Εξελέγη παμψηφεί ως νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας ο Επίσκοπος Χριστουπόλεως Μακάριος

Εξελέγη παμψηφεί ως νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας ο Επίσκοπος Χριστουπόλεως Μακάριος

•Η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου «έλαβε θέσεις» στον Πατριαρχικό Ναό για εκλογές για την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και εξέλεξε τον Επίσκοπο Χριστουπόλεως Μακάριο ως νέο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας.

Οι εξελίξεις τρέχουν στο Φανάρι ! Μετά το ανακοινωθέν που μας εστάλη προ δύο ωρών και έλεγε ότι η Ιερά Σύνοδος μετά την μελέτη των προτάσεων για αλλαγές στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας θα αποφασίσει δια τα περαιτέρω εν ευθέτω χρόνω, πριν λίγο έγινε γνωστό ότι η Σύνοδος αφού κατήλθε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου κατά την τάξη και έλαβε θέσεις για εκλογές στην Αυστραλία. Πριν λίγο εξελέγη ΠΑΜΨΗΦΕΙ ως Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας με έδρα στο Σίδνεϊ, ο Επίσκοπος Χριστουπόλεως Μακάριος, Ιεράρχης ικανότατος και πολυτάλαντος.
Είναι νωπή ακόμη στη μνήμη μας η ομιλία του κατά την Κυριακή της Ορθοδοξίας.
Οι υπόλοιποι τρεις Ιεράρχες που θα αναλάβουν την διαποίμανση της Χριστεπωνύμου πληρώματος για τις υπόλοιπες Επαρχίες στην Αυστραλία θα εκλεγούν στην Σύνοδο του Ιουνίου .
Πρόκειται για τον Επίσκοπο Δορυλαίου Νίκανδρο ο οποίος θα εκλεγεί Μητροπολίτης Αδελαίδος, μία Επαρχία που γνωρίζει πολύ καλά αφού την διαποιμαίνει ως Επίσκοπος τα τελευταία είκοσι χρόνια .

Και για τη Μελβούρνη που χωρίστηκε σε δύο Μητροπόλεις επειδή είναι η πολυπληθέστερη σε ομογενείς επαρχία της Αυστραλίας, τις μεγαλύτερης πιθανότητες εκλογής συγκεντρώνουν οι Αρχιμανδρίτες Κύριλλος Ζήσης και Ελπίδιος Καραλής. Άλλωστε η συμμετοχή τους στο Τριπρόσωπο για την Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας μαζι με τον Χριστουπόλεως Μακάριο, αποτελεί το μεγαλύτερο εχέγγυο για την επόμενη μέρα.