Η  συγκατοίκηση Πρωθυπουργού -Αρχιεπισκόπου- Ο κρίσιμος ρόλος της νέας Υπ. Παιδείας

Η συγκατοίκηση Πρωθυπουργού -Αρχιεπισκόπου- Ο κρίσιμος ρόλος της νέας Υπ. Παιδείας

Του Σωτήρη Τζούμα

Όσοι είδαμε την ορκωμοσία του νέου Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη και θυμηθήκαμε την αντίστοιχη του κ. Τσίπρα, κατανοήσαμε πλήρως ότι ο νέος Πρωθυπουργός είναι ένας κανονικός Έλληνας, όπως η πλειοψηφία των Ελλήνων.
Είναι δηλαδή απόλυτα εναρμονισμένος με τις αρχές του τόπου μας αλλά και με προσήλωση στις παραδόσεις της χώρας μας . Και αυτό δεν προσπάθησε να το κρύψει από τον ελληνικό λαό. Αντιθέτως ήταν σε όλα υποδειγματικός. Η εικόνα με τα τρία παιδιά του ,τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη ευπρεπώς και ορθώς για την περίσταση ενδεδυμένα, να προσέρχονται με δέος και χωρίς έπαρση στην ορκωμοσία, έκανε τον γύρο όλου του κόσμου και απεκάλυψε με τον πιο διαφανή τρόπο την ανατροφή τους και τον ρόλο των δύο γονέων τους σ´αυτό.
Είδαμε δηλαδή, τρία νέα παιδιά με σύγχρονο και μοντέρνο ταπεραμέντο, να προσέρχονται στο Προεδρικό Μέγαρο και να χαιρετούν τους πάντες ευγενικά, να σιγοστέκονται και να χαιρετούν ευγενικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να ασπάζονται με σεβασμό το χέρι του Αρχιεπισκόπου. και ήλθαν ασυναίσθητα στη μνήμη μας αντίστοιχες εικόνες από την ορκωμοσία του κ. Τσίπρα.
Ουδεμία σχέση.
Αντιθέτως η πρώτη δημόσια και επίσημη εικόνα τόσο του ίδιου του Πρωθυπουργού και της συζύγου του Μαρέβας , όσο και των τριών παιδιών τους, μας οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η χώρα μας εισήλθε στην κανονικότητα και αυτό μας έκανε να ελπίζουμε ότι θα ανατείλουν καλύτερες μέρες στις σχέσεις της Ελληνικής Πολιτείας με την Εκκλησία.
Επιπροσθέτως η ορκωμοσία της Κυβέρνησης με θρησκευτικό όρκο, απέδειξε ότι οι νέοι υπουργοί, στο μέτρο του δυνατού ο καθένας δεν είναι ξεκομμένοι απο την πίστη και την παράδοση της χώρας μας. Ούτε βλέπουν ωσάν εξωγήινους ή ως περιλυπώμενους, δηλαδή ως καημένους, εμάς τους θρησκευόμενους.
Και αν μη τι άλλο, δείχνουν ότι η Πολιτεία δεν θα είναι εχθρικά διακείμενη προς την Εκκλησία και την Ιεραρχία.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μπορεί να πορεύτηκε αρμονικά με την «πρώτη φορά Αριστερά»,κυβέρνηση που είχαμε μέχρι τώρα, έχοντας την κρυφή ελπίδα ότι ο Αλέξης θα γινόταν κάποια στιγμή απο Σαύλος…Παύλος! Αλλά θαύματα γίνονται σπάνια πια!
Οι ελπίδες αυτές διαψεύστηκαν αφού όσο περνούσε ο καιρός, τα πράγματα εξελίσσονταν επί τα χείρω.
Ο Αλέξης παρέμεινε από την αρχή εως το τέλος το ίδιο ιδεοληπτικά αριστερός και ήθελε πάση θυσία να υλοποιήσει το σχέδιό του και να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που είχε δώσει στο κομματικό του ακροατήριο.
Μπορεί να άλλαζε τους Υπουργούς της Παιδείας αλλά οι θέσεις παρέμεναν ίδιες.
Ο Νίκος Φίλης ένας έντιμος Αριστερός και ιδιόρρυθμα θρησκευόμενος , μπορεί να καρατομήθηκε για αθέτηση δήθεν της συμφωνίας Πρωθυπουργού- Αρχιεπισκόπου. Επί της ουσίας,έφυγε από υπουργός γιατί τόλμησε να αποκαλύψει την διπλή γλώσσα της αντίπερα όχθης, που άλλα έλεγε στις συσκέψεις και άλλα εντός της Συνόδου και εντός της Ιεραρχίας.
Ο Πρωθυπουργός όταν είπε ότι στο χωριό του ο λύκος τρίχα αλλάζει, αλλά χούι δεν αλλάζει, σίγουρα κάτι παραπάνω ήξερε.
Πίσω από τα χαμόγελα και τις επίπλαστες ευγένειες υπήρχε η υλοποίηση ενός σχεδίου υποβάθμισης της Εκκλησίας και ενοχοποίησης της πίστης και των πιστών.
Και η υλοποίηση του σχεδίου αυτού εξελίχθηκε σε τρεις φάσεις,με τον ίδιο και απαράλλακτο τρόπο και με τους τρείς διατελέσαντες τα τεσσεράμιση χρόνια υπουργούς Παιδείας.
Χειρότερος όλων ο κ. Γαβρόγλου ο οποίος υποτιμούσε διαρκώς και με σύστημα τη νοημοσύνη μας.
Η σταλινική, μάλιστα αντιμετώπιση πολλών θεμάτων του δημοσίου βίου,η απόπειρα απάλειψης του άρθρου 3 του Συντάγματος, η αφαίρεση από τη διδακτέα ύλη των σχολείων του μαθήματος των θρησκευτικών με κουτοπόνηρο τρόπο, η περιφρόνηση και απαξίωση των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, που διαδήλωναν για την Μακεδονία, ότι είναι δήθεν μία χούφτα φασίστες,ο παρ´ολίγον εξοστρακισμός των δέκα χιλιάδων ιερέων από την ενιαία αρχή πληρωμών μετά τη μυστική συμφωνία Τσίπρα- Ιερωνύμου που αποκαλύφθηκε στο παρά 5´,η ψήφιση πλήθους αντιχριστιανικών νόμων, με τελευταίο εκείνον της αποποινικοποίησης της βλασφημίας, είναι μερικά από τα μελανά σημεία της διακυβέρνησης Τσίπρα, που αποδεικνύουν ότι πίσω από τις επίπλαστες καλές δήθεν σχέσεις Αρχιεπισκόπου-Τσίπρα υπήρχε βαθύτερο σχέδιο αλλοτρίωσης της Εκκλησίας.
Οι προσδοκίες που είχε ο Αρχιεπίσκοπος από τον κ. Τσίπρα και την Κυβέρνηση, όχι μόνο δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα αλλά διαψεύστηκαν οικτρά.
Χάρη στην έγκαιρη και υγιή αντίδραση της Ιεραρχίας, η οποία όταν πήρε είδηση το δόλιο σχέδιο αφυπνίστηκε και έλαβε ενεργό δράση, σταμάτησαν τα σχέδια αποδυνάμωσης της Εκκλησίας στην κοινωνία.

Σήμερα η νέα Κυβέρνηση καλείται να διορθώσει τη ζημιά που έγινε και να επουλώσει τις πληγές.
Η νέα Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως, θυγατέρα του πανεπιστημιακού καθηγητή Κεραμέως, είναι μία νέα και άφθαρτη πολιτικός που έχει δώσει μέχρι στιγμής καλά δείγματα γραφής.
Ωστόσο πρέπει να αυξήσει τις ευαισθησίες της και τα ανακλαστικά της στα θέματα που αφορούν την Εκκλησία και την παράδοση αυτής της χώρας και να μας πείσει ότι η χώρα μας απέκτησε και πάλι υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων χριστιανό ορθόδοξο το θρήσκευμα , ο οποίος/ η οποία εκ του Συντάγματος και του όρκου που έδωσε μπορεί να είναι υποχρεωμένη να προστατεύει την ανεξιθρησκεία και να φροντίζει ασφαλώς και τις άλλες υπάρχουσες θρησκείες στη χώρα μας,αλλά αυτό όχι εις βάρος της επικρατούσας ελληνορθόδοξης πίστης!

Ο ρόλος της νέας Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως,είναι ιδιαίτερα κρίσιμος και σημαντικός και από τον τρόπο που θα πορευτεί και θα χειριστεί τα θέματα της Εκκλησίας θα αυξήσει το μέτρο εμπιστοσύνης της Εκκλησίας , της Ιεραρχίας και όλου του ιερού κλήρου και των μοναχών μας προς την Πολιτεία.
Εμείς είμαστε εδώ για να καταγράφουμε τα γεγονότα και να τα κρίνουμε το καλώς ή κακώς έχειν στην πράξη!

ΠΗΓΗ: Newpost.gr