Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας: «Έχουμε παγώσει με αυτό που έγινε…»

Συγκλονισμένος για τις επιθέσεις στα μουσουλμανικά τεμένη στην Νέα Ζηλανδία, δηλώνει  στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 της Κρήτης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μύρων, ο οποίος έχει καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης.

«Έχουμε παγώσει όλοι ως κοινωνία στη Νέα Ζηλανδία» τονίζει και προσθέτει: «Η Νέα Ζηλανδία είναι μια μεγάλη ανεκτική χώρα, με πολλές πρωτοβουλίες στην ανοχή του διαφορετικού. Σε όλους μας φάνηκε ξένη μια τέτοια ενέργεια»

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ενημερώθηκε για το τραγικό συμβάν λίγο πριν από τους Α’ Χαιρετισμούς.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Νέας Ζηλανδίας είναι δίπλα σε όσους έχασαν δικούς τους ανθρώπους στο τρομοκρατικό χτύπημα στα δύο τεμένη, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο -κρητικός στην καταγωγή- μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας, Μύρων Κτιστάκης.

«Συμπαριστάμεθα στη μουσουλμανική κοινότητα, σε όλους τους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Βρισκόμαστε δίπλα τους αλληλέγγυοι, τους θεωρούμε δικούς μας ανθρώπους, λυπόμαστε γι’ αυτό που έγινε και δεν θεωρούμε ότι αυτό πηγάζει από τη χριστιανική διδασκαλία σε καμία περίπτωση. Αυτή η πράξη είναι κατακριτέα σε κάθε περίπτωση και εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να το αποδείξουμε αυτό στην πράξη», ανέφερε.

Επίσης, ο μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας τόνισε πως η χώρα είναι πολυπολιτισμική, με πολύ μεγάλη ανοχή και ανεκτικότητα στη διαφορετικότητα. «Από επίσημες στατιστικές προκύπτει ότι περίπου οι μισοί πολίτες δηλώνουν άθεοι και από τους θρησκευόμενους οι περισσότερες ομολογίες είναι των αγγλικανών, των καθολικών χριστιανών και διαμαρτυρόμενοι. Οι μουσουλμάνοι αποτελούν λιγότερο από το 1% του πληθυσμού στη χώρα. Όλοι αυτοί μέχρι τώρα είχαν μία ειρηνική συνύπαρξη και μία ζωή, η οποία δεν είχε εντάσεις, δεν είχε διαπληκτισμούς, δεν είχε τη θρησκεία ως πρώτο αναγνωριστικό και πρώτη ιδιότητα των ανθρώπων ώστε να διαχωρίζονται», επισήμανε ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ