Ψάχνουν τον Σεβ. Παραμυθίας Τίτο,  για να υπογράψει τα πρακτικά της εκλογής του Γλυφάδας!!!

Ψάχνουν τον Σεβ. Παραμυθίας Τίτο, για να υπογράψει τα πρακτικά της εκλογής του Γλυφάδας!!!

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα

Ψάχνουν τον Παραμυθιάς !!! Δεν υπέγραψε τα πρακτικά τις εκλογής του Γλυφάδας και ίσως και των δύο άλλων εκλογών…
Ως έχων τα πρεσβεία-μετά
τον Γέροντα Καρυστίας Σεραφείμ και
τον Γέροντα Θεσσαλονίκης Άνθιμο,που αρνήθηκε να λάβει μέρος σ´αυτή την διαδικασία- ήταν στην επιτροπή εκλογών και επί των ψηφοδελτίων και έπρεπε να υπογράφει   πάνω σε κάθε ψηφοδέλτιο…
Στο τέλος όμως και μετά το πέρας της διαδικασίας  δεν υπέγραψε το πρακτικό της εκλογής του Γλυφάδας( και ίσως και δύο άλλων εκλογών). Και για να ολοκληρωθεί η διαδικασία από το υπουργείο  Παιδείας και να σταλεί ο φάκελος της εκλογής στην Προεδρία της Δημοκρατίας προκειμένου να εκδοθούν  τα Προεδρικά  Διατάγματα και να προχωρήσουν οι ενθρονίσεις
χρειάζεται το πρακτικό  να φέρει την υπογραφή και  του Σεβ. Παραμυθίας, αφού αναφέρεται το όνομά του.
Ως εκ τούτου σημειώθηκε μία μικρή αναστάτωση από προχθες διότι
το Υπουργείο Παιδείας ζητά από την Σύνοδο  και την υπογραφή του Παραμυθίας Τίτου επί των πρακτικών γιαυτό και έψαχναν τον Γέροντα Ιεράρχη  για να υπογράψει αλλά  δεν τον εύρισκαν – ήδη είχαμε γράψει από προχθές ότι μετά την Ιεραρχία είχε εξαφανισθεί!
Το θέμα ωστόσο, έγκειται στο αν γνώριζε τί έκανε,  αν είχε επίγνωση των της ευθύνης που ανέλαβε!
Και αυτό είναι οδυνηρό και άδικο και  για τον ίδιο και για την Εκκλησία μας.
Μέχρι αυτή τη στιγμή, πάντως, δεν έχει γίνει γνωστό αν βρέθηκε ο Σεβ. Παραμυθίας Γέροντας Τίτος  και αν τελικώς υπέγραψε ή όχι, προκειμένου να προχωρήσει η έκδοση των διαταγμάτων!
Αλλά και η Σύνοδος έχει ευθύνη σε αυτό διότι στην προσπάθειά της να στείλει το θέμα όσο γίνεται γρηγορότερα για να εκδοθούν τα διατάγματα δεν ήλεγξαν αν υπήρχαν όλες οι υπογραφές! Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρχει αίσια έκβαση του έκαστος, ώστε να κυλήσουν  όλα ομαλά και κατά το πρόγραμμα.