You are currently viewing Η Εκκλησία της Ελλάδος θα απαντήσει το Σάββατο στον φαιδρό Ιλαρίωνα όπως του αξίζει;

Η Εκκλησία της Ελλάδος θα απαντήσει το Σάββατο στον φαιδρό Ιλαρίωνα όπως του αξίζει;

Ο γνωστός γυρολόγος μαέστρος Ιλαρίων ξαναχτύπησε! Εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά προκλητικός και απειλητικός προς την Εκκλησία της Ελλάδος η οποία κατά τον Μοσχοβίτη Άγιο «θα βρεθεί απομονωμένη αν αναγνωρίσει το σχίσμα» . Άκουσον, άκουσον! Ο απομονωμένος ομιλεί ανερυθρίαστα περί απομόνωσης!

Ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων απευθύνεται με αυτό το προκλητικό ύφος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «ΡΙΑ» όχι τυχαία , αφού σε λίγα ικοσιτετράωρα θα συνέλθει σε έκτακτη συνεδρίαση η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος για το ουκρανικό .

«Όποιος αναγνωρίσει το σχίσμα θα βρεθεί απομονωμένος» είπε ο πολύς Ιλαρίων απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου για εκτόξευση δήθεν «απειλών» από Έλληνες Ιεράρχες, για απομόνωση της Εκκλησίας της Μόσχας.

Βέβαια στη συνέντευξη αυτή προσπαθεί να το παίξει και μεγαλοδυναμος και ακριβοδίκαιος γιαυτό σε μια από τις απαντήσεις του είπε πως η Εκκλησία της Ελλάδος είναι Αυτοκέφαλη και ελπίζει να λάβει τις αποφάσεις της χωρίς «εξωτερικές πιέσεις»- εννοώντας προφανώς το Φανάρι.

Ο μητροπολίτης Ιλαρίων όμως, δεν σταματά σε αυτό αλλά προβαίνει σε μία αθλιότητα που μόνον πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών θα αποτολμούσαν να ρίξουν σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων : μας κραδαίνει ως απειλή το παλαιοημερολογιτικό ζήτημα το οποίο και στο παρελθόν έχει χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης κατά της Αθήνας αλλά και μια ενδεχόμενη ακοινωνησία, την οποία είχε το θράσος να προαναγγείλει μέσω της συνέντευξης. .

-«Πως θα αντιδράσει η Εκκλησία της Ρωσίας αν η Εκκλησία της Ελλάδος αναγνωρίσει την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας;» ρωτά ο δημοσιογράφος τον Ιλαρίωνα .

«Πως θα αντιδρούσε η Αθήνα εάν εμείς αναγνωρίζαμε μια από τις παλαιοημερολογίτικες παρατάξεις;» απαντά δια της ευθείας απειλητικής- και καθόλου ρητορικής- ερώτησης του ο χαιρέκακος Ιλαρίων , για να συμπληρώσει πως κατά αυτόν «η απάντηση είναι προφανής».

Και αυτά τα λέει εκείνος που λίγο πιο πάνω καταδίκαζε τις εξωτερικές παρεμβάσεις στις Αυτοκέφαλες Εκκλησίες και ότι περιμένει η Εκκλησία της Ελλάδος θα πάρει την απόφαση χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις! Εκείνος μπορεί να ασκεί όποια πίεση θέλει! Το άκρον άωτον του εγωισμού.

Επίσης ο Ιλαρίων χρησιμοποιεί και υπερασπίζεται για μια ακόμη φορά την διακοπή κοινωνίας που αποφάσισε η Εκκλησία της Μόσχας κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την οποία θεωρεί απάντηση σε κάθε αντίστοιχη κίνηση.

«Όταν η Κωνσταντινούπολη παρέδωσε τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας στους σχισματικούς της Ουκρανίας δεν είχαμε επιλογή παρά να διακόψουμε την ευχαριστιακή κοινωνία» σημειώνει ο μητροπολίτης που καλεί τους «Έλληνες ιεράρχες που δεν κατάλαβαν την κίνηση και την βρήκαν σκληρή να μπουν στη θέση τους».Τόσο μεγαλόψυχος!

Για τον μητροπολίτη Ιλαρίωνα αργά η γρήγορα η κατάσταση θα επιστρέψει στην κανονικότητα αφού κατά την άποψή του όσοι δεν έχουν προχωρήσει στην αναγνώριση της νέας Εκκλησίας χωρίς όμως να έχουν λάβει επίσημη θέση συντάσσονται ουσιαστικά με την Μόσχα.Αλλά λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο και φαίνεται αυτό από την ευκολία που βγάζει συμπεράσματα. !

«Εμείς στην Εκκλησία της Ρωσίας νιώθουμε την ισχυρή υποστήριξη των ορθοδόξων Εκκλησιών, κάποιες εκ των οποίων έχουν εκφράσει ανοιχτά την διαφωνία τους με την νομιμοποίηση του ουκρανικού σχίσματος ενώ άλλες σιωπηρά δεν συμφωνούν» είπε χαρατηριστικά.

Αλλά και σε αυτό θα πάρει απάντηση ο υπερφίαλος Ρώσος! Και πρώτη θα τη δώσει η Εκκλησία της Ελλάδος το Σάββατο κιόλας! . Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν τα ελληνόφωνα πρεσβυγενή Πατριαρχιεία Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων!Ευτυχώς η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν κάθεται με δεμένα τα χέρια. Μοιραία θα ακολουθήσει και η Εκκλησία της Αλβανίας η οποία στο θέμα αυτό μας έχει στενοχωρήσει με την προβληματική και εν πολλοίς ανεξήγητη στάση της.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα ταξίδια του Υφυπεξ κ. Διαματάρη στην Αλεξάνδρεια και στα Ιεροσόλυμα δεν έγιναν μόνο χάριν της εθιμοτυπίας, αλλά περιείχαν και αποστολή με εντολή του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Επίσης να υπενθυμίσουμε ότι τους τελευταίους μήνες τόσο ο Ιλαρίων- εξ ού και ο χαρακτηρισμός… γυρολόγος – όσο και άλλοι ιεράρχες της Εκκλησίας της Ρωσίας έχουν επιδοθεί σε ταξίδια και συναντήσεις με μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος και σε άλλες ορθόδοξες Εκκλησίες, με το αιτιολογικό των «προσκυνηματικών επισκέψεων» όπου εντελώς συμπτωματικά και τυχαία τους ενημέρωναν και για τις θέσεις της Εκκλησίας τους για το θέμα της Ουκρανίας και ασκούσαν παντός είδους πιέσεις! Οι Μοσχοβίτες γνωρίζουν καλά την τέχνη.

Η συνεδρίαση της Συνόδου της Ιεραρχίας της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ελλάδος, έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο και πιστεύουμε ότι θα δώσει την απάντηση που πρέπει τόσο στον γυρολόγο Ιλαρίωνα όσο και στα δυστυχή φερέφωνα του!