You are currently viewing Ποιοί κρύβονται πίσω από την στοχοποίηση και τους ψιθύρους εναντίον του Σεβ. Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου;

Ποιοί κρύβονται πίσω από την στοχοποίηση και τους ψιθύρους εναντίον του Σεβ. Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου;

Του Σωτήρη Τζούμα

Είχα καιρό να ταραχτώ τόσο πολύ! Βλέπετε με την Κοίμηση Χριστοδούλου σταμάτησαν να στέλνονται πλέον οι ανώνυμες επιστολές και τα λιβελογραφήματα που κυκλοφορούσαν για να υβρίζουν και να αποδομούν τον Μεγάλο Πρωθιεράρχη Χριστόδουλο και τους ανθρώπους του σε όλα τα επίπεδα. Μας είχαν πνίξει με όλα αυτά!
Τώρα βλέπετε, στις μέρες μας, όλα γίνονται άψογα και τίποτα το ενοχλητικό δεν συμβαίνει πλέον στην Αρχιεπισκοπική αυλή.
Αλλά και αν συμβαίνει δεν γίνεται ευρύτερα γνωστό και μείς που τα μαθαίνουμε δεν ακολουθούμε την ίδια βρώμικη τακτική που ανάπτυσσαν αυτοί επί των ημερών του Χριστοδούλου.
Κάθε εποχή έχει τους ανθρώπους της και το ήθος της! Αυτό να θυμάστε! Και αυτό όσο περνά ο καιρός γίνεται ευρύτερα αντιληπτό από όλους.

Εδώ και καιρό κυοφορείται και διακινείται μία ύποπτη και από κάθε άποψη ανέντιμη σπερμολογία κατά του Σεβ. Τρίκκης και Σταγών Χρυσοστόμου, ενός νέου, φερέλπιδος και αεικίνητου Ιεράρχη που στα τέσσερα έτη που διαποιμαίνει την ιστορική αυτή Μητρόπολη έχει κάνει τη διαφορά!

Συγκεκριμένα από απρόσωπες και ακέφαλες ηλεκτρονικές διευθύνσεις αποστέλλεται και διακινείται ένα κατάπτυστο λιβελογράφημα, γραμμένο με ανεγκέφαλα στοιχεία και συστατικά που στόχο έχουν να θίξουν τον Σεβ. Τρίκκης και να πλήξουν την ηθική του υπόσταση.

Και όπως σοφά έγραψε κάποτε για ανάλογη περίσταση ο Γεώργιος Πωπ, εκδότης της εφημερίδας « Αθήναι»:

«Τοιούτο κείμενο δεν διενοήθη νους τις, ουδέ έγραψε χειρ τις, αλλά πους τις».
Και σίγουρα είχε δίκαιο, μόνον πους τις θα μπορούσε να γράψει ένα τέτοιο λίβελο.

Το κείμενο αυτό προσπαθεί με τζούφια στοιχεία και ψευδείς περιγραφές και περιστατικά να αποδομήσει την προσωπικότητα και να δημιουργήσει ψευδεπίγραφες εντυπώσεις γύρω από την ζωή και την πορεία του Σεβ. Τρίκκης και Σταγών Χρυσοστόμου ο οποίος μπορεί να εξελέγη νέος νεώτατος Μητροπολίτης, στην ηλικία των 40 ετών, αλλά κατάφερε μέσα στα τέσσερα αυτά χρόνια να αναστήσει πνευματικά μία Μητρόπολη που το γήρας του προκατόχου του είχε ρίξει σε χειμέρια νάρκη και να αποκαταστήσει αδελφικές σχέσεις και αρμονική συνεργασία με τον όμορο συνεπίσκοπό του, Σεβ. Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητο με τον οποίο συνδιοικούν πνευματικά το νομό Τρικάλων.
Φαίνεται πως ο Χρυσόστομος κάποιους έχει ενοχλήσει με την τακτική που ακολουθεί.
Είναι αλήθεια ότι ο Σεβ. Τρίκκης διαθέτει έναν χαρούμενο και ατμοσφαιρικό χαρακτήρα – χάρισμα του Θεού- με τον οποίο κερδίζει όλους όσους γνωρίζει και συνομιλεί μαζί τους και αυτό τον καθιστά πατέρα και αδελφό και συνοδοιπόρο τους.
Κάθε μέρα που περνά κερδίζει το ποίμνιό του και ιδιαίτερα τη νεολαία της επαρχίας του για την οποία ακολουθεί την ποιμαντική τακτική του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου μας Χριστοδούλου, ο οποίος ήταν ο πρώτος που κάλεσε τη νεολαία να έλθει κοντά στην Εκκλησία με εκείνο το περίφημο: « ελάτε όπως είστε»!
Και γέμισαν τότε οι Εκκλησίες με νέους ανθρώπους.Και το παράδειγμα αυτό του Μακαριστού Χριστοδούλου το ακολούθησε και ο Χρυσόστομος με ανάλογη επιτυχία.
Φαίνεται, όμως πως αυτό ενόχλησε κάποιους δυσκοίλιους και αρτηριοσκληρωτικούς που τα βλέπουν όλα αυτά και τα φθονούν και γεννούν τα βρώμικα και ανήθικα μυαλά τους ιστορίες για αγρίους.
Υπάρχει λύση! Να τους γίνει άμεσα.. «κλίσμα» για να ξεμπουκώσουν και να συνέλθουν!
Και το περίεργο είναι ότι στον λίβελο αυτό που κυκλοφορούν έχει περισσέψει το μελάνι για να γράφει και να καταμαρτυρεί αθλιότητες και ψεύδη που επικαλούνται για να οδηγήσουν στην ετυμηγορία τους τους ευφάνταστους αναγνώστες των αθλίων φληναφημάτων τους, αλλά δεν βρήκαν λέξη να πουν για το πόσο φιλακόλουθος Ιεράρχης είναι ο Χρυσόστομος, όταν κάθε βράδυ κάνει εσπερινούς και αγρυπνίες και σχεδόν κάθε μέρα κάνει λειτουργίες.
Και ναί μπορεί να απουσιάζει κάποιες ημέρες από την έδρα του αλλά δεν πάει για αναψυχή αλλά πηγαίνει σε άλλες Μητροπόλεις για να κάνει και εκεί αγρυπνίες και να τελέσει θείες λειτουργίες διότι ξέρει καλύτερα από τον καθένα ότι εκεί βρίσκεται ο Χριστός.
Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι όλα αυτά έχουν γίνει γνωστά στην Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία ασχολείται επισταμένως με το θέμα και μάλιστα είναι πολύ κοντά στο να ανακαλύψει αυτούς που έχουν στήσει αυτή την βρώμικη σκευωρία.
Θα έχει ενδιαφέρον να βρεθούν οι άθλιοι σκευωροί για να μας εξηγήσουν για ποιό λόγο έστησαν αυτή την βρώμικη ιστορία και στοχοποίησαν τον Σεβ. Τρίκκης.
Τί περίμεναν άραγε;
Οτι θα τον τρόμαζαν με την κόπρο του Αυγείου που διοχέτευσαν παντού ;
Και τί θα πετύχαιναν με αυτό;
Να τον κάνουν του χεριού τους; Περισσότερο απ´οτι είναι και μάλιστα με τη θέλησή του!
Ή μήπως βρίσκονται πίσω απ´όλα αυτά κάποιοι κακόψυχοι γείτονες- ευργετηθέντες αχάριστοι- οι οποίοι όπως λένε οι πληροφορίες μας ειδικεύονται στην ανωνυμογραφία και στην αποστολή λιβέλων;
Θα βρεθούμε πολύ σύντομα ενώπιον της μεγάλης αποκαλύψεως και ευελπιστούμε ότι ο Σεβ. Τρίκκης δεν θα φανεί τόσο μεγαλόθυμος και συγχωρητικός αλλά θα αφήσει να τιμωρηθούν παραδειγματικά και όπως αξίζει σε τέτοια κοπρόσκυλα!