Τα Εγκαίνια του Κέντρου  Νεότητας και Μουσικής Παιδείας  ” Ο Άγιος Παντελεήμων” της Ι.  Αρχιεπισκοπής  Αθηνών • Έργο αγάπης στην καρδιά της Αθήνας

Τα Εγκαίνια του Κέντρου Νεότητας και Μουσικής Παιδείας ” Ο Άγιος Παντελεήμων” της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών • Έργο αγάπης στην καρδιά της Αθήνας

Σήμερα Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:30,τελέστηκαν τα εγκαίνια και ο Αγιασμός του Κέντρου Νεότητος και Μουσικής Παιδείας ” Ο Αγιος Παντελεήμων” του Τμήματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην περιοχή των Κάτω Πατησίων, επί της οδού Κωστή Παλαμά 7.
Στο μεγάλο γεγονός για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, έδωσαν το παρών πλήθος ιερέων της Αρχιεπισκοπής αλλά και ο λαός της περιοχής που παρακολούθησε με θρησκευτική ευλάβεια και προσήλωση την όλη εκδήλωση.
Στην εκδήλωση προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος,συνοδευόμενος από τον μέχρι τώρα Πρωτοσύγκελλο και από σήμερα Μητροπολίτη Φθιώτιδος , τον από Θεσπιών Συμεών.
Επίσης, παρέστησαν Μητροπολίτες της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος οι οποίοι παρεπιδημούν στην Αθήνα λόγω της Ιεραρχίας , καθώς και εκπρόσωποι των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Δημόπουλος Γεώργιος- Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών και γέννημα θρέμμα Πατησιώτης, ο εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Αθηναίων Ξυδάκης Νικόλαος, εκπρόσωποι του Δημοτικού, Περιφερειακού και Κοινοτικού Συμβουλίου του 5ου Δημοτικού Διαμερίσματος, εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου, όπως ο ηθοποιός Δημήτρης Βισκαδουράκης.
Σήμερα έκανε το επίσημο ντεμπούτο του ως νέος Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης, όπου με προτροπή του π. Ειρηναίου Νάκου, Υπευθύνου του Τμήματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο κόσμος αναφώνησε το Άξιος για τα νέα του διοικητικά καθήκοντα.
Ομίλια έβγαλε ο νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, οποίος βοήθησε πάρα πολύ στη υλοποίηση αυτού του έργου. Ακόμα σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Γεώργιος Δημόπουλος.
Την Ακολουθία του Αγιασμού τέλεσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, μαζί με τον π. Βαρνάβα Θεοχάρη και ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Τους Βυζαντινούς ύμνους της Ακολουθίας του Αγιασμού έψαλλε η Χορωδία Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με χοράρχη τον Κωνσταντίνο Αγγελίδη.
Αμέσως μετά ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος μίλησε για την ανάγκη να επενδύσουμε στη νέα γενιά,στα παιδιά μας.
Αμέσως μετά ο Ευεργέτης και δωρητής κ. Παντελεήμων Μπούμπουρας έκαναν τα αποκαλυπτήρια της πλάκας και έκοψε την κορδέλα μαζί με τον Μακαριώτατο και τους επίσημους καλεσμένους και έγινε η βράβευση του μεγάλου αυτού Δωρητή και Ευεργέτη της Εκκλησίας μας.
Όλοι ευχήθηκαν το έργο αυτό να είναι επιτυχημένο και κυρίως παραγωγικό και να πετύχει στο στόχο του.

Επιμέλεια κειμένου και φωτό ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΟΝΙΑΣ