Ένας Ελληνοκύπριος στη «μάχη» για την προεδρία του Κουίνς στη Νέα Υόρκη

Ένας Ελληνοκύπριος στη «μάχη» για την προεδρία του Κουίνς στη Νέα Υόρκη

 

Τους βασικούς άξονες του διοικητικού προγράμματός του παρουσίασε ο ομογενής υποψήφιος πρόεδρος για την προεδρία του Κουίνς, και εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Υόρκης, Κώστας Κωνσταντινίδης (Costa Constantinides).

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπους του Τύπου στον πεζόδρομο της Diversity Plaza, στο Τζάκσον Χάιτς, έξω από τον σταθμό του μετρό της 74ης οδού, ο κ. Κωνσταντινίδης στάθηκε ιδιαίτερα στον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα και την έντονη παρουσία των μεταναστών στο Κουίνς, επιλέγοντας άλλωστε μια συνοικία η οποία έχει κυρίως κατοίκους ασιατικής, μεσανατολικής και λατινικής καταγωγής.

Ξεκινώντας την ομιλία του, έχοντας στο πλευρό του στελέχη αραβικών και ινδουιστικών κοινοτήτων, που έχουν σημαντική παρουσία στην περιοχή του Τζάκσον Χάιτς, ο Κώστας Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στην ιστορία της δικής του οικογένειας, με τον παππού και την γιαγιά του που μετανάστευσαν από την Κύπρο, αντιπαραβάλλοντας με τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν πολλοί μετανάστες χωρίς χαρτιά, λόγω της αυστηρής πολιτικής του Λευκού Οίκου.

«Υπολογίζεται ότι στο Κουίνς έχουμε περισσότερους από 100.000 μετανάστες χωρίς χαρτιά. Ανθρώπους με οικογένειες, τα παιδιά των οποίων αγωνιούν ότι μπορεί να τους εντοπίσει το ICE και να τους απελάσει, εξαιτίας της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του Λευκού Οίκου. Δεν είναι αυτή η χώρα που θέλουμε, δεν είναι αυτό το Κουίνς που θέλουμε», ήταν το περιεχόμενο της πρώτης τοποθέτησης του κ. Κωνσταντινίδη.

Στη συνέχεια, ο κ. Κωνσταντινίδης στάθηκε σε πέντε θεμελιώδη σημεία του προγράμματος προεδρίας του, εφόσον εκλεγεί τον Φεβρουάριο, τα οποία είναι:

α) η λειτουργία τοπικών γραφείων διοίκησης της κομητείας σε διαφορετικές περιοχές, κάτι που δεν υπάρχει σήμερα.

β) η ένταξη των βασικών μητρικών γλωσσών των κατοίκων του Κουίνς στο σύστημα εξυπηρέτησης των διοικητικών υπηρεσιών.

γ) η πραγματοποίηση μιας εκτενούς και ακριβούς απογραφής πληθυσμού, προκειμένου να γίνει ανακατανομή των θέσεων αντιπροσώπων στην ομοσπονδιακή Βουλή.

δ) η χρηματοδότηση οργανισμών από τους κόλπους της κοινότητας (community based orgs)

και ε) η περιβαλλοντική αναβάθμιση συγκεκριμένων συνοικιών όπου διαμένουν οικονομικά ασθενέστεροι και μειονότητες, στις οποίες, ως υποβαθμισμένες, διενεργούνται δραστηριότητες επιβαρυντικές για το περιβάλλον και, κατ’ επέκταση, την υγεία των κατοίκων.

«Δεσμεύομαι ότι, εφόσον εκλεγώ, θα προχωρήσουμε στην πιο λεπτομερή απογραφή που έχει γίνει ποτέ. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι έχουμε μείωση κατά 11000 ανθρώπους, όπως κατέγραψε η απογραφή του 2010. Θα καταγράψουμε τον ακριβή πληθυσμό και θεωρώ ότι θα ξανακερδίσουμε την μια θέση αντιπροσώπου που χάσαμε, εξαιτίας των στοιχείων του 2010», ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Οι εκλογές για την προεδρία του Κουίνς θα διεξαχθούν πρόωρα, λόγω της εκλογής της απερχόμενης προέδρου, Μελίντα Καντζ, στην Γενική Εισαγγελία του Κουίνς. Η κ. Καντζ θα αποχωρήσει και τυπικά από την 1η Ιανουαρίου, με τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Κουίνς να προγραμματίζονται για τον Φεβρουάριο του 2020.

Πηγή: www.ekirikas.com

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ