Βαρθολομαίος και ο Παυλόπουλος ευχήθηκαν τηλεφωνικώς στον Ελπιδοφόρο
ÓõíÜíôçóç ôïõ ÐñïÝäñïõ ôçò Äçìïêñáôßáò Ðñïêüðç Ðáõëüðïõëïõ ìå ôïí Áñ÷éåðßóêïðï ÁìåñéêÞò, Åëðéäïöüñï ôçí Ôñßôç 28 ÌáÀïõ 2019. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Βαρθολομαίος και ο Παυλόπουλος ευχήθηκαν τηλεφωνικώς στον Ελπιδοφόρο

Του Θεοδώρου Καλμούκου

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος έλαβε πολλές εκατοντάδες ευχητήρια μηνύματα από την Ομογένεια της Αμερικής απ’ άκρου εις άκρον της χώρας, αλλά και από παντού στον κόσμο. Εκ των πρώτων που τηλεφώνησαν στον Αρχιεπίσκοπο για να του ευχηθούν ήταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος τον γνωρίζει από φοιτητή ακόμα της Θεολογίας και τρέφει ξεχωριστεί αγάπη και εκτίμηση για τον Αρχιεπίσκοπο γι’ αυτό άλλωστε και τον πρόταξε στην Ιερά Σύνοδο για τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο της Αμερικής.

Ο δεύτερος που του τηλεφώνησε ήταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό και τις Εκκλησίες της Διασποράς Αντώνης Διαματάρης, του έστειλαν επίσημα γραπτά μηνύματα. Του ευχήθηκαν ακόμα βουλευτές, δήμαρχοι και περιφερειάρχες από ολόκληρη την Ελλάδα.

Επίσης, του ευχήθηκαν ιεράρχες από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ευρώπη και αλλού, καθώς και συνάδελφοί του καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, πρώην φοιτητές του και φίλοι του ανά τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Εθνικός Κήρυκας» του αφιέρωσε το εβδομαδιαίο «Περιοδικό» του, αλλά έκανε και ιδιαίτερη παρουσίαση στην εβδομαδιαία Αγγλόφωνη έκδοσή του, «The National Herald», με αρθρογραφία και μηνύματα ενοριών, ομογενών, επιχειρηματιών και οργανώσεων.