Ο Σεβ. Καστορίας Σεραφείμ στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών για τη Β ´ Στάση των Χαιρετισμών

Ο Σεβ. Καστορίας Σεραφείμ στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών για τη Β ´ Στάση των Χαιρετισμών

Την Β´ Στάση  των Χαιρετισμών, τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ στον ναό του Αγίου Νικολάου Αχαρνών στον οποίο υπηρέτησε  για πολλά χρόνια.

Στην ακολουθία παρέστησαν οι αρχές του Δήμου Σιατίστης και  αρκετοί Καστοριανοί που ευρίσκονται στην Αθήνα για την εις Επίσκοπο χειροτονία του Εψηφισμένου Μητροπολίτη Σιατίστης Αθανασίου.  Επίσης  οι ενορίτες του Αγίου Νικολάου έσπευσαν στο ναό  για να πάρουν την ευχή του Σεβ. Καστορίας παλιού γνώριμού τους.

«Όλη η ευλογία που έχουμε στη ζωή μας  οφείλετε στην υπεραγία Θεοτόκο» είπε ο δυναμικός Μητροπολίτης της Μακεδονίας.

«Βρίσκομαι στα παλιά μου λημέρια σήμερα,  χάρη στην ευλογία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου» τόνισε και αναφέρθηκε στα χρόνια που έζησε στην ενορία του Αγίου Νικολάου μιλώντας για την στιγμή που έφυγε και πήρε μαζί του τον νέο εψηφισμένο Μητροπολίτη Σιατίστης Αθανάσιο στην Καστοριά, διακόπτοντας τις σπουδές του.

Ξέσπασε ο κόσμος σε χειροκροτήματα φωνάζοντας το άξιος στο άκουσμα (παπά Θανάση,  όπως τον έλεγαν) από τον Άγιο Νικόλαο δείχνοντας την αμέριστη χαρά και αγάπη προς το πρόσωπο του νέου εψηφισμένου από την Ιεραρχία Μητροπολίτη.

Στο τέλος κάλεσε όλους τους ενορίτες να βρεθούν αύριο Σάββατο στον Μητροπολιτικό Ναό της Αθήνας για να είναι μαζί στην χειροτονία του νέου Μητροπολίτη της Μακεδονίας, του δικού τους ανθρώπου.

Ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης π.Ευγένιος  Κονταρίνης, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Καστορίας για την λαμπρή και όμορφη παρουσία του και ευχήθηκε ό,τι καλύτερο στον  εψηφισμένο Μητροπολίτη Σιατίστης Αθανάσιο, ο οποίς ευχαρίστησε για τα θερμά λόγια τον πνευματικό του Πατέρα Σεβ. Καστορίας  αλλά και όλους για την αγάπη τους και ζήτησε να εύχονται να δικαιώσει τις προσδοκίες της Εκκλησίας και να σταθεί άξιος συνεχιστής των προκατόχων του!