Η Εκκλησία της Ελλάδος με απόφαση της Συνόδου, καθιέρωσε μέρα «αγέννητου παιδιού»

Η Εκκλησία της Ελλάδος με απόφαση της Συνόδου, καθιέρωσε μέρα «αγέννητου παιδιού»

• Η Εκκλησία παίρνει ανοικτά πλέον θέση κατά των αμβλώσεων

Την καθιέρωση της ημέρας του «αγέννητου παιδιού», γνωστοποίησε η Ιερά Σύνοδος με απόφαση που πάρθηκε στις 9 Ιουλίου παίρνοντας και επίσημα θέση κατά των εκτρώσεων.

Οπως τονίζεται στη σχετική εγκύκλιο, που έχει αριθμό πρωτοκόλλου 5721/2018, η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε για την προστασία του παιδιού και για να υπάρξει λύση στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

Το κίνημα «Αφήστε με να ζήσω» που πήρε και τη σχετική πρωτοβουλία ανακοίνωσε σχετικά:

« Με αισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης υποδεχθήκαμε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, να καθιερωθεί η πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα ως ημέρα αφιερωμένη στην προστασία της ζωής του Αγέννητου Παιδιού. Το κίνημά μας, «Αφήστε με να ζήσω», πιστό στο Λόγο του Ευαγγελίου και στην Παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, διακηρύττει την αλήθεια, ότι το αγέννητο παιδί είναι άνθρωπος, εικόνα Θεού, εξ άκρας συλλήψεως και αγωνίζεται για την προστασία της ζωής του χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Πρόκειται προφανώς για απόφαση της Εκκλησίας μας η οποία αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, ιδιαίτερα οι γυναίκες-και όχι μόνο- αλλά και όσοι υπερασπίζονται το δικαίωμα στην άμβλωση αναμένεται να αντιδράσουν απορρίπτοντας μετά πολλών επαίνων αυτή την πρωτοβουλία.