Το Σάββατο η Εξόδιος Ακολουθία του Μητροπολίτη πρ. Περιστερίου προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου

Το Σάββατο η Εξόδιος Ακολουθία του Μητροπολίτη πρ. Περιστερίου προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου

Εκοιμήθη εν Κυρίω την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, το απόγευμα και περί ώραν 17.30 μ.μ., στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ο γέρων Μητροπολίτης πρώην Περιστερίου κυρός Χρυσόστομος.

Σήμερα Παρασκευή 8η Νοεμβρίου 2019 και περί ώραν 20.00, θα αφιχθεί το σκήνωμα του μακαριστού Ιεράρχου εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιστερίου, το οποίον θα υποδεχούν με τις πρέπουσες τιμές κλήρος και λαός με πρώτον τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Περιστερίου κ.κ. Κλήμεντα.

Ακολούθως θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση και εν συνεχεία ιερά αγρυπνία μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το Σάββατο 9η Νοεμβρίου και περί ώραν 07.00 θα ψαλλεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου Περιστερίου κ.κ. Κλήμεντος.

Ακολούθως περί τις 12.00, θα ψαλλεί η Εξόδιος Ακολουθία του κεκοιμημένου Ιεράρχου προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Εν συνεχεία θα σχηματιστεί ιερά πομπή δια τον οδών Παναγή Τσαλδάρη – Αναπαύσεως, η οποία θα καταλήξει στο κοιμητήριο του Δήμου Περιστερίου, στο οποίο θα γίνει η ταφή, δίπλα στο μνήμα του πρώτου Μητροπολίτου Περιστερίου κυρού Αλεξάνδρου (Καντώνη).Ο αείμνηστος Μητροπολίτης γεννήθηκε στην Άρτα το 1935, ενώ έχει αποφοιτήσει από την Ιερά Θεολογική Σχολή Χάλκης το 1960.

Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία και την Γερμανία και είναι Υφηγητής στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Στρασβούργου. Μάλιστα, έχει διδάξει σε σε διάφορες Θεολογικές Σχολές σε Αμερική, Λίβανο και αλλού.

Το 1960 χειροτονήθηκε Διάκονος και το 1970 Πρεσβύτερος. Εξελέγη Τιτουλάριος Μητροπολίτης Γαρδικίου το 1976 και ορίσθηκε Διευθυντής του Διορθόδοξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος, θέση τήν οποία διατήρησε έως και το 1999. Χρημάτισε μέλος των Κ. Ε. του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών και του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών.

Το 1978 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου. Στις 5 Μαρτίου 2019 με επιστολή του προς την Διαρκή Ιερά Σύνοδο (Δ.Ι.Σ.) της Εκκλησίας της Ελλάδος παραιτήθηκε για λόγους υγείας.