Με κατάνυξη και ιεροπρέπεια ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Κηφισίας

Στον κατάμεστο Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου, ετελέσθη χθες το απόγευμα, Κυριακή 10 Mαρτίου 2019, ο Α΄ Κατανυκτικός Εσπερινός (Εσπερινός της Συγχωρήσεως), χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κυρίλλου.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Ήταν παρόντες ο Πανοσιολογιώτατος Άγιος Πρωτοσύγκελος Αρχιμ. π. Κων/νος Χαραλαμπόπουλος, ο Ιεροκήρυξ της Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Νικάνωρ Καραγιάννης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτ/ρος π. Χρίστος Κυριακόπουλος, οι Αρχιερατικοί Επίτροποι Κηφισιάς και Αμαρουσίου καθώς και κληρικοί των Αρχιερατικών Περιφερειών Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Μεταμόρφωσης, Πεύκης- Λυκόβρυσης.

Στο μεστό κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, παίρνοντας αφορμή από ανέκδοτα κείμενα του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, ανεφέρθη στην αξία της σιωπής, τονίζοντας ότι «η σιωπή θα αφήσει χώρο στην καρδιά σου για να ακουστεί η φωνή του Θεού. Η σιωπή σου θα σε απαλλάξει από το φτωχό σου μέτρο και θα μάθεις να μετράς τον εαυτό σου και τον κόσμο με το δικό Του μέτρο. Θα μείνεις τότε άφωνος από τα κρίματά σου».

Τέλος ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη Τεσσαρακοστή, καλόν στάδιον και να αξιώσει ο Κύριος όλους να προσκυνήσουμε και την Αγίαν Ανάσταση.

Προ της απολύσεως ασπάσθηκαν, κλήρος και λαός, την εικόνα της Θεοτόκου στο τέμπλο του Ναού και ζήτησαν και έλαβαν την συγχώρεση από τον Σεβασμιώτατο προσκυνώντας τον Τίμιο Σταυρό».