Η «παύση» του Τσκονδίτι Πέτρου είναι μόνο η αρχή;

Η «παύση» του Τσκονδίτι Πέτρου είναι μόνο η αρχή;

Άγριες διαστάσεις παίρνει η παύση του Επισκόπου Τσκονδίτι κ. Πέτρου, της Εκκλησίας της Γεωργίας. Ως γνωστόν η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Γεωργίας προχώρησε στην παύση του ύστερα από απαίτηση του ίδιου του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία.

Για την απόφαση αυτή ο Επίσκοπος Πέτρος δήλωσε:

“Η Ιερά Σύνοδος έλαβε μια άνευ προηγουμένου απόφαση, προσωπικά ο Πατριάρχης με απομάκρυνε άδικα από τον Αρχιερατικό μου βαθμό. Πιστεύω ότι ο λόγος πίσω από αυτή την απόφαση είναι η αποκάλυψη της αμαρτίας του σοδομισμού στη Γεωργιανή Εκκλησία. Το έθνος έχει έναν Πρόεδρο Συνόδου εμμονικό,με την αμαρτία της σοδομίας”.

Τα παραπάνω δήλωσε ο Επίσκοπος Πέτρος σε δημοσιογράφους φεύγοντας από το Πατριαρχείο Γεωργίας μετά την ανακοίνωση της παύσης του.

Επιπροσθετως είπε ότι παύθηκε από τη θέση του Επισκόπου, επειδή υπέβαλε ενοχοποιητικά στοιχεία κατά του Πατριάρχη Ηλία Β’.

“Όσον αφορά τη στάση μου και το θέμα μου, και για όσους από εσάς αναρωτιέστε για την τιμωρία, θα έλεγα ότι εάν η σημερινή συνεδρίαση της Συνόδου μετατραπεί σε Πιλάτο, όλα είναι δυνατά” – δήλωσε χαρακτηριστικά.

Να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τον Επίσκοπο Τσκονδίτι, η Ιερά Σύνοδος έλαβε ομόφωνα απόφαση να απευθύνει έκκληση για την απελευθέρωση του π. Γεωργίου Μαμαλάντζε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατηγορία που βαρύνει τον Επίσκοπο Πέτρο είναι οτι συμμετείχε στην ομάδα εκείνη η οποία ήθελε την απομάκρυνσης- έκπτωση του Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία. Παράλληλα το όνομα του Επισκόπου Πέτρου θεωρείται αναμεμειγμένο και στην απόπειρα δηλητηρίασης του Πατριάρχη.Πολλοί θεωρούν ότι το θέμα που μόλις άνοιξε θα μας απασχολήσει για καιρό και οι συνέπειές του αυτή τη στιγμή είναι απρόβλεπτες.