Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Με διαφάνεια και υπομονή θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα

Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Με διαφάνεια και υπομονή θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα

Του Χριστόδουλου Αθανασάτου

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την πεποίθησή του ότι τα προβλήματα που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια η Αρχιεπισκοπή Αμερικής θα ξεπεραστούν, μέσω της αγαστής και ειλικρινούς συνεργασίας, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, κατά τον χαιρετισμό του, αμέσως μετά τη Δοξολογία στο παρεκκλήσι του Αποστόλου Παύλου, κατά την πρώτη ημέρα του στα γραφεία της 79ης Οδού.

Τη Δοξολογία, όπου συμμετείχαν οι Ιεράρχες – μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, παρακολούθησε σύσσωμο το προσωπικό της Αρχιεπισκοπής, στην πρώτη ουσιαστική επαφή του με τον νέο ποιμενάρχη της Ελληνορθόδοξης Αμερικανικής Εκκλησίας.

Ο κ. Ελπιδοφόρος ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της Αρχιεπισκοπής για την υποδοχή που του επεφύλαξαν. Τόνισε ότι γνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν τα τελευταία χρόνια, ιδίως ως προς το οικονομικό κομμάτι, και εξέφρασε την πεποίθησή του πως όλα μπορούν να ξεπεραστούν, αρκεί να υπάρχει συνεργασία με διαφάνεια, καλές προθέσεις και υπομονή.

«Γνωρίζω απολύτως τις δυσκολίες που αντιμετωπίσατε ως προσωπικό τα τελευταία χρόνια, την οικονομική πίεση αλλά και την απώλεια ορισμένων συναδέλφων σας, σε σημείο που επηρέασε αρνητικά τις δικές σας επιδόσεις. Ολα αυτά πρέπει να συζητηθούν και σας διαβεβαιώνω ότι θα συζητηθούν.

Πρώτη ημέρα του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στην Αρχιεπισκοπή στο Μανχάταν την Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2019. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Κώστας Μπέη

Αυτό που ζητάω απ’ όλους σας είναι υπομονή και καλή θέληση για το μέλλον. Θα το χρειαστούμε στην παρούσα κατάσταση της αγαπημένης μας Αρχιεπισκοπής, προκειμένου να δούμε προς ποια κατεύθυνση θα προχωρήσουμε. Το μέλλον μας είναι λαμπρό, αρκεί να ανοίξουμε τις κουρτίνες για να μας φωτίσει ο ήλιος της διαφάνειας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Επίσκοπος Φασιανής κ. Αντώνιος, καλωσόρισε τον κ. Ελπιδοφόρο εκ μέρους του ανθρώπινου δυναμικού της Αρχιεπισκοπής, του ευχήθηκε καλή θητεία, ενώ στο τέλος του παρέδωσε και το δώρο που του επεφύλαξαν, που ήταν ένα κινητό τηλέφωνο iPhone, σήμα κατατεθέν με την καθημερινότητα του μέσου Αμερικανού.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος χαιρέτησε έναν προς έναν τους υπαλλήλους της Αρχιεπισκοπής που βρίσκονταν στο παρεκκλήσι του Αποστόλου Παύλου, ενώ στη συνέχεια είχε συνάντηση μαζί τους, όπως είχε προγραμματιστεί.