You are currently viewing Η Φθιώτιδα υποδέχτηκε με τιμές και παλμό τον Ποιμενάρχη της Συμεών

Η Φθιώτιδα υποδέχτηκε με τιμές και παλμό τον Ποιμενάρχη της Συμεών

Παρουσία αρκετών αρχιερέων των τοπικών αρχών εκατοντάδων κληρικών και λαϊκών πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή του νέου μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών στην κεντρική πλατεία της Λαμίας.

Ο νέος μητροπολίτης Φθιώτιδος έφτασε στην πλατεία Πάρκου λίγα λεπτά μετά τις 11 συνοδεύομενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλαδος κ.κ. Ιερωνυμο.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχτηκε ο τοποτηρητής της Μητρόπολης Φθιώτιδος, Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, ο οποίος του παρέδωσε τη ποιμαντική ράβδο.

«Ο ερχομός σας εγκαινιάζει μια νέα σελίδα στην εκκλησία μας» τόνισε ο δήμαρχος της Λαμίας κ. Ευθύμιος Καραϊσκος, καλωσορίζοντας τον κ. Συμεών συμπληρώνοντας «πως ο ερχομός σας φέρνει ελπίδα. Σας δίνουμε την υπόσχεση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να στηρίξουμε το έργο σας. Είστε ο ποιμενάρχης που προσδοκούμε να μας διδάξει την ενότητα και την αλληλεγγύη», ενώ ανέφερε ότι Δήμος σεβόμενος τους διακριτός ρόλους θα στηρίξει το έργο της τοπικής εκκλησίας.

Ο μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών κατά την αντιφώνηση του ανέφερε ότι εδώ είχε υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία τονίζοντας πως έρχεται και σήμερα να υπηρετήσει την πατρίδα και να διακονήσει ως παντοτινός στρατιώτης και διάκονος της εκκλησίας του Χριστού.

Στη συνέχεια εν πομπή, συνοδεία στρατιωτικού αγήματος και της φιλαρμονικής, κατευθύνθηκαν στον Μητροπολιτικό ναό.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε ένα παιδί το οποίο βρισκόταν σε αναπηρικό αμαξίδιο λέγοντας του «Θα παλέψεις κι άλλο και θα σηκωθείς όρθιος. Θα με θυμηθείς».

«Το μικρό διάστημα της διακονίας μου εδώ, ως Τοποτηρητού, είχα τη δυνατότητα να διαπιστώσω όχι μόνο τις πολύ καλές οργανωτικές δομές που είχε δημιουργήσει ο μακαριστός αδελφός μας Νικόλαος, αλλά κυρίως τoν ευλαβή κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος ο οποίος σας αναμένει για να σας βοηθήσει στο ποιμαντικό σας έργο» τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, προσφωνώντας τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, κατά τη διάρκεια της τελετής ενθρόνισης στον Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας.

Αμέσως μετά χαιρετισμό απηύθυνε ο υπ. Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης. «Σας υποδεχόμαστε όλοι σήμερα με ενθουσιασμό ως τον καλό σπορέα ώστε να συμμετέχουμε πιο ενεργά, πιο δυναμικά, πιο ουσιαστικά στη μεγάλη του Χριστού Εκκλησία» τόνισε ο κ. Σαταϊκούρας, ο οποίος είναι και Βουλευτής Φθιώτιδας.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως:

Ακολούθως μίλησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Φάνης Σπανός:

Εκ μέρους των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως τον Σεβασμιώτατο καλωσόρισε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ. Νεόφυτος Ραφαηλίδης.

«Περιούσιε κι ευλογημένε λαέ της τοπικής μας Εκκλησίας,της Εκκλησίας της Φθιώτιδος. Ανοίξτε την καρδιά σας, γιατί σε αυτήν προσβλέπω,αυτήν επιποθώ, σε αυτήν θέλω να μιλήσω σήμερα» ανέφερε στον Επιβατήριο λόγο του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών. «Δεν έρχομαι στη ζωή σας για να είμαι ένα άψυχο και άσαρκο σύμβολο μιας θεσμικής εξουσίας, που μέσα από τις διατυπώσεις μιας εξωτερικής εθιμοτυπίας ή τυπικής τελετουργίας θα επιβάλλομαι στανικά στον ορίζοντα της ζωής σας. Έρχομαι για να διακονήσω το είναι σας ως πατέρας και ποιμένας της καρδιάς σας. «Ου γαρ ήλθονδιακονήθηναι,αλλά διακονήσαι». Δεν ήλθα για να με διακονήσετε, αλλά για να σας διακονήσω» τόνισε προς το λαό της Φθιώτιδας ο Ποιμενάρχης κ. Συμεών.