Επιμένει ο Μητροπολίτης Μόρφου στην Κύπρο για τις έγκυες και το πρωκτικό σεξ: «Εξέφρασα τη θέση της Εκκλησίας»

Επιμένει ο Μητροπολίτης Μόρφου στην Κύπρο για τις έγκυες και το πρωκτικό σεξ: «Εξέφρασα τη θέση της Εκκλησίας»

«Εξέφρασα τη θέση της Εκκλησίας και τη θέση των Αγίων της εκκλησίας μας»

Σάλος έχει προκληθεί από τα όσα είπε ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, ο οποίος σε ομιλία του είχε ισχυριστέι πως «οι gay γεννιούνται κατά την ώρα του πρωκτικού έρωτα ενός straight ζευγαριού».

«Οι gay γεννιούνται κατά την ώρα του πρωκτικού έρωτα ενός straight ζευγαριού, και μόνο αν αρέσει στη γυναίκα. Τότε, η επιθυμία αυτή μεταφέρεται στο έμβρυο. Κι αυτό είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένο. Αυτό συμβαίνει κατά την ερωτική πράξη ή κατά την διάρκεια της κυοφορίας όταν γίνεται ερωτική πράξη των γονέων, όχι φυσιολογική αλλά πρωκτική -να το πω έτσι ξεκάθαρα. Αυτό – λέει – όταν στην γυναίκα αρέσει, δημιουργείται επιθυμία. Κι η επιθυμία μεταδίδεται στο κυοφορούμενο βρέφος»είχε πει ο μητροπολίτης Μόρφου, επικαλούμενος τον γέροντα Πορφύριο. Σαν φωτιά σε ξερόχορτα, οι επίμαχες δηλώσεις γρήγορα ξέφυγαν από τα στενά όρια της Κύπρου και πήραν διεθνείς διαστάσεις. Παράλληλα, οι χρήστες του Twitter έστησαν… πάρτι σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Μητροπολίτης.

Προκάλεσαν μάλιστα τόση εντύπωση οι δηλώσεις του Μητροπολίτη, που έγιναν θέμα μέχρι και στο βρετανικό ταμπλόιντ, Daily Mail.

Ωστόσο ο ίδιος ο Νεόφυτος, επέμεινε στις θέσεις του μέχρι… τελείας. Σε επικοινωνία του με την ιστοσελίδα politis.com.cy ο ίδιος ανέφερε: «Εξέφρασα τη θέση της Εκκλησίας και τη θέση των Αγίων της εκκλησίας μας». Παρέπεμψε δε όποιον επιθυμεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της Μητρόπολης Μόρφου. «Στον ιστότοπο μπορεί όποιος επιθυμεί να διαβάσει την ομιλία μου» ανέφερε ο Νεόφυτος.

Μάλιστα στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης αναρτήθηκε και μια διήγηση με τις θέσεις του Άγιου Παΐσιου επί του θέματος, προφανώς ίδιες με αυτές του Μητροπολίτη