Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου σήμερα στο Μαξίμου

•Από την …Δεξιά στην Αριστερά του Υψίστου!

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα γίνει σήμερα η πρώτη επίσημη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη , μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί σήμερα στις 11.00 τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών.

Πρόκειται για την πρώτη εθιμοτυπικού χαρακτήρα συνάντηση των δύο ανδρών και ενδιαφέρον θα έχουν και οι χαιρετισμοί και φιλοφρονήσεις που θα ανταλλάξουν στην αρχή της συνάντησης,παρουσία της τηλεοπτικής κάμερας αλλά και τα όσα θα πούν αναφορικά με το διάλογο Εκκλησίας-Πολιτείας και τα εκκρεμή ζητήματα.

Σε παράλληλους χρόνους το Μάρτιο του 2004, μετά την θριαμβευτική νίκη του Κώστα Καραμανλή και της ΝΔ, τον είχε επισκεφθεί ο Μακαριστός Χριστόδουλος σε μιά ανάλογη συνάντηση. Ήταν τότε που ο Χριστόδουλος απευθυνόμενος στον τότε Πρωθυπουργό είχε πεί παρουσία των καναλιών το αμίμητο:

-« Είδες Κώστα μου; Η Δεξιά του Υψίστου έκανε το θαύμα της!»

Όλοι το θυμούνται μέχρι σήμερα και δεκαπέντε χρόνια μετά συζητείται με την ίδια ένσταση και μάλιστα οι άσχετοι με την Εκκλησία το αποδίδουν στον προκλητικό χαρακτήρα του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου.

Δεν επιβεβαιώνονται πάντως οι πληροφορίες που λένε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απευθυνόμενος σήμερα στον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη θα κάνει λόγο για την …Αριστερά του Υψίστου!