Προσκυνηματική επίσκεψη του Γέροντα  της Μονής Βατοπαιδίου και Αγιορειτών πατέρων στο Φανάρι

Προσκυνηματική επίσκεψη του Γέροντα της Μονής Βατοπαιδίου και Αγιορειτών πατέρων στο Φανάρι

Προσκυνηματική επίσκεψη στο Σεπτό Κέντρο προκειμένου να υποβάλουν τα σέβη τους στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη και να λάβουν την ευχή και την ευλογία του, με αφορμή την έναρξη, κατά την 1η Σεπτεμβρίου, του νέου εκκλησιαστικού έτους, πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Βατοπαιδίου, Αρχιμ. Εφραίμ, οι αδελφοί της Μονής, π.Ευδόκιμος και π. Γεώργιος, καθώς και ο Ιερομόναχος Χρυσόστομος, Γέρο-ντας του Ιερού Κελλίου Αγ. Χρυσοστόμου Σκήτης Κουτλουμουσίου.

Κατά τη διάρκεια της συζητήσεώς τους έγινε αναφορά και στην επικείμενη επί-σκεψη του Παναγιωτάτου στο Άγιον Όρος, στο πλαίσιο της οποίας θα προε-ξάρχει της Θείας Λειτουργίας που θα τελεστεί, στις 20 Οκτωβρίου, στο Καθο-λικό της Μονής Ξενοφώντος, με την ευκαιρία της επετείου των 200 ετών από της ανεγέρσεώς του.Επίσης, θα μεταβεί στις Καρυές, όπου θα προσκυνήσει την εφέστιο Εικόνα του Αγίου Όρους, την Παναγία “Άξιόν Εστι”, στον Ναό του Πρωτάτου, ενώ θα επισκεφθεί και τις Ι.Μονές Βατοπαιδίου, Παντοκράτορος, την Αθωνιάδα Σχολή και τις Σκήτες Αγίου Ανδρέου (Σεράϊ), Αγίου Παντελεήμο-νος (Κουτλουμουσιανή) και Προφήτου Ηλιού.

Κατά τη συνάντηση του Παναγιωτάτου με τον Καθηγούμενο της Ι.Μονής Βατο-παιδίου και τους πατέρες που τον συνόδευαν παρέστη και ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος.

Φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο