Ράγισε καρδιές ο πρώην Αμερικής Δημήτριος στο επίσημο δείπνο για τον διάδοχό του Ελπιδοφόρο

Ράγισε καρδιές ο πρώην Αμερικής Δημήτριος στο επίσημο δείπνο για τον διάδοχό του Ελπιδοφόρο

Από τη μέρα που παρέδωσε τα ηνία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος λες και ξόρκισε το κακό και την δεισιδαιμονία και επανηύρε τον παλαιό καλό εαυτό του.
Είναι μέρες τώρα που μας διδάσκει ήθος και παράλληλα εκπέμπει αξιοπρέπεια.

Από την πρώτη στιγμή που εξελέγη ο νέος Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος τον «αγκάλιασε» και τον ζέστανε με την στοργή του ,ως πραγματικός πατέρας.
Μετά τις πρώτες δηλώσεις του,αμέσως μετά την εκλογή του διαδόχου του μας έχει εκπλήξει θετικά με τα όσα λέει και κάνει!
Στα θετικά των ημερών αυτών συγκαταλέγεται η συγκινητική πρώτη συνάντησή τους το βράδυ της Τετάρτης 19 Ιουνίου, λίγο μετά την άφιξη του Ελπιδοφόρου στη Νέα Υόρκη. Ήταν τότε που του παρέδωσε ως συμβολικό δώρο ένα δεσποτικό μπαστούνι.
Όπως μάλιστα, απεκάλυψε στο επίσημο τραπέζι ο Δημήτριος κατά τον πολύ συγκινητικό και μεστό νοημάτων χαιρετισμό του το μπαστούνι αυτό του το είχε χαρίσει το 1999 ο προκάτοχός τους μεγάλος Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος και έφερε επί της Λαβδής του το μονόγραμμα +Α.Ι. .
Και επειδή η Εκκλησία μας όπως είπε έχει συνέχεια του παραδίδει το μπαστούνι αυτό συμβολικά αφού θεωρεί ότι του ανήκει και επειδή έτσι θα έκανε και ο Ιάκωβος αν ήταν στη ζωή.
Επίσης με πολύ συγκίνηση και για να ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησε την Τετάρτη του έδωσε και ένα πλήρες σετ εγκολπίων με την ευχή να το φορά κάθε φορά που ιερουργεί και καθαγιάζει τον λαό της Ομογένειας και να γνωρίζει ότι αν σήμερα εξακολουθεί να είναι όρθιος, υγιής και ακμαίος παρά τα πολλά χρόνια του, το οφείλει σε αυτή την υπέροχη και ευλογημένη ομογένεια.