Ο PΚαθολικός Αρχιεπίσκοπος Μάλτας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ο PΚαθολικός Αρχιεπίσκοπος Μάλτας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Με εγκαρδιότητα έγινε δεκτός από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο ΡΚαθολικός Αρχιεπίσκοπος Μάλτας Charles Jude Scicluna, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη, 26 Νοεμβρίου, την Ιερά Καθέδρα της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, συνοδευόμενος από τον Καθηγητή Οσιολ.π.Hector Scerri, υπεύθυνο της Αρχιεπισκοπής για τον Οικουμενισμό.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς τους, ο Παναγιώτατος και ο ΡΚ Ιεράρχης, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που άπτονται της πορείας του διαχριστιανικού διαλόγου, ιδιαιτέρως ανάμεσα στην Ρωμαιοκαθολική και την Ορθόδοξη Εκκλησία, με έμφαση στην συνύπαρξη και την συνεργασία στο νησιωτικό Κράτος της Μάλτας.

Ο Σεβ.Αρχιεπίσκοπος Scicluna προσκάλεσε επισήμως την Α.Θ.Παναγιότητα να επισκεφτεί την επαρχία του και ο καθορισμός του χρόνου της επισκέψεως θα γίνει αργότερα.

Στη συνάντηση παρέστη και ο Αρχιμ.Ναθαναήλ Φελεσάκης, Ιερατικώς Προϊστάμενος Μάλτας, της Ι.Μητροπόλεως Ιταλίας και Μελίτης, ο οποίος και συνόδευσε τον Σεβ.Αρχιεπίσκοπο Scicluna κατά την επίσκεψή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο