Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος: « Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος φοβάται μόνο τον Θεό».

Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος: « Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος φοβάται μόνο τον Θεό».

Με μια εμπνευσμένη και συγκινητική ομιλία που πραγματοποιήσε στη λήξη του επίσημου δείπνου της ενθρονίσεως του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, στο οποίο παρακάθισαν περί τους 1600 συνδαιτημόνες, Σεβ. Μητροπολίτης Γερμανίας Αυγουστίνος κατάφερε να συγκινήσει τους παρευρισκόμενους και να τους συ

Ο Γέρων Μητροπολίτης Γερμανίας στην ομιλία του- επιστέγασμα του δείπνου μίλησε με θερμά λόγια για τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, τον οποίο όπως είπε χαρακτηριστικά τον ξέρει περισσότερο και από τον εαυτό του.Τον είπε πολυτάλαντο από τα νεανικά του χρόνια και πολύγλωσσο αφού ομιλεί 7 γλώσσες.

Επίσης ο κ. Αυγουστίνος αναφερόμενος στα χαρίσματα του νέου Αρχιεπισκόπου και στην διαποίμανση που αναλαμβάνει είπε ότι «ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα γράψει την δίκη του ιστορία στην Αμερική!”

Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Μητροπολίτης Γερμανίας, αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Ο κ. Αυγουστίνος είπε πολλά και θαυμαστά για τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο τον οποίο χαρακτήρισε «μεγάλο», χάρισμα του Θεού στην Εκκλησία μας και στην Ορθοδοξία μας . Το όνομά του θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία, είπε

Και επεσήμανε με στεντόρεια φωνή :”Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν φοβάται ούτε τους Ρώσους, ούτε τους Τούρκους, ούτε και την Ουκρανία. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης φοβάται μόνο τον Θεό” – και με τα λόγια αυτά έκλεισε την ομιλία του και ζήτησε να ψάλλουν όλοι μαζί τον …εθνικό ύμνο της Εκκλησίας μας όπως είπε , αναφερόμενος στο «Τη υπερμάχω» .