Έκθετο αφήνει τον Σεβ. Κυθήρων η Σύνοδος με ανακοινωθέν της 

Έκθετο αφήνει τον Σεβ. Κυθήρων η Σύνοδος με ανακοινωθέν της 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ «ΕΞΑΨΑΛΜΟΥ»:
Μετά την ανακοίνωση αυτή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τίθεται σοβαρότατο ηθικό και πνευματικό ζήτημα για τον Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ, ο οποίος μετά απ´αυτή την εξέλιξη οφείλει ή να απολογηθεί δημόσια και να ζητήσει συγνώμη από τη Σύνοδο ή να παραιτηθεί, εδώ και τώρα!

«Με αφορμή Ανακοίνωση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ, η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, σχετικά με την από 12ης Οκτωβρίου τ.έ. απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος περί της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας, η οποία κοινοποιήθηκε με Δελτίο Τύπου από την αρμοδία Επιτροπή Τύπου, ανακοινώνεται και διευκρινίζεται ότι, όπως δύνανται να μαρτυρήσουν όλοι οι παρόντες Σεβασμιώτατοι Ιεράρχες, αλλά και έχει καταγραφεί στα επίσημα Πρακτικά της Ιεράς Συνόδου, το εκδοθέν Δελτίο Τύπου, το οποίο στηρίχθηκε τόσο στην εισήγηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου καί στην γενομένη συζήτηση κατά την οποία συμμετείχαν 33 Αρχιερείς, όπως και στα συμπεράσματα, τα οποία στο τέλος της συζητήσεως ανακοίνωσε ο Μακαριώτατος, αναγνώσθηκε εις επήκοον πάντων και κατόπιν γενομένων υπό των Αρχιερέων διορθώσεων, έλαβε την τελική του μορφή και απετέλεσε απόφαση της Ιεραρχίας.

Κατά συνέπεια, η Τριμελής εξ Αρχιερέων Επιτροπή Τύπου εξέφρασε την αλήθεια των γενομένων και οποιαδήποτε άλλη απόπειρα ερμηνείας τους δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα.

Εκ της Ιεράς Συνόδου

της Εκκλησίας της Ελλάδος»