Η ανατομία μιας αποτρόπαιης πράξης του Πατριάρχη Θεοφίλου: εξαφάνισαν τον προκάτοχό του Ειρηναίο από το προς τιμήν του αφιέρωμα

Του Σωτήρη Τζούμα

Οι Μοσχοβίτες τίμησαν τον Θεόφιλο με το ανώτατο βραβείο της Εκκλησίας της Ρωσίας. Στην εκδήλωση αυτή πρόβαλαν ένα ειδικό αφιέρωμα με τους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής του Θεοφίλου και από το αφιέρωμα αυτό «εξαφάνισαν» τον προκάτοχό του Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίο.
Όλους τους συμπεριέλαβαν, από τον Βενέδικτο μέχρι και τον Διόδωρο, στους οποίους είχε υπηρετήσει και  χρηματίσει είτε ως διάκονος ή πρεσβύτερος αλλά και ως  υνεργάτης, αλλά καμία αναφορά στον Πατριάρχη Ειρηναίο που τον πηρε από το σωρό που βρισκόταν και τον έβγαλε στην επιφάνεια και μάλιστα τον εξέλεξε και τον χειροτόνησε Επίσκοπο- την μόνη εκλογή και χειροτονία της Πατριαρχείας του…
Όμως, στο αφιέρωμα αυτό κάτι τους πρόδωσε και αποκάλυψε την σκευωρία τους παίρνοντας εκδίκηση η ίδια η ιστορία για τον Ειρηναίο και μάλιστα κατά τρόπο νομοτελειακό.
Μια φωτογραφία, από την εποχή που ο Θεόφιλος ήταν στο Κατάρ έκανε τη ζημιά, αφού πάνω από τον Θεόφιλο διακρίνεται το πορτραίτο του τότε Πατριάρχη Ειρηναίου, που υπήρξε ο μεγάλος ευεργέτης του ευεργετηθέντος αχαρίστου και πατρολοίου Θεοφίλου.
Πράξεις και ενέργεια  και πολιτικαντισμοί που θυμίζουν καμαρίλα ανακτόρων και ασφαλώς δεν περιποιούν τιμή σε εκκλησιαστικές προσωπικότητες και μάλιστα σε έναν Πατριάρχη που φέρεται τόσο πονηρά και τόσο δόλια.
Όποιο δημόσιο πρόσωπο και μάλιστα Αρχιερεύς – πολλώ δε μάλλον Πατριάρχης-φέρεται με αυτό τον τρόπο και   αποκρύπτει  επιμελώς πτυχές από την πορεία του και τη ζωή του σημαίνει είτε ότι ντρέπεται για αυτές είτε κάτι άλλο συμβαίνει που αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί! Και ο ρόλος του Θεοφίλου έχει αρχίσει ήδη να αποκαλύπτεται!

Παρακολουθείστε το αφιέρωμα στον Θεόφιλο και θαυμάστε το άκρον άωτον της υποκρισίας