Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος αποδεικνύει την αχαριστία του στο Φανάρι και προκαλεί προβλήματα για το θέμα της Ουκρανίας

Του Σωτήρη Τζούμα

•Να τον χαίρεστε Παναγιώτατε! Εσείς του ανοίξατε το δρόμο για να εκλεγεί Πατριάρχης.

Ο Πατριαρχικός Έξαρχος πάσης Λευκορωσίας και Μητροπολίτης Μινσκ κ. Παύλος επισκέφθηκε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε ( Romfea.gr ) κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών ο Μητροπολίτης Παύλος εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την θερμή υποδοχή, αλλά και για την ευλογία να επισκεφθεί τα ιερά μέρη της Ιερουσαλήμ.

Ο Πατριάρχης Θεόφιλος τόνισε ότι «τα Ιεροσόλυμα είναι πάντα πρόθυμα να συναντά προσκυνητές από διάφορες αδελφές Τοπικές Εκκλησίες και σήμερα χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συναντούμε τον Μητροπολίτη Παύλο που υπηρέτησε και διακόνησε στους Αγίους Τόπους για πολλά χρόνια.»

Όταν ήλθε η κουβέντα στο θέμα της Ουκρανίας ο Πατριάρχης με βαρύγδουπο ύφος σημείωσε ότι μία από τις σημαντικότερες πράξεις στον σύγχρονο κόσμο, είναι η επιθυμία να διατηρηθεί η ενότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Αναφερόμενος μάλιστα στην εκκλησιαστική κατάσταση της Ουκρανίας, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων μεταξύ άλλων είπε με ύφος: «Με βαθιά θλίψη, βιώνουμε αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία».

Και πρόσθεσε με θρασύτητα:

«Αναγνωρίζω μόνο μια Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία, η οποία διαποιμένεται από τον Μητροπολίτη Ονούφριο».

Επίσης, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων ανέφερε ότι σύμφωνα με τους Αγίους Πατέρες, το σχίσμα είναι η πιο σοβαρή αμαρτία κατά της θεϊκής αγάπης, η οποία στηρίζεται στην ενότητα της Εκκλησίας.

Και ποιός τα λέει όλα αυτά;

Αυτός που διάσπασε την Αγιοταφική Αδελφότητα και διοικεί ως απόλυτος δικτάτωρ, σπέρνοντας παντού τον φόβο.

Αυτός που άφησε τον προκάτοχό του Πατριάρχη, αυτόν που του έδωσε την Αρχιερωσύνη, να αργοσβήνει και αν δεν ήταν Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο ΥΦΥΠΕΞ Αντώνης Διαματάρης θα τον άφηναν να πεθάνει σαν σκυλί!

Αυτός που αν δεν ήταν ο Πατριάρχης να του ανοίξει το δρόμο για την εκλογή σε Πατριάρχη, θα ήταν ακόμη καταθλιπτικός Αρχιμανδρίτης να σβήνει την πίκρα του on the rocks- και ο νοών νοείτω!

Και τώρα τί κάνει;

Ως πρεσβυγενές Πατριαρχείο πουλά το Φανάρι για να φανεί αρεστός- και όχι μόνο- στους Ρώσους! Αντί να πρωτοστατήσει στις αντιδράσεις κατά των Ρώσων και να συμπαρασταθεί στο πολλαπλώς δοκιμαζόμενο Φανάρι.

Αυτός ο άνθρωπος που παριστάνει τον Πατριάρχη στους Αγίους τόπους έχει αποτύχει σε όλα!

Τί να πρωτοθυμηθούμε και τί να πρωτογράψουμε;

Στο μεταξύ οι λογαριασμοί στο όνομά του στο εξωτερικό ( εκτός Ιεροσολύμων) συνεχίζουν να φουσκώνουν και να μη δίνει λογαριασμό σε κανέναν!

Μήπως πρέπει να επέμβει η Ελληνική Κυβέρνηση για να του δώσει να καταλάβει ότι αρμενίζει στραβά;

Τώρα! Σε λίγο θα είναι πολύ αργά! Φοβούμαι ότι τα Πανάγια Προσκυνήματα στην Αγία Πόλη και το κυριαρχικό δικαίωμα που έχει το Πατριαρχείο μας σε αυτά πολύ σύντομα θα αμφισβητηθεί και θα είμαστε αδύναμοι να τα περισώσουμε γιατί θα έχουμε γίνει περίγελος!