλωστε πολλές φορές περισσότερο μας ωφελούν οι παρατηρήσεις και επισημάνσεις απ’ ότι οι έπαινοι και οι κολακείες.

Σ’ αυτό το κλίμα, ενότητος και αγάπης θα ήθελα και είμαι πεπεισμένος ότι, θα συνεργαστούμε απόλυτα, με μόνο μας σκοπό την σωστή ενημέρωση των ανθρώπων και το καλό της τοπικής κοινωνίας. Παρακαλώ ιδιαίτερα, να με ενημερώνετε προσωπικά για το αν κάποιος άνθρωπος χρειάζεται βοήθεια, είτε είναι άστεγος, είτε είναι φτωχός, είτε είναι άρρωστος και δεν έχει μιλήσει σε κάποιον γι ατο πρόβλημά του και την δοκιμασία του. Είμαι εδώ για όλους και σεις είστε εδώ για να βοηθήσετε, με οποιαδήποτε τρόπο την Εκκλησία μας και εμένα προσωπικά.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε «εις υγείαν» στον κάθε ένα ξεχωριστά και μαζί με μία ωφέλιμη πνευματική ευλογία τους διένειμε και τα στοιχεία προσωπικής επικοινωνίας, ώστε να έχουν άμεση επαφή και αδιαμεσολάβητη σχέση, όπως είπε.

Στην συνέχεια ο Ποιμενάρχης μας και οι κ. κ. Δημοσιογράφοι, αντάλλαξαν απόψεις δημιουργώντας έναν πολύωρο εποικοδομητικό διάλογο, κατά την διάρκεια του οποίου, εξέφρασαν στον Σεβασμιώτατο και αυτοί με την σειρά τους τις θερμές τους ευχαριστίες για την τιμητική πρόσκληση τονίζοντας μάλιστα ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην μέχρι τώρα σταδιοδρομία τους.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος τους ενημέρωσε για το πρόγραμμα των πρώτων του εκατό ημερών, έως την έναρξη της Μ. Τεσσαρακοστής, το οποίο περιλαμβάνει ποιμαντικές επισκέψεις σε Ενορίες, Μονές, Ιδρύματα, Σχολεία, λαϊκές αγορές, εμπορικούς δρόμους, πολιτιστικές εκδηλώσεις, χώρους μαζικής αθλήσεως, πόλεις και χωριά ολοκλήρου της Μητροπολιτικής Περιφέρειας, το οποίο έχει τεθεί ήδη σε πραγματοποίηση.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου