Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Πατέρα Κλήμη

⚫️Δύο λόγια αγάπης υπό του  π. Διονυσίου Ζήκου

Κανενός ανθρώπου η ζωή δεν χωράει σε ενα σημείωμα, πόσο μάλλον ενός ξεχωριστού ανθρώπου.
Πόσο να χωρέσει για να πείς  λόγια αγάπης  για την καρδιά και την ψυχή του ξεχωριστού πατρός Κλήμη Φιλίππου, που απόψε κοιμήθηκε  και φτερουγίζει η ψυχή του στον ουρανό…. Τί να γράψει κανείς για την μεγάλη του φιλανθρωπία!!! Ποιός δεν ξεδίψασε  στην αγάπη του….θα μπορούσα να πω πολλά θα σταθώ όμως σε ένα….
Σε χαλεπούς καιρούς και δύσκολους χρόνους με χούντα και στρατιωτικούς νόμους, οι Συνταγματάρχες πήραν τον έλεγχο της χώρας και της Εκκλησίας για να ασκήσουν την επιρροή που ήθελαν μέσω των ιερέων, στον ελληνικό λαό….Όσοι αντέδρασαν τους πέταξαν στον καιάδα με τον κατάπτυστο τότε  νόμο 214 του 67….
Ο πατήρ Κλημης διέθεσε πατρική περιουσία,  αρκετά μεγάλη και την έκανε έλαιον  και οίνον και κατέδησε τα τραύματα αυτών των εμπεριστάτων κληρικών.  Και τους ήγαγεν  αυτούς  είς πανδοχείο  και τους επιμελήθηκε  προσωπικά,μέχρι που έκλεισαν τα μάτια τους…Εύχομαι αγαπημένε μου Κλήμη  οτι η ψυχή σου αυτα θα τα βρεί όλα αυτά  στον ουρανό όπως και τόσα όλα καλά που η καλή σου καρδιά πρόσφερε! Αιωνία σου η μνήμη!