Εκλογή- ντέρμπι για την Γλυφάδα: ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος, νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας

Εκλογή- ντέρμπι για την Γλυφάδα: ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος, νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας

Ο Θεοφ. Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος, εξελέγη από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της , νέος Μητροπολίτης  Γλυφάδας, μετά από μια εκλογική διαδικασία που εξελίχθηκε σε   θρίλερ.

Στην πρώτη ψηφοφορία για το τριπρόσωπο η ψηφοφορία ανέδειξε το εξής αποτέλεσμα:

Ο Αρχιμ. Αλέξιος Ψωίνος 52 ψήφους , ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος 50 και ο Αρχιμ. Αμφιλόχιος Ρουσάκης 21.

Η ψηφοφορία για το μονοπρόσωπο εξελίχθηκε κυριολεκτικά σε θρίλερ.

Μετά την πρώτη εντύπωση ότι νέος Μητροπολίτης  Γλυφάδας εξελέγη ο Αρχιμ. Αλέξιος Ψωίνος με 38 ψήφους και ο Επίσκοπος Σαλώνων έλαβε 37 ψήφους , έγινε επανακαταμέτρηση  με παρότρυνση κάποιων εκ των Συνοδικών κατ´άλλους  του Σεβ. Χίου Μάρκου κατ´ άλλους του Σεβ. Θεσσαλιώτιδος (Σ.Σ. Σύμφωνα με ακριβείς πλέον πληροφορίες ο Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος παρενέβη τελικώς και ζήτησε την επανακαταμέτρηση όταν είδε ότι απουσίαζε μια ψήφος που είχε εκ παραδρομής παραληφθεί η καταμέτρηση της) οι οποίοι παρατήρησαν  ότι οι παρόντες είναι 76 και το άθροισμα των ψήφων έβγαινε  75 και επομένως έλειπε  ένα ψηφοδέλτιο- οπότε ανεδείχθη  νέο αποτέλεσμα κατά το οποίο  πήραν από  38 ψήφους αμφότεροι οι υποψήφιοι.  

Δηλαδή  υπήρξε ισοψήφια 38 – 38 . Επομένως σύμφωνα με τα πρεσβεία Μητροπολίτης Γλυφάδας  εκλέγεται ο Επίσκοπος Αντώνιος.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι αυτό  έχει να συμβεί από την εκλογή της Μητρόπολης  Σπάρτης το 1980, όταν είχαν ισοψηφίσει ο νυν Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος με τον αείμνηστο Σερρών Μάξιμο τότε Πρωτοσύγκελλο της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Εξελέγη  ο Ευστάθιος λόγω πρεσβείων Ιερωσύνης. Το αυτό συνέβη και στην εκλογή του Νέας Ιωνίας το 1994  όταν ισοψήφισε ο εκλεγείς  Κωνσταντίνος Φαραντάτος με τον  Αρχιμ. Πέτρο Δακτυλίδη , μετέπειτα Τιτουλάριο Μητροπολίτη Χριστουπόλεως ο οποίος εκοιμήθη. Τέλος για την εκλογή της  Μητρόπολης Σύρου υπήρξε  παρόμοιο σασπένς μεταξύ των υποψηφίων τότε Αρχιμ.  Δωροθέου Πολυκανδριώτη και Αρχιμ. Εμμανουήλ Σιγάλα ( νυν Μητροπολίτη Κιλκισίου)   αλλά  εξελέγη ο Μητροπολίτης Δωρόθεος με διαφορά τριών ψήφων . 

Ο νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας Αντώνιος (κατά κόσμον Διονύσιος) εγεννήθη στην Κέρκυρα.

Έλαβε εγκύκλιες σπουδές στην Αθήνα και εφοίτησε στο Ά Οικονομικό Γυμνάσιο Αθηνών.

Στη συνεχεία εσπούδασε στο Νομικό, Θεολογικό και Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μοναχός εκάρη στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη. 

Διάκονος εχειροτονήθη το 1979, τη ευλογία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Σεραφείμ, υπό του τότε Διαυλείας και νυν Τρίκκης Αλεξίου και Πρεσβύτερος εχειροτονήθη το 1981 υπό του Γέροντος Σεβ. Μητροπολίτου Νικοπόλεως κ. Μελετίου.

Υπηρέτησε ως ιεροκύρηξ στην Ιερά Μητρόπολη Πρεβέζης και ως εφημέριος στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και στον Ι. Ναό Αγ. Σκέπης Παπάγου.

Να αναφερθεί ότι επί 4 έτη εγκαταβίωσε στο Άγιον Όρος.

Από το 1998 υπηρετεί στην Οικονομική Υπηρεσία της Ιεράς Συνόδου, της οποίας είναι Γενικός Διευθυντής από το παρελθόν έτος.