Αστραψε και βρόντηξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ για τις απαράδεκτες  ενέργειες δύο  κληρικών του

Αστραψε και βρόντηξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ για τις απαράδεκτες ενέργειες δύο κληρικών του

Δύο κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως Ύδρας, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Υδρας Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Γρηγοριάτης και ο εφημέριος Αιγίνης πρωτοπρεσβύτερος Δρ. Νικόλαος Σαββόπουλος, τ. εκπρόσωπος(!!) της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση με δόλιο τρόπο όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, απέσπασαν άδεια του Μητροπολίτη Υδρας Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και πραγματοποίησαν προσκυνηματική εκδρομή στο Κίεβο.

Η εκδρομή αυτή όμως δεν ήταν προσκυνηματική αλλά ήταν στοχευμένη, αφού ενώ γνωρίζουν το πρόβλημα που υπάρχει στην Εκκλησία της Ουκρανίας πήγαν την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου και συλλειτούργησαν με τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριο του Πατριαρχείου Μόσχας.

Μάλιστα μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφώνησαν τον Μακαριώτατο Ονούφριο και μετέφεραν ως μη όφειλαν την …αγωνία Ορθοδόξων κληρικών και λαϊκών της Ελλάδος για την κρίση εντός της Ορθοδοξίας με αφορμή το Ουκρανικό.

Επίσης ζήτησαν από τους πιστούς να παραμείνουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία υπό τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ονούφριο, την Εκκλησία που παρέλαβαν από τους προγόνους τους και από την οποία δέχονται σήμερα την πνευματική τους ορθόδοξη καθοδήγηση.

Τέλος έκαναν μια έκκληση προς τους αρχιερείς της Ελλάδος εν όψη της συγκλήσεως της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και των αποφάσεών της για το Ουκρανικό.Μάλιστα ο ένας εξ αυτών ο π. Νικόλαος Σαββόπουλος εξεφώνησε και λογίδριον( το οποίο δημοσιεύθηκε) και το οποίο βρίθει κανονικών παραπτωμάτων και υπερβάσεων για έναν ιερέα ο οποίος ουδεμία αρμοδιότητα είχε να προβεί σε μία τέτοια ενέργεια εκθέτοντας τόσο τον εαυτό του όσο και τον ανυποψίαστο Μητροπολίτη του.

Δηλαδή οι δύο κληρικοί με πρόσχημα την εκδρομή στην Ουκρανία για προσκυνηματικού λόγους, προέβησαν σε ενέργειες και πράξεις που δεν ήταν της αρμοδιότητάς τους.
Αντιθέτως ενώ γνώριζαν ότι υπάρχει πρόβλημα και η Εκκλησία της Ελλάδος στην οποία ανήκουν προσπαθεί με αργό βηματισμό να βρει τις ισορροπίες της και να πράξει το ορθόν και συμφέρον, οι δύο αμετροεπείς αυτοί ιερείς τίναξαν στον αέρα αυτή την ισορροπία και με τις υπερβολές τους δημιούργησαν μείζον θέμα, το οποίο καλείται να θεραπεύσει ο Σεβ. Ύδρας Εφραίμ

Η άμεση αντίδραση του Σεβ. Ύδρας Εφραίμ

Μετά την δημοσιοποίηση του γεγονότος ο Σεβ. Ύδρας Εφραίμ, σοβαρός Ιεράρχης και πνευματικό ανάστημα του Σεβ. Ύδρας Ιεροθέου δεν έμεινε με δεμένα τα χέρια! Εξέδωσε άμεσα ανακοινωθέν με το οποίο αποκαλύπτει τον δόλιο τρόπο που ζήτησαν άδεια οι δυο κληρικοί και τους εκθέτει στα μάτια της κοινής γνώμης.
Με την ανακοίνωση αυτή η Ι. Μητρόπολη Ύδρας και προσωπικά ο Σεβ. Ύδρας Εφραίμ αποδεικνύει την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει προβληματικές και δόλιες συμπεριφορές κληρικών του οι οποίοι χωρίς να έχουν αρμοδιότητα προέβησαν σε πράξεις που αντί να κατευνάσουν τα πνεύματα ρίχνουν λάδι στη φωτιά!
Το ανακοινωθέν της Ι.Μητροπόλεως Ύδρας έχει ως ακολούθως: