Δεκαήμερο εκδηλώσεων για τον Κωστή Παλαμά στη Νέα Υόρκη

Δεκαήμερο εκδηλώσεων για τον Κωστή Παλαμά στη Νέα Υόρκη

Ενα δεκαήμερο εκδηλώσεων, το οποίο τοποθετείται χρονικά στην άνοιξη του 2020, θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της ανάδειξης του Ολυμπιακού Υμνου του Κωστή Παλαμά ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Το εγχείρημα αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας, ο Σύλλογος Πατρινών Νέας Υόρκης «Κωστής Παλαμάς», σε συνεργασία με τον ομώνυμο Σύλλογο Καλών Τεχνών από την Πάτρα, αλλά και την ομάδα χειροσφαίρισης της αχαϊκής πρωτεύουσας, «Α.Ε. Πάτρας Ακαδημία των Σπορ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, την καλλιτεχνική διεύθυνση των εκδηλώσεων θα έχει ο ομογενής Νικόλαος Πατεράκης, ενώ σε παράλληλες εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν, θα συμβάλει ο Πατρινός συλλέκτης, Φίλιππος Ανδρεόπουλος.

Για την επικείμενη διοργάνωση των εκδηλώσεων – για την επισημοποίηση του προγράμματος της οποίας απομένουν τεχνικές και τυπικές λεπτομέρειες – μίλησαν, σε συνέντευξη που παραχώρησαν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου της Πάτρας, η πρόεδρος του Συλλόγου Πατρινών Νέας Υόρκης, Τζίνα Γεωργίου, ο υπεύθυνος πολιτιστικών θεμάτων, Πάνος Παπαδόπουλος – Σερέτης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Καλών Τεχνών, ακαδημαϊκός καθηγητής Θεόδωρος Μαλλιάς, ο υπεύθυνος πολιτιστικών θεμάτων της Ακαδημίας των Σπορ, Γιώργος Κουρλέσης και ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, καθηγητής φυσικής αγωγής Γιώργος Παπαγιαννόπουλος.