Βαρυσήμαντη δήλωση του ΥΠΕΞ κ.Δένδια που θα συζητηθεί

Απάντηση στην κοινή ερώτηση που δέχθηκαν από τον δημοσιογράφο Αχιλλέα Πατσούκα σχετικά με την Ουκρανία, απάντησε ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Ρώσο ομόλογό του στη Μόσχα.

Ο κ. Δένδιας μεταξύ άλλων τόνισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό κ. Λαβρόφ που επανέλαβε αυτά τα οποία συζητήσαμε κατ’ ιδίαν για το ζήτημα αυτό. Δηλαδή ότι το θέμα αυτό δεν θα αποτελέσει ζήτημα η εμπόδιο του διαλόγου, της εμβάθυνσης, της διεύρυνσης των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας»

«Όπως ίσως γνωρίζετε από την πλευρά της μητέρας μου είμαι απόγονος μιας μακράς σειράς Ιερέων, νομίζω 17 γενεών, το οποίο με έχει καταστήσει προσεχτικό αναγνώστη των Ευαγγελίων. Στο πλαίσιο λοιπόν της Ορθόδοξης πίστης θυμάμαι καθαρά την απάντηση του Ιησού Χριστού, όταν ρωτήθηκε είπε «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ»».

Κλείνοντας ο Έλληνας ΥΠΕΞ ανέφερε: «Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό η σημερινή ελληνική πολιτεία σέβεται απολύτως τον ρόλο και την αυτονομία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος, και τον διακριτό της ρόλο και βέβαια σαν αυτονόητη συνέπεια δεν επεμβαίνει στα στενά εκκλησιαστικά θέματα.»

Δείτε το βίντεο από το 43.50 που γίνεται η σχετική ερώτηση: