You are currently viewing Ντροπή Αγιοι Πατέρες

Ντροπή Αγιοι Πατέρες

Αλγεινή και χείριστη εντύπωση προκάλεσε σε κάθε νοήμονα άνθρωπο η παρουσία και η συμμετοχή στο Πατριαρχικό συλλείτουργο στη Μονή Ξενοφώντος,μόνο των εννέα εκ των είκοσι Μονών της Αθωνικής Πολιτείας! Οι έντεκα δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να παραστούν και να τιμήσουν τον αυθέντη και Δεσπότη της Αγιωνύμου Πολιτείας Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο,αλλά και την αδελφή Μονή Ξενοφώντος ,με την οποία δίδουν μαζί μαρτυρία πίστεως εκεί πάνω στα καστρομονάστηρα του Αθωνα.
Γιατί Αγιοι πατέρες;
Έρχεται συχνά ο Πατριάρχης στο Άγιο Όρος και θα αναπληρώσετε το σημερινό κενό και την απουσία σας σε μία άλλη του επίσκεψη;
Φυσικά και όχι! Και αυτό το ξέρετε! Άλλωστε μερικοί από σας με πρώτη τη Λαύρα δυσφορήσατε με την εκ νέου επίσκεψη του Πατριάρχη στην Μονή Ξενοφώντος;
– Πάλι στην Ξενοφώντος; Είπατε…
Γιατί δεν τον καλείτε και σείς; Ο φθόνος είναι κακός σύμβουλος!

Θα μου επιτρέψετε ωστόσο να σας πω ευθέως και χωρίς ίχνος αναστολών ότι οι λόγοι και τα αιτία που σας οδήγησαν σε αυτή την… αποχή, είναι οι ιδεοληψίες που σας διέπουν και ο φανατισμός που οδηγεί τα βήματά σας. Αντί να εκπέμπετε και να αναβλύζετε αγάπη και συγχωρητικότητα όπως ακριβώς σας διδάσκουν και οι Αγιοι των Μονών που υπηρετείτε με τον βίο τους, εσείς ταμπουρώνεστε πίσω από τα πιστεύω σας και μεταδίδετε τον διχασμό. Και το κάνετε απροκάλυπτα. Παριστάνετε κατά τα άλλα τους ταπεινούς μοναχούς ενώ επί της ουσίας νοιώθετε ισχυρότεροι του Πατριάρχη. Αντί να δείξετε τον απαιτούμενο σεβασμό την σεπτή κορυφή σας-σε μια εποχή που σας έχει ανάγκη γιατί οι φίλοι μας οι Ρώσοι θέλουν να το «καπελώσουν» και ει δυνατόν να το εξαφανίσουν γιαυτό και ρίχνουν ρούβλια στο σούπερ μάρκετ της πίστεως -εσείς γυρίζετε την πλάτη στον ελεύθερο πολιορκημένο Πατριάρχη του Γένους,θεωρώντας με αιρετικό πείσμα ότι εσείς κατέχετε την γνησιότητα της πίστης. Την τύφλα σας κατέχετε!
Αγιοι πατέρες με όλο το σεβασμό προς τα μοναχικά σας σχήματα,δεν σας έχω καλά νέα! Η κόλαση ετοιμάζεται για κάτι σαν και μένα που δεν ξέρουν να το… βουλώνουν αλλά και κάτι σαν και σας που θεωρούν τους εαυτούς τους ορθόδοξες αυθεντίες ! Ναι σωστά καταλάβατε θα με υποστείτε και στην άλλη ζωή! Και όποιος αντέξει εκεί!
Λυπάμαι πάντως που επαληθεύομαι
με τον πιο τραγικό τρόπο. Δεν είμαι απ´αυτούς που δεν έχουν ασκήσει κριτική στο Φανάρι και δεν το έχουν στήσει στη γωνία για λάθη και παραλείψεις του, για διγλωσσία και για αδιαφορία σε κάποια σοβαρά θέματα που μας πονούν ως Έλληνες Ορθοδόξους! Αλλά σε αυτή τη συγκυρία το Φανάρι δεν πρέπει να μείνει μόνο του! Και σείς διαλέξατε την χειρότερη εποχή για να εγκαταλείψετε τον αγώνα! Θα σας κρίνουν αυτοί που μας κρίνουν κάθε μέρα σε όλα: οι νεκροί και οι αγέννητοι!

Σ.Μ.Τζ.