Επικοινωνία
Newly-elected Archbishop of America, Elpidophoros participates in a mass in Istanbul, Sunday, May 12, 2019. Metropolitan of Bursa Elpidophoros has been selected as the new archbishop of America to replace Demetrios who stepped down earlier this month. in Istanbul. Elpidophoros, 52, was born in Istanbul in 1967 and from August of 2011 had served as the abbot of the Monastery of Holy Trinity in Halki. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)

Επικοινωνία

Σωστή και έξυπνη η κίνηση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου να επικοινωνήσει έστω εκ του μακρόθεν τηλεφωνικώς διά ζώσης με την μέθοδο της κοινής τηλεδιάσκεψης με τους ιερείς ανά την επικράτεια της Αρχιεπισκοπής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατ’ αρχήν δείχνει ότι η επικοινωνία με όλον τον κλήρο σε ολόκληρη την Αμερική θα είναι άμεση και απευθείας.

Αλλωστε ως ειδήμων της Θεολογίας και πανεπιστημιακός καθηγητής του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης γνωρίζει καλώς τη δύναμη και τη δυναμική «της κοινωνίας προσώπων». Πέρα όμως από τη Θεολογική διάσταση του θέματος, όσοι συμβαίνει να γνωρίζουν προσωπικώς τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, ξέρουν πολύ καλά πως εκ φύσεως είναι άνθρωπος κοινωνικός και επικοινωνιακός, με προσήνεια συμπεριφοράς προς όλους, κι αυτό το μαρτυρούν γνωστοί και άγνωστοι που επισκέπτονταν τη Χάλκη.

Κι ακόμα γνωρίζει ότι οι ιερείς θα είναι οι συνεργάτες του στο μεγάλο και πολυεύθυνο έργο του που ανοίγεται μπροστά του, με τα γνωστά συσσωρευμένα προβλήματα και δυσκολίες.

Ωστόσο, πιστεύω ότι με τη χάρη του Θεού πρωτίστως, τη δική του αδιάκοπη και ανύσταχτη εργασιομανία που τον χαρακτηρίζει και με τη συμπόρευση όλων όσοι νοιάζονται πραγματικά για την Εκκλησία και την Ομογένεια της Αμερικής θα ανατείλει μια καινούργια εποχή. Ηδη έχουμε μπει σε καινούργια πορεία.

Θ.Κ.