Απαράδεκτη στοχοποίηση του Σεβ. Δράμας Παύλου- •Πρωτοσέλιδη επίθεση από την ΕΣΤΙΑ

Απαράδεκτη στοχοποίηση του Σεβ. Δράμας Παύλου- •Πρωτοσέλιδη επίθεση από την ΕΣΤΙΑ

Του Σωτήρη Τζούμα

Το παίζουν σούπερ πατριώτες, νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα,αλλά είναι άσχετοι και γιαυτό επικίνδυνοι.
Είναι αυτοί που κάνουν πάντα ζημιά στα εθνικά μας θέματα, στην προσπάθειά τους να δείξουν ότι είναι αυθεντίες και θεματοφύλακες των πάντων, αλλά δεν ξέρουν την τύφλα τους.
Αν ήξεραν τα γεγονότα στην αληθινή τους διάσταση δεν θα ήταν τόσο τραγικοί και κάθετοι στην κριτική τους αλλά θα φρόντιζαν να πληροφορηθούν και να μάθουν τί ακριβώς συμβαίνει και τί κρύβει η κάθε πράξη και η κάθε ενέργεια. Αυτό σημαίνει υπευθυνότητα! Αλλά στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας είναι είδος προς εξαφάνιση!
Αφορμή για τις σκέψεις αυτές γέννησε η άδικη και απαράδεκτη πρωτοσέλιδη επίθεση της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑΣ», στον Σεβ. Δράμας κ.Παύλο,ελληνόψυχο Μητροπολίτη, Πόντιο ψυχή τε και σώματι και ακραιφνή υποστηρικτή του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου και των καλώς νοουμένων συμφερόντων του.
Ο Σεβ. Δράμας Παύλος, δεν το έκρυψε ποτέ αυτό, παίζοντας τον ρόλο του επαμφοτερίζοντος όπως κάνουν οι περισσότεροι των Μητροπολιτών μας για να είναι αρεστοί και στην Αθήνα και στο Φανάρι.
Διαποιμαίνει μία από τις σημαντικότερες Μητροπόλεις των Νέων Χωρών που υπάγονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και φροντίζει να είναι συνεπής στην αποστολή του.
Και ποιό ήταν παρακαλώ το έγκλημα ή έστω το λάθος του Παύλου για να αιτιολογείται αυτή η άδικη επίθεση που του έγινε;
Δεν ήταν ούτε έγκλημα, αλλ´ούτε και λάθος για να θυμηθούμε τον Ταλλευράνδο.

Ο Σεβ. Δράμας ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση που έλαβε από τον Τούρκο πρόξενο στην Κομοτηνή για να παραστεί στη δεξίωση για την εθνική επέτειο της Τουρκίας. Σε μία δεξίωση που ο κατάκοπος από τις υποχρεώσεις Οικουμενικός Πατριάρχης θέλησε και πήγε ο ίδιος στην Άγκυρα αυθημερόν και δεν επιφόρτισε τον Σεβ. Αγκύρας Ιερεμία να τον εκπροσωπήσει.
Και γιατί παρακαλώ του επιτίθενται και στοχοποιούν τον Παύλο έτσι απροκάλυπτα για ένα τέτοιο γεγονός;
Γιατί στην δεξίωση αυτή ήταν εκεί όλη η σφηκοφωλιά των Τούρκων κατασκόπων που δραστηριοποιούνται στη Θράκη εις γνώση του ελληνικού κράτους!
Κι ακόμη γιατί ήταν εκεί ο Τούρκος Πρόξενος Όμέρογλου και ο…. Ψευδομουφτής Ίμπράμ Σερίφ – όπως τον λέμε αφού δεν τον αναγνωρίζουμε .
Η παρουσία του Σεβ. Δράμας Παύλου και των άλλων ελληνικών αρχών στην δεξίωση ενόχλησε κάποιους.
Μεταξύ αυτών που ενοχλήθηκαν όπως πληροφορούμεθα συμπεριλαμβάνεται και ένας καθ´ύλην αρμόδιος δημόσιος κρατικός λειτουργός του Παιδείας που θεωρεί ότι τα ελληνοτουρκικά είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του γιαυτό και φρόντισε να νομιμοποιήσει άτυπα μεν αλλά ουσιαστικά εκατοντάδες παράνομα τζαμιά που λειτουργούν στην Αθήνα.

Κατά τους επικριτές και καταγγέλοντες ο Σεβ. Δράμας με την παρουσία του νομιμοποίησε τον Ψευδομουφτή.
Μωρέ τί μας λέτε; Έσταξε η ουρά του γαϊδάρου!
Τα παράνομα τζαμιά που έχετε να λειτουργούν παράνομα δεν τα βλέπετε.Αυτά νομιμοποιούν την παρουσία δεκάδων Ψευδομουφτήδων.

Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα εξ αρχής και ας κάνουμε μία μικρή αλλά χρήσιμη αναδρομή.
Γνωρίζω τον Σεβ. Δράμας από τα έτη που ήταν Αρχιμανδρίτης και Ηγούμενος της Μονής της Παναγίας Σουμελά στην Βέροια.
Μου τον είχε γνωρίσει ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος από τα έτη που ήταν Μητροπολίτης Δημητριάδος.
Τον θαύμαζε και τον εκτιμούσε για τις εθνικές θέσεις του και την προσήλωσή του στις Ποντιακές παραδόσεις.

Σας αποκαλύπτω εδώ για πρώτη φορά μάλιστα ότι από το 1998 που εξελέγη Αρχιεπίσκοπος ο Χριστόδουλος ήθελε να προωθήσει τον Παύλο σε Μητροπολίτη και τον ήθελε από νωρίς για Μητροπολίτη Εδέσσης ή Σερρών ή όπου υπάρχει ποντιακό στοιχείο, αλλά οι συγκυρίες πήγαιναν προς πίσω την εκλογή του ώσπου ήλθε η ώρα και εξελέγη Δράμας.
Και είναι τυχερός ο λαός της Δράμας που διαθέτει έναν τόσο ικανό, δυναμικό, ελληνόψυχο και ατρόμητο Πόντιο Ποιμενάρχη, τον οποίο σέβονται και εκτιμούν οι απανταχού Πόντιοι.
Και στα έτη που ποιμάνει ο Παύλος τη Δράμα έχει φανεί η διαφορά.
Ποιοί από μας δεν θυμούνται αλήθεια τον Παύλο να τραγουδά μέσα σε ένα στάδιο γεμάτο Ποντίους το τραγούδι
« Την πατρίδα μου έχασα- έκλαψα και πόνεσα..» και να σείεται ο κόσμος από ενθουσιασμό γιαυτό τον λεβέντη Δεσπότη;
Και το τραγούδι αυτό αλλά και άλλα ποντιακά ήθελε συχνά να ακούει από τον καλλίφωνο Παύλο και ο Χριστόδουλος, στο τέλος ενός γεύματος ως κατακλείδα.
Αυτός λοιπόν ο Παύλος, με αυτά τα ακούσματα και τις απόψεις δεν μπορεί να είναι τουρκόφιλος ή τουρκολάγνος αλλά κάτι άλλο κρύβοταν και μάλιστα επιμελώς, κάτω από την απόφασή του να ανταποκριθεί θετικά σε αυτή την δεξίωση. Η κίνηση αυτή ξύπνησε μέσα μας παλαιές μνήμες, από τις μεγάλες ιστορικές στιγμές που έζησε ο σκλαβωμένος ελληνισμός και ξέρουμε όσοι εντρυφούμε στα ιστορικά δοκίμια στα χρόνια της σκλαβιάς, τότε που οι Πατριάρχες φρόντιζαν να δίνουν το παρών στα μεγάλα γεγονότα της Πύλης για ξεκάρφωμα και για να ευαρεστούν τους Τούρκους για να αποφεύγονται τα χειρότερα.

Και επαναλαμβάνω: ναί,πήγε ο Σεβ. Δράμας Παύλος στη δεξίωση των Τούρκων, μόνος Μητροπολίτης από όλη τη Βόρεια Ελλάδα και ασφαλώς δεν ήταν υποχρεωμένος να πάει!

Αλλά ο Παύλος δεν πήγε στη δεξίωση για να … «τιμήσει» τους Τούρκους ή για να κάνει δημόσιες σχέσεις μαζι τους, γιατί δεν το χρειάζεται αυτό.
Είναι γνωστός άλλωστε για την ανδρώα και ανδρική στάση που κρατά σε όλη του την διαδρομή και εντός της Ιεραρχίας για όλα τα θέματα.
Και είναι ένας από τους λίγους Ιεράρχες που όλοι παραδέχονται ότι έχει λόγο και μπέσα.

Η Μητρόπολη Δράμας μπορεί να μην έχει προς το παρόν Μουσουλμανικό πληθυσμό και ευχόμαστε να μην αποκτήσει ποτέ . Αλλά αυτό δεν τον αφήνει έξω από την αγωνία που πρέπει να έχει ως Ορθόδοξος Ιεράρχης ο οποίος διαποιμαίνει μία επαρχία του Οικουμενικού Θρόνου.
Ο Σεβ. Δράμας ( που δεν είναι ούτε ο Σεβ. Ξάνθης, ούτε ο Σεβ. Κομοτηνής που έχουν στις επαρχίες των με Μουσουλμάνους και πρέπει να βλέπουν με καλή διάθεση τους …Τούρκους που κυκλοφορούν ανάμεσά τους ) πήγε για να κρατήσει τα προσχήματα με τους Τούρκους έναντι του Πατριαρχείου μας. Πήγε στη δεξίωση- έστω μόνος από όλους τους Ιεράρχες που προσεεκλήθησαν αλλά δεν πήγαν-για να βγάλει ασπροπρόσωπο τον Πατριάρχη μας και το Φανάρι.
Πήγε να … «κόψει κίνηση» που λέμε και να τους πει: είμαστε εδώ, σας τιμάμε αλλά δεν σας φοβόμαστε!

Και μπορεί αυτή η επίσκεψη να έγινε την επομένη τών δηλώσεων πού έκανε ο θρασύς Τούρκος υπουργός Αμύνης Χουλουσί Άκάρ ο όποιος μέ χάρτη πού άνήρτησε στό διαδίκτυο εμφανίζει ολη τήν Μακεδονία καί τήν Θράκη τουρκική, αλλά και μόνο γιαυτό έπρεπε να πάει στη δεξίωση του Τούρκου Προξένου ο Παύλος.

Καλά θα έκαναν αυτοί που του επιτίθενται να ρωτούσαν να μάθουν τί είπε στην κατ´ιδίαν συνομιλία που είχε με τον Τούρκο Πρόξενο … Να μάθουν από πρώτο χέρι για όσα του είπε για την ερήμωση και τον αφελληνισμό των νησιών μας Ίμβρου και Τενέδου, για την συρρίκνωση του ελληνισμού στην Πόλη και άλλα ηχηρά παρόμοια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που διεγείρει αντιδράσεις εκ μέρους των σούπερ πατριωτών ο Παύλος για δήθεν φιλοτουρκική απόκλιση.
Όλοι θυμόμαστε την αθλιότητα που είχε συμβεί προ έτους περίπου -την οποία είχαμε σχολιάσει δεόντως και τότε με τον δικό μας τρόπο- όταν ο Παύλος ευρισκόμενος με τον Πατριάρχη στον Πόντο είχε μεταβεί μετά του Σεβ. Νεαπόλεως Βαρνάβα,με δική τσυς πρωτοβουλία στο τουρκικό νεκροταφείο για να προσευχηθεί και να αποτίσει φόρο τιμής προς έναν επιφανή Τούρκο που είχε πεθάνει.
Ο άνθρωπος αυτός όταν ο Παύλος πήγαινε στις αλησμόνητες πατρίδες, από τότε που ήταν ένας απλός Αρχιμανδρίτης,εύρισκε πάντα τον τρόπο να εισέρχεται σε απαγορευμένους ναούς και να λειτουργεί και να μοσχοβολούν και πάλι από τον ουράνιο μοσχολίβανο. Έτσι εξαγίασε και πάλι μετά από τόσα χρόνια τόσους ναούς που ο διωγμός και η εγκατάλειψη είχαν αφήσει με μονή συντροφιά την υγρασία και τις αράχνες.
Αυτόν τον άνθρωπο πήγε να τιμήσει τότε με μία επίσκεψη στον τάφο του γιατί του άνοιξε τις πόρτες κλεισμένων ναών και απαγορευμένων χώρων και βάλθηκαν τότε όλοι οι άσχετοι να του βγάλουν τα μάτια!
Τα ίδια και τώρα!
Γιατί δεν ξέρουν ότι πίσω από τέτοιες κινήσεις κυοφορείται και αναπτύσσεται μια μυστική φαναριώτικη διπλωματία για το καλό του Ορθόδοξου Ελληνισμού που ζει κάτω από τον τουρκικό ζυγό.

Ο Σεβ. Παύλος αλλά και ο Περιφερειάρχης κ. Μέτιος ( πολύ περισσότερο που εκπροσωπεί και τους μουσουλμάνους πολίτες ψηφοφόρους ) πήγαν στη δεξίωση για συμβολικούς λόγους! Ούτε χασκογελούσαν ούτε χαριεντίζονταν όπως εγράφη .
Αντιθέτως από πληροφορίες που έχουμε πήγαν και είπαν αλήθειες μεταξύ σοβαρού και αστείου, που έκαναν τους Τούρκους αξιωματούχους να αισθανθούν άβολα.
Όσο για την καραμέλα με τον Ψευδομουφτή , νισάφι πια!

Γιατί πρέπει να ευθύνεται ο Παύλος που ήταν και αυτός στη δεξίωση;
Γιατί το ελληνικό κράτος που τον θεωρεί και τον καταγγέλει απλά ως ψευδομουφτή – αν σέβεται τον εαυτό του- δεν τον συλλαμβάνει τον κύριο αυτό για …αντιποίηση αρχής, αλλά κάνει τα κλειστά μάτια και τον αφήνει να δραστηριοποιείται και να εργάζεται εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων;
Ο Μητροπολίτης Δράμας ευθύνεται για τα χάλια μας ή μήπως θα έπρεπε να αναλάβει να λύσει ένα θέμα που θα έπρεπε να έχει λύσει από καιρό η κυβέρνηση !!!
Ο ψευδομουφτής δεν νομιμοποιείται από την επίσκεψη ενός Μητροπολίτη σε μία δεξίωση . Αντιθέτως τον νομιμοποιεί η ανοχή των αρμοδίων του Υπ. Παιδείας που τον αφήνουν να αναπτύσσει δραστηριότητα και επειδή είναι ανίκανοι να τον βάλουν στη θέση του τους ενοχλεί ο Παύλος που πήγε στη δεξίωση.
Κάποτε θα καθίσω να γράψω κάποιες αλήθειες που ξέρω γύρω από το παρασκήνιο που υπάρχει σε αυτά τα θέματα και θα κάνω πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους αλλά κι εγώ μετά θα πρέπει να αλλάξω ουρανό.
Συνοψίζοντας ακόμη και αν ενόχλησε η παρουσία του Σεβ. Δράμας στη δεξίωση του Τούρκου Προξένου για την εθνική επέτειο της γείτονος χώρας, σίγουρα δεν ήταν έγκλημα. Τα εγκλήματα γίνονται καθημερινά στον τόπο μας με το μεταναστευτικό που σε λίγο, αν δεν γίνει κάτι άμεσο και δραστικό,θα πάρει διαστάσεις εθνικού δράματος. Και τότε κάτι Παπαφλέσσες ωσάν τον Άγιο Δράμας θα μας σώσουν και πάλι!