You are currently viewing ΦΑΚΕΛΟΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ: Η θλιβερή συνέχεια μιας ανείπωτης ντροπής- συμμορίας ρασοφόρων

ΦΑΚΕΛΟΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ: Η θλιβερή συνέχεια μιας ανείπωτης ντροπής- συμμορίας ρασοφόρων

Του Σωτήρη Τζούμα 

• Να επέμβει άμεσα ο Υπ.Εξωτερικών κ.Δένδιας  και  ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Στις 13 Αυγούστου συμπληρώνονται 18 ολόκληρα χρόνια από τότε (13-8-2001), πού, με κανονικές ψήφους (7 σε σύνολο 17), εξελέγη ο από Ιεραπόλεως Ειρηναίος Σκοπελίτης, Πατριάρχης Ιεροσολύμων σε διαδοχή του μακαριστού προκατόχου του Διόδωρου Α΄.

Η εκλογή του αναγνωρίστηκε ευθύς εξ αρχής από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (Παλαιστινιακή Αρχή – Ιορδανία) εκτός της κυβέρνησης του Ισραήλ, η οποία τον αναγνώρισε μόλις το 2004. Τον επόμενο χρόνο, στις 6 Μαΐου 2005, λόγω κατηγοριών κακής διαχείρισης, η πλειοψηφία της Αγιοταφικής Αδελφότητας τον αποκήρυξε ενώ ο ίδιος αρνούνταν τις κατηγορίες αλλά και να παραιτηθεί. 

Στις 24 Μαΐου 2005, συγκλήθηκε στην Κωνσταντινούποληαπό τον Οικουμενικό Πατριάρχη ΒαρθολομαίοΠανορθόδοξη Σύνοδος,  η οποία διέγραψε το όνομα του Ειρηναίου από τα Δίπτυχα της Ορθόδοξης Εκκλησίας και κήρυξε το θρόνο σε χηρεία. Ο Μητροπολίτης Πέτρας Κορνήλιος ορίστηκε από τη Σύνοδο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων τοποτηρητής μέχρι την εκλογή νέου Πατριάρχη. 

Ενώ ο Ειρηναίος εξακολουθούσε να δηλώνει ότι είναι Πατριάρχης και να προσπαθεί να λειτουργεί σε διάφορους ναούς φρουρούμενος από την Ισραηλινή Αστυνομία (καθώς το κράτος του Ισραήλ εξακολουθούσε να τον θεωρεί Πατριάρχη), η Σύνοδος του Πατριαρχείου τον καθαίρεσε από κάθε βαθμό ιεροσύνης και τον υποβάθμισε στις τάξεις των απλών μοναχών. Το κράτος του Ισραήλ συνέχιζε να τον αναγνωρίζει ως τον νόμιμο Πατριάρχη μέχρι το Δεκέμβριο του 2007. Από τις 16 Φεβρουαρίου 2008 ο Ειρηναίος παραμένει έγκλειστος μέσα στην κατοικία του εντός του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων φρουρούμενος από ιδιώτες άραβες, που με εντολή του νέου Πατριάρχη Θεόφιλου, δεν επέτρεπαν μέχρι πρότινος ούτε την έξοδό του,αλλά ούτε και την είσοδο επισκεπτών.

Οι κατηγορίες για κακοδιαχείριση

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος φερόταν να είχε εκποιήσει μυστικά ακίνητη περιουσία του Πατριαρχείου και να έχει φυγαδεύσει σημαντικά χρηματικά ποσά στο εξωτερικό. Η εκποίηση ακίνητης περιουσία σε εταιρίες Ισραηλινών συμφερόντων επηρέαζε ένα ευαίσθητο statusquo, που επικρατούσε στην περιοχή, γεγονόςπου ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από αραβικής πλευράς. Από την άλλη, οι κατηγορίες περί κακοδιαχείρισης τον έφεραν σύντομα αντιμέτωπο με την πλειοψηφία της ΑγιοταφικήςΑδελφότητας. Για τις κατηγορίες όμως αυτές και μετά από παρέλευση τόσων ετών, δεν υπήρξαν ικανά στοιχεία, και για τον ιστορικό του μέλλοντος θα παραμένει θέμα ιστορικής ευθύνης.Το 2005 η Παλαιστινιακή Αρχή με σχετική έρευνα από την αρμόδια επιτροπή της κυβερνήσεως, εξέδωσε αθωωτικό πόρισμα για τις εν λόγω μυστικές συμφωνίες και για τις κατηγορίες πωλήσεων των επίμαχων ακινήτων.

Ειδικότερα, ο Πατριάρχης Ειρηναίος κατέφυγε στο αστικό δικαστήριο για την ακύρωση των συμφωνιών, που έγιναν με υπογραφή Παπαδήμα, κατόπιν ενός πληρεξουσίου, το οποίο έφερε μεν την υπογραφή του Πατριάρχη, ωστόσο όμως, το κείμενο είναι στα αγγλικά, δεν υπήρξε καμία βεβαιωμένη μετάφρασή του στα ελληνικά, αφού ο κ. Ειρηναίος δεν γνωρίζει την αγγλική γλώσσα, δεν έτυχε έγκρισης της Συνόδου, δεν έγινε από τον ίδιο τον Πατριάρχη και την Σύνοδο, δεν είχε καμία αρμοδιότητα ο Παπαδήμας να υπογράψει συμφωνίες, ούτε ο ίδιος ο Πατριάρχης, θα μπορούσε να του δώσει τέτοια εξουσία, καθώς τα θέματα αυτά, βάσει Κανονισμών και εγγράφων, που έχουν σταλεί στην Κυβέρνηση του Ισραήλ, από εποχής του μακαριστού Διοδώρου, ακόμα, αποφασίζονται, και εκτελούνται από τον Πατριάρχη εν Συνόδω, όπως γίνεται σε όλες τις συναλλαγές του Πατριαρχείου αείποτε.

Παραδείγματα τέτοιων συναλλαγών, ζήτησε το δικαστήριο του Ισραήλ, για να πεισθεί από τον ισχυρισμό αυτό του Πατριαρχείου, και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, εκπροσωπούμενο από τον κ. Θεόφιλο, όχι μόνο δεν έδειξε τέτοιες συναλλαγές, που έχει πάμπολλες στην κατοχή του, αλλά επικαλέσθηκε το απόρρητο, και μάλιστα παραιτήθηκε παντελώς από τον ισχυρισμό περί υποχρεωτικής έγκρισης της Συνόδου, τόσο των συναλλαγών όσο και του πληρεξουσίου Παπαδήμα, και έτσι δεν θέλησε να πείσει το δικαστήριο, για την ακυρότητα των συμφωνιών. 

Δεν μπόρεσε όμως ο Πατριάρχης Ειρηναίος να συνεχίσει το δικαστήριο ως ενάγων, διότι οι Αρχές ήραν την αναγνώριση από Εκείνον, και η Αδελφότητα προχώρησε σε εκλογές νέου Πατριάρχου, ο οποίος συνέχισε το δικαστήριο, αλλά δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του Πατριαρχείου, λόγω εσκεμμένων κακών χειρισμών και λάθους υπερασπιστικής γραμμής  στο δικαστήριο, όπως αποκαλύπτει ο Πατριάρχης Ειρηναίος στο γράμμα του, που αναφέρεται στην δικαστική απόφαση του Ισραήλ, ή λόγω μίας συμφωνίας του νέου Πατριάρχη Θεοφίλου με την Ισραηλινή Εταιρεία ΑτερέτΚοανίμ, που εμπλέκεται στις συναλλαγές στην Πύλη της Γιάφφας, να χάσει το Πατριαρχείο το δικαστήριο, δεδομένου ότι οι Ισραηλινοί Υπουργοί, ΤσάχιΑνέγκμπι, και Ράφι Εϊτάν, καθώς και μέλη της εταιρείας ΑτερέτΚοανίμ, πίεζαν και τους δύο Πατριάρχες να υπογράψουν/επικυρώσουν τις συναλλαγές, που υπέγραψε το 2004 ο Παπαδήμας, και όποιος από τους δύο υπέγραφε ή δεσμευόταν, ότι θα τις τηρήσει, εκείνον και θα αναγνώριζε τελικά το Ισραήλ ως Πατριάρχη, και είδαμε όλοι «ποιόν» τελικά αναγνώρισαν και άφησαν να κάθεται  στον θρόνο.

Έτσι έριξαν όλη την ευθύνη στον Ειρηναίο, τον έβγαλαν από τον θρόνο, δεν τον άφησαν να διασώσει ό,τι πέταξε ο Παπαδήμας με μία οργανωμένη ομάδα γύρω του, που ήθελαν να ρίξουν τον Ειρηναίο επειδή «δεν πουλούσε», έγραψαν μανιφέστα, αναπόδεικτες κατηγορίες, επιστράτευσαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη, την Ελληνική Κυβέρνηση, Παλαιστινίους και Ιορδανούς, για να τον βγάλουν από την μέση, και αφού το έκαναν, τον «καθήρεσαν» κι όλας, για να μην γίνει «σχίσμα», δηλαδή για να επιβληθούν οι ίδιοι ακίνδυνα, μη τυχόν ο Ειρηναίος επανέλθει, μόλις καταλάβαιναν οι Αγιοταφίτες, τί τελικά παιζόταν, και αυτό φάνηκε εκ του αποτελέσματος.

Έγκλημα και τιμωρία

Είναι ήδη γνωστές, και έχουν δει το φως της δημοσιότητας, πάνω από 25 συναλλαγές, πωλήσεις και μακροχρόνιες μισθώσεις, μεγάλων κτημάτων, περιουσιών του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, επί Θεοφίλου, καθώς και μεταφορά του τιμήματός των, εκατομμυρίων ευρώ, στο εξωτερικό, σε κοινούς προσωπικούς λογαριασμούς του κ. Θεοφίλου, του μουσουλμάνου δικηγόρου του, και άλλων ισραηλινών παραγόντων, όπως αποκαλύπτονται σε δύο από τα 18 λογιστικά φύλλα αγγλικής εταιρείας, που έχουμε στην διάθεσή μας, και τα οποία αν και είδαν το φως της δημοσιότητας, κανένας δεν μίλησε.

Έτσι, υπάρχει μία διασπάθιση χρήματος του Πατριαρχείου από εκπροσώπους του, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του Πατριαρχείου από Θεόφιλο και μετά, έχει εξαφανισθεί, και τα χρήματα από τις συναλλαγές, έχουν και αυτά πετάξει. Μάλιστα ο μουσουλμάνος δικηγόρος του κ. Θεοφίλου, μετεγκαταστάθη οικογενειακώς στο Λονδίνο, όπου εκεί διατηρεί και εταιρεία με τα αδέλφια του, όντας πλέον πολύ εύπορος, ενώ στο Ισραήλ, επί Πατριάρχου Ειρηναίου, ήταν σε οικτρή οικονομική κατάσταση.

Εμπαιγμός και ανασφάλεια

14 χρόνια σήμερα, από το 2005, και μετά από την δημοσίευση βαρυσήμαντης Επιστολής από 5/18 Ιουλίου 2019, του Πατριάρχου Ειρηναίου, προς τους Προκαθημένους των Εκκλησιών και τους Αρχηγούς Κρατών, ενώ ο Πατριάρχης έμενε έγκλειστος στο κελί του, αναγκάστηκαν οι «υπεύθυνοι» στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, να άρουν την «καθαίρεση» βάσει σχεδίου απόφασης, από δήθεν και τάχα «φιλευσπλαχνία», μη τολμώντας να ομολογήσουν τους λόγους της άρσης. 

Πότε, ο Πατριάρχης, έπαυσε να πιστεύει, ότι είναι ο κανονικός και νόμιμος Πατριάρχης Ιεροσολύμων; Ποτέ! Τί άλλαξε και ήρθη η «καθαίρεση»; Όλοι γνωρίζουν φυσικά πώς καθαιρείται ένας Πατριάρχης, ότι το τότε «δωδεκαμελές αρχιερατικό δικαστήριο» από ΑγιοταφίτεςΑρχιερείς, εναντίους στον Πατριάρχη τους, δεν μπορούσε να δικάσει έναν Πατριάρχη, ο οποίος «εξέπεσε» του Θρόνου, άνευ δίκης, αλλά με την σύγκληση μίας Μείζονος και Υπερτελούς Συνόδου, που δεν συνήλθε ποτέ ως δικαστήριο, αλλά ως ειρηνευτικό σώμα, πράγμα πρωτάκουστο στην Ιστορία της Εκκλησίας.    

Το μόνο που άλλαξε, λοιπόν, όλα αυτά τα χρόνια, ήταν το γεγονός, ότι ο Πατριάρχης Ειρηναίος, από υγιής, έγινε άρρωστος βαριά, ζώντας σε δύσκολες συνθήκες. Κατά το διάστημα δε αυτό, πριν μπει για πρώτη φορά στο νοσοκομείο ο Πατριάρχης Ειρηναίος, ο κ. Θεόφιλος δεν πήγε να τον επισκεφθεί στο κελί του ούτε μία φορά, αφ’ ότου εξελέγη, και παρά την κλονισμένη ανεπανόρθωτα υγεία  του, ο κ. Θεόφιλος τον μετέφερε στην Ιεριχώ, 300 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, με το θερμόμετρο να φθάνει τους 52 βαθμούς κελσίου, και σε απόσταση μία και μισή ώρας από το νοσοκομείο με ασθενοφόρο, και χωρίς κλιματιστικό, που πανικόβλητοι οι εντολείς αναγκάσθηκαν τελικά να τοποθετήσουν, με αποτέλεσμα να χρειασθεί να μεταφερθεί για τρίτη φορά στο Γαλλικό νοσοκομείο, με οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού. 

Οπότε, τώρα, η ανασφάλεια του κ. Θεοφίλου υποχώρησε, και πλημμύρισε από «ευαισθησία» να αφουγκρασθεί, ατενίσει, χωρίς να τον πλησιάσει, αγγίξει, αμίλητος, να απολαύσει τον επιθανάτιο ρόγχο του Πατριάρχου του, που θα σήμαινε το τέλος ενός ανίερου, άνισου και βουβού πολέμου εναντίον του, με τα γνωστά αποτελέσματα, απώλεια ζωής, περιουσίας, δικαιωμάτων, νόμων, στο όνομα ή μέσω, της διαδοχής εξουσίας. 

Κραυγή και απόγνωση

Ευτυχώς πρόλαβε ο Πατριάρχης Ειρηναίος, και υπέγραψε Γράμμα, σε όλες τις Εκκλησίες και τις Αρχές, ζητώντας πιά, το διαβατήριό του για την Ελλάδα, τινάζοντας, όπως ο Χριστός και οι Προφήτες και τον κονιορτό των υποδημάτων του, από τον τόπο, όπου σταυρώθηκε ο Κύριος, χωρίς να χάσει την ευκαιρία να αναφέρει, τί παίχθηκε, και από ποιούς, στην δίκη των ακινήτων της Πύλης της Γιάφας και τον ανείπωτο πόνο του για τον πνευματικό «υϊό»του κ. Θεόφιλο.

Μετά από το Γαλλικό Νοσοκομείο, που εισήχθη, λόγω καρδιακών αρρυθμιών και πνευμονικής λοίμωξης, ο γηραιός Πατριάρχης, μεταφέρεται ξανά στην έρημο της Ιεριχούς για «αποθεραπεία» και παρακολούθηση, εκεί που, όπως αναφέραμε, βράζει ο τόπος, για να πάθει ξανά νέα λοίμωξη του αναπνευστικού, νοσηλευόμενος, τώρα, στην εντατική του Γαλλικού Νοσοκομείου. 

Το «απωλεσθέν» πατριαρχικό διαβατήριο

Τόση, και τέτοια, η «ευαισθησία»  του Προκαθημένου των Ιεροσολύμων, στο κεφάλι του οποίου, άπλωσε τα χέρια του ο Ειρηναίος, δίνοντάς την Αρχιερωσύνη, μόνο σε Εκείνον, κατά την Πατριαρχία του, για να λάβει το πρώτο και το τελευταίο χτύπημα από τα χέρια του ευεργετηθέντος, με την συνδρομή φυσικά πολλών, πολλών παραγόντων, επιφανών και αφανών, και ο νοών νοείτω, Ισραήλ γαρ ο τόπος, εκεί ο Χριστός, εκεί και ο ΑντίΧριστος, κατά τας Γραφάς. 

Και ενώ, το ισχύον διαβατήριο του Πατριάρχη Ειρηναίου, είναι στα χέρια του Θεοφίλου;  Αριστάρχου; Ματθαίου; και δεν του το δίνουν, για να έλθει στην Ελλάδα, όπως ζήτησε, κατακρατώντας το παράνομα, παρατείνοντας ακόμα περισσότερο τα βασανιστήριά του, το Ελληνικό Προξενείο, επικαλείται χίλιες δύο δικαιολογίες, σε συνεργασία με τον κ. Θεόφιλο, τον Υπουργό Εξωτερικών και την νέα Κυβέρνηση, για να μην του εκδώσει νέο, σε αντικατάσταση αυτού, που δεν έχει στα χέρια του ή έστω λεσέπασέ, με αποτέλεσμα η παραμονή του στην έρημο της Ιεριχούς να έχει επιδεινώσει την υγεία του στο απροχώρητο, στα πρόθυρα του θανάτου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών

Ο μόνος, από όλες τις Εκκλησίες, που έλαβαν το Γράμμα του Πατριάρχη Ειρηναίου, και αντέδρασε ακαριαίως, είναι, προς μεγίστη τιμή του, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδοςκ.κ. Ιερώνυμος Β΄, δηλώνοντας, ότι θα τον πάρει στο νεότευκτο κέντρο αποκατάστασης, που πρόσφατα εγκαινίασε, στο Δήλεσι, ενώ επιβεβαίωσαν την παραλαβή του Γράμματος του κ. Ειρηναίου ο ΠατριάρχηςΡωσίας Κύριλλος και ο Μητροπολίτης Πολωνίας Σάββας.  

Και, αντί να πέσουν στα γόνατα οι Ιεροσολυμίτες να ευχαριστήσουν τον τα ελλείποντα αναπληρούντα, δεν τον άφησαν να γίνει Κυρηναίος, να σηκώσει τον Σταυρό του Πατριάρχη, που δίκασαν τα παιδιά του, από το 2005 μέχρι σήμερα, έως ότου ξεψυχήσει, ξεπερνώντας στην αμαρτία, τους Ρωμαίους στρατιώτες και τους Αρχιερείς, που σταύρωσαν τον Χριστό, επισημαίνοντας του, με επιστολή παρακαλώ, ότι έπρεπε  ο Αρχιεπίσκοπος, πριν πάρει θέση στο Γράμμα του Πατριάρχη Ειρηναίου, να πάρει την άδεια του «βερμούδου», κατά τον Άγιο Καλαβρύτων, ΑγιοταφίτηΈξαρχου στην Αθήνα (μήπως και του Αδελφού του πρώην Αρχιμανδρίτη).

Τέτοια κατάντια !  

Μακαριώτατε ο Χριστός στα Χέρια Σας, πηγαίνετε στα Ιεροσόλυμα, να παραλάβετε τον Πατριάρχη ή το Σώμα Του, όπως έχετε τον Γρηγόριο Ε΄, ζητείστε από την Πολιτεία να ανακαλέσει τα διαβατήρια όλων των Συνοδικών μελών, να επιστρέψουν στην Ελλάδα, ζητείστε την απέλασή τους από το Ισραήλ, να καθαρίσει ο τόπος εκεί, Εδώ και Τώρα, να αποστείλετε υγιή στελέχη στα Ιεροσόλυμα, αλλιώς, όλα γύρω από την Αγία Σιών, την Μητέρα των Εκκλησιών, «χάνονται», όπως γράφατε κάποτε ο Ίδιος, στον Πατριάρχη Ειρηναίο.

Από Εσάς περιμένει ο Χριστός να φυλάξετε τον Τάφο Του, όχι από τους σημερινούς Αγιοταφίτες«αγιογδύτες», που πρόδωσαν την αποστολή τους. Σώστε τον Πανάγιο Τάφο, αυτό το μόνο χρέος της Ελλαδικής Εκκλησίας, αυτό το Στεφάνι του Αγωνοθέτη Χριστού πάνω Σας, για να πληρωθεί το χαραχθέν, επί του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου και Ζωοδόχου Τάφου: «Οι Αναστήσαντές Με, το Γένος των Ελλήνων»!, και όχι των προδοτών, ενώπιον των οποίων ωχριά ο Ιούδας.

 

Τί συμβαίνει τέλος πάντων στα Ιεροσόλυμα; 

Υπάρχουν βασανιστές, δήμιοι, ανθρωποφάγοι ή Μοναχοί Αγιοταφίτες;  Τί κάνει η Αδελφότητα, που ακούει και βλέπει όλα αυτά;  Είναι τυφλή; κωφή; μουγγή;  Τί φοβούνται και δεν μιλούν;

Ποιός θα σταματήσει την ανομία;  

Ποιός θα ξεπληρώσει το χρέος, ποιός θα δικάσει την ασέβεια; 

Να πεθαίνει ο Πατριάρχης , που κάποτε κανονικά ψήφισαν και εξέλεξαν, δίκασαν, αποκατέστησαν, για να μην το’χουν και αυτό βάρος στην συνείδησή τους και να κατηγορούν τον Αρχιεπίσκοπο, ότι προσβάλλει την ευαισθησία του πατροκτόνου υϊού Του; Φρίξον ήλιε!  

Ένας Εισαγγελέας να ασκήσει δίωξη, για έκθεση ζωής σε κίνδυνο, πριν φθάσουμε στην εκ προθέσεως ανθρωποκτονία, δεν θα βρεθεί; 

Τελικά, Πατριαρχείο Υπάρχει, γιατί Υπάρχει και θα Υπάρχει Εκκλησία.

Αγιοταφιτική Αδελφότητα, όμως, δεν υπάρχει, πέθανε σκοτώνοντας τον Πατριάρχη της, το κάθε μέλος της, μάλιστα τα Συνοδικά, τον σκότωσαν με τον δικό τους τρόπο. 

Το μεγαλύτερο έγκλημα μετά την Σταύρωση του Κυρίου μας, τελεσιουργείται σήμερα στα Ιεροσόλυμα.

Μακάρι να βρισκόταν, ένας έντιμος Πολιτικός, να αφαιρέσει τα ελληνικά διαβατήρια όλων των Συνοδικών μελών, που κρατάνε όμηρο, και στον θάνατο  ακόμα, τον Πατριάρχη, χωρίς να του δίνουν το διαβατήριο του για την Ελλάδα, αφήνοντάς τον να πεθαίνει στην έρημο της Ιεριχούς και στην Εντατική του Γαλλικού …. . Πας βάρβαρος, μη Έλλην. 

Να  επέμβει άμεσα ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πρέπει, εδώ και τώρα,  να διατάξει ποινική έρευνα σε βάθος για όλους αυτούς, που συνεχίζουν να έχουν ελληνική υπηκοότητα και λυμαίνονται τον χώρο στον οποίο Σταυρώθηκε ο μόνος ΑναμάρτητοςΙησούς, διατηρώντας κοινούς λογ/μούς εκατομμυρίων ευρώ σε ofshoreεταιρείες του εξωτερικού με μουσουλμάνους συνοδοιπόρους τους στο έγκλημα και στην απάτη, για όλους αυτούς, που εμπαίζουν τον Εσταυρωμένο Κύριο περιφέροντας την ανώμαλη και διαστροφική σεξουαλικότητα τους με τραβεστί και κάθε καρυδιάς καρύδι… Να κληθούν όλοι τους από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να δηλώσουν το «πόθεν έσχες» των ιλιγγιωδών εισοδημάτων τους. Μέχρι και ο γνωστός χωλός κουασιμόδος καλόγερος, φύλακας του Παναγίου Τάφου, λέγεται ότι είναι κάτοχος «Goldencart»!

Δεν είναι λογικό σε περίοδο που πένεται ο Ελληνικός λαός να περιφέρεται δίσκος στις ενορίες απανταχού της Ελληνικής Επικράτειας για την οικονομική ενίσχυση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και από την άλλη μεριά να κυκλοφορούν δημόσια οι ιλιγγιώδεις λογαριασμοί του Πατριάρχη Θεόφιλου εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού.

•Να διατάξει ποινική έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης και κατακράτησης του Πατριάρχη Ειρηναίου όλα αυτά τα χρόνια.

•Να διατάξει ποινική έρευνα ώστε να διαπιστωθεί ποιοι και γιατί αποφάσισαν να μεταβεί ο ασθενής υπέργηρος Πατριάρχης στην έρημο του Ιορδάνη ενώ θα έπρεπε, ευθύς εξ αρχής, να νοσηλευθεί σε νοσοκομείο λόγω της βεβαρυμμένης υγείας του.

•Να διατάξει ποινική έρευνα ώστε να διαπιστωθεί ποιοι και γιατί κατακρατούν παράνομα το πατριαρχικό διαβατήριο του και δεν του το αποδίδουν, ώστε να επανέλθει, όπως ο ίδιος επιθυμεί, στην Ελλάδα;

•Να διατάξει ποινική έρευνα ώστε να διαπιστωθεί ποιοι και γιατί αφήρεσαν από τον λογ/μό του σε Τράπεζα του Ισραήλ σημαντικό μέρος προσωπικών του καταθέσεων;

•Να διατάξει ποινική έρευνα ώστε να διαπιστωθεί ποιος ο ρόλος του μουσουλμάνου AbuAmar και ποιος ακριβώς τον έθεσε να επιβλέπει τον Πατριάρχη Ειρηναίο;

•Να διατάξει ποινική έρευνα ώστε να διαπιστωθεί ποιοι και γιατίδεν επιθυμούν να συμπαρίστανται στον ασθενούντα Πατριάρχη Ειρηναίο, όπως αρμόζει εν προκειμένω, η κατά σάρκα αδελφή του, οι οικείοι του και τα πρόσωπα που ο ίδιος επιθυμεί;

Ένα είναι μόνο σίγουρο. 

Ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα βγάλει μεγάλα λαυράκια από την ερεβώδη και ζοφώδη αυτή υπόθεση τα οποία πρέπει να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη. Ουδείς έχει το ακαταδίωκτο!

Δεν είναι δυνατόν αυτοί οι κάθε λογής κύριοι, περιφερόμενοι με το ένδυμα του ορθοδόξου κληρικού και μοναχού να εξευτελίζουν την Ορθοδοξία και την Εκκλησία. Αρκεί κανείς να παρακολουθήσει τις διάφορες τελετές στο πατριαρχείο Ιεροσολύμων από το γνωστό youtube για να βγάλει συμπέρασμα. 

Πλήρης έλλειψη ιεροπρέπειας, αταξία, ακαταστασία, ασέβεια και μάλιστα κατά τη διάρκεια των ιερών τελετών. Δείτε λ.χ. τον οργίλο Μητροπολίτη Λύδδης Δημήτριο να επιτίθεται φραστικά στον τελετάρχη του πατριαρχείου Αρχιμ. Βαρθολομαίο παρατηρώντας τον εις επήκοον των παρισταμένων, κατά την διάρκεια της ακολουθίας παρουσία μάλιστα του Πατριάρχη Θεόφιλου και άλλων Ιεραρχών έξω από το ιερό κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου, εν πληθούση Εκκλησία. Δείτε ακόμα τον γνωστό χωλό καλόγερο να πηγαινοέρχεται με ασεβέστατο τρόπο κουνώντας με μανία τα χέρια του, ενώπιον του Πατριάρχη Θεόφιλου, χωρίς ο τελευταίος να τον παρατηρεί. Τέτοιο είναι το κατάντημα στον ιερότερο χώρο της Χριστιανικής Οικουμένης! 

(Θα συνεχίσουμε με νέες αποκαλύψεις)