Τα έσοδα συναυλίας στο Carnegie Hall για την ολοκλήρωση του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου στο Σημείο Μηδέν

«Εθνικός Κήρυξ»

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ανακοίνωσε πως η προσπάθεια της Αρχιεπισκοπής για την ολοκλήρωση της κατασκευής του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν λαμβάνει και νέα ώθηση.

Ειδικότερα, όλα τα έσοδα από συναυλία της φιλαρμονικής ορχήστρας της Αθήνας (Athens Philharmonic), υπό τη διεύθυνση του Κύπριου μαέστρου Γιάννη Χατζηλοΐζου (Yiannis Hadjiloizou), στις 10 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Stern Auditorium / Perelman Stage του Carnegie Hall, θα διατεθούν για τον Αγιο Νικόλαο.

«Οπως όλοι γνωρίζετε, έχω κατατήσει την ολοκλήρωση του Αγίου Νικολάου ως κορυφαία προτεραιότητα της θητείας μου ως Αρχιεπίσκοπος σας. Αυτό θα απαιτήσει τις συνδυασμένες προσπάθειες όλη της Κοινότητάς μας», ανέφερε ο κ. Ελπιδοφόρος σχετικά.

«Θα είναι ευχαρίστησή μου να δώσω το ‘παρών’ στη συναυλία στο Carnegie Hall, η οποία σηματοδοτεί την κοινή προσπάθεια Ελλάδας, Κύπρου και Αμερικής, σε υποστήριξη των προσπαθειών μας. Απευθύνω έκκληση να είστε παρόντες επίσης ή να υποστηρίξετε αλλιώς την εκδήλωση», επεσήμανε.

Η συναυλία κατέστη δυνατή με τη «γενναιόδωρη πρωτοβουλία της κ. Κατερίνας Ναυπλιώτη Παναγοπούλου (Ms. Katerina Nafplioti Panagopoulos), η οποία αναγνωρίζεται από την Ελληνική Πολιτεία ως πρέσβης εκ προσωπικοτήτων (Honorary Ambassador)», ανέφερε ακόμη το ανακοινωθέν της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Η παραγωγή της κ. Παναγοπούλου, παρουσιάζει τον κ. Χατζηλοΐζου, για πρώτη φορά στο Carnegie Hall, με τη Symphony No. 2, «Resurrection» του Gustav Mahler, στην ίδια σκηνή, όπου ο Mahler ο ίδιος διηύθυνε το τελευταίο κονσέρτο του.

Το πρόγραμμα θα ανοίξει με το Ιντερλούδιο από την όπερα 9th of July 1821, την οποία συνέθεσε ο Μιχάλης Χατζηλοΐζου (Michael Hadjiloizou), πατέρας του Γ. Χατζηλοΐζου. Θα ακολουθήσει το Cyprus Dance No.1, Servikos του Γ. Χατζηλοΐζου.

«Η συναυλία αυτή προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία να γιορτάσουμε την ελληνική μας κληρονομιά, βοηθώντας παράλληλα την αναστήλωση του Αγίου Νικολάου», σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Αρχιεπισκοπής.