Η θερμή υποδοχή στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο από τον Μητροπολίτη Ύδρας Εφραίμ, θετικό πρόσημο για εκλογή βοηθού Επισκόπου για την Μητρόπολη;

Την Ύδρα επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ, με αφορμή την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ο Αρχιεπίσκοπος έφτασε στο νησί συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγγελλο της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπο Θεσπιών Συμεών. Τους υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ, ο Γεν. Αρχιερατικός Επιτροπος π. Ακίνδυνος Δαρδάνος, ο ιδιαίτερος του Σεβ. Ύδρας Αρχιμ. Νεκτάριος Δαρδάνος, ανερχόμενος κληρικός,οι αρχές του τόπου, κλήρος και λαός.

Ο Μητροπολίτης Ύδρας καλωσόρισε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο και στην συνέχεια τον ξενάγησε στον ιστορικό μητροπολιτικό ναό, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη για την πρόσκληση και την θερμή υποδοχή. Μάλιστα με αφορμή την σημαντική ιστορική πορεία του ναού ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για την ανάγκη αγαστής συνεργασίας Εκκλησίας και Πολιτείας.

Ο Αρχιεπίσκοπος χοροστάτησε στον εσπερινό στον καθεδρικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ύδρας και σήμερα το πρωί προεξήρχε της Θείας Ευχαριστίας, ενώ αμέσως μετά ο Δήμος Ύδρας τον ανακήρυξε σε επίτιμο Δημότη του νησιού.

Το ιστορικό Μοναστήρι της Ύδρας, η παλαίφατος Μονή Παναγίας της «Φανερωμένης» και νυν Καθεδρικός Ναός της Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης αποτελεί το κόσμημα της ηρωοτόκου και αγιοτόκου ενδόξου Νήσου Ύδρας που πρόσφερε αιμάτινες σπονδές στην παλιγγενεσία της πατρίδας μας. Είναι το Μοναστήρι- έτσι το αποκαλούν μέχρι σήμερα- που έδρασε την περίοδο της δουλείας του Γένους και τις ημέρες του Αγώνα της Εθνεγερσίας έλαβε ευθύνες και πρωτοβουλίες σημαντικές που συνέβαλαν τα μέγιστα στην απελευθέρωση της χώρας μας από τον τουρκικό ζυγό.

Η πρόσκληση προς τον Αρχιεπίσκοπο και η ανταπόκριση σε αυτή ήταν ένα αναμενόμενο από καιρό γεγονός. Λέγεται μάλιστα ότι αποτελεί το δεύτερο μεγάλο βήμα μετά την κατάθεση του αιτήματος του Σεβ. Ύδρας Εφραίμ προς τον Αρχιεπίσκοπο για προαγωγή σε βοηθό Επίσκοπο κληρικού της Μητροπόλεως Ύδρας ο οποίος υπηρετεί στην Αίγινα.

Όλα δείχνουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βλέπει θετικά το αίτημα του Σεβ. Ύδρας δεδομένης άλλωστε και της ιδιαιτερότητας της Μητροπόλεως, λόγω των πολλών νησιών και των διαφορετικών κέντρων που έχει. Οι πληροφοριές αναφέρουν ότι θα φέρει το θέμα στην Ιεραρχία η οποία όπως όλα δείχνουν θα ανταποκριθεί θετικά.

Όλα δείχνουν ότι η προσεχής Ιεραρχία του Οκτωβρίου θα είναι Ιεραρχία εκλογών νέων Ιεραρχών.