You are currently viewing Σφηνάκια που…τζού-ζουν!

Σφηνάκια που…τζού-ζουν!

Μάρτιος 2019

🗝 Στην εποχή μας η έλλειψη γνησιότητας είναι αισθητή.
Ένας απλός λόγος, ένας συνηθισμένος διάλογος,ένας φυσικός ερεθισμός, σε λίγους προκαλεί εντύπωση. Οι πιο πολλοί αναζητούν με παράδοξο τρόπο το πρωτότυπο και το προκλητικό.
Ενώ η αλήθεια είναι απλή.Ο πολιτισμός μας έκανε δέκτες. Ελάχιστοι είναι οι πομποί!

👁‍🗨 Σαν βγήκα κι εγώ κάποτε  στον πηγαιμό για την .. «Ιθάκη», έννοιωσα πολλές συγκινήσεις και ερεθισμούς . Σημείωνα και σημειώνω πάντα όλα όσα ζούσα και ζώ και βιώνω. Παρατηρούσα  εικόνες και αντιδράσεις της ζωής   και τα έκλεινα πάντα  στο χρονοντούλαπο της ζωής μου.Και οσάκις  έχω όρεξη τα κάνω όλα αυτά… ένα κοκτέιλ σφηνάκια που τσούζουν αλλά κυρίως τζού-ζουν! Δηλαδή σκέψεις μεθυστικές με ενημέρωση. Κάποιους τους ενοχλούν.Ισως γιατί γίνομαι μερικές φορές με τις αλήθειες που γράφω  ενοχλητικός! Αλλά στο τέλος πάντα επαληθεύομαι.
🔴⚫️🔵 Ζούμε σε μία απάνθρωπη εποχή! Η κρίση που περνά η χώρα μας  γονάτισε την ψυχή μας, σκλήρυνε την καρδιά μας, έκλεισε τις ανθρώπινες μεταγγίσεις αγάπης προς τον συνάνθρωπο και άπλωσε ένα  κέλυφος απάνθρωπης συμπεριφοράς.  Η εποχή μας μετεβλήθη σε εποχή που περισσεύουν τα λόγια, ενώ τα αληθινά έργα αγάπης και αλληλεγγύης των ανθρώπων έχουν περιοριστεί στα συσσίτια και στα κοινωνικά παντοπωλεία . Στα πραγματικά αιτήματα επιβίωσης του συνανθρώπου οι περισσότεροι κρύβονται πίσω από ανέντιμες αιτιολογίες και υπεκφυγές! Μην πιστεύετε φίλες και φίλοι μου αυτές τις αιτιολογίες. Είναι μέρος του κέλυφους συντήρησης που σας είπα.Δεν υπάρχει πια γενναιοδωρία και απλοχεριά. Δεν υπάρχει διάθεση για προσφορά. Εμωράνθη το άλας και μαζί με αυτό, στέρεψε η αληθινή ψυχή του Έλληνα, που κάποτε  ένα του ζητούσες και χίλια σου έδινε! Ελάχιστοι άνθρωποι σέβονται την ανθρωπιά τους και συμπαρίστανται στον πλησίον. Οι περισσότεροι προτιμούν να δαπανήσουν το περίσσευμά τους σε λάθος και δευτερεύουσες προοπτικές από το να βοηθήσουν γενναιόδωρα  τον πάσχοντα πλησίον.
Είπε  κάποτε ένας μεγάλος Αγιος του αιώνα μας, ο Άγιος Ανθιμος ο Χίος( που εορτάζουμε τη μνήμη Του στις 15 Φεβρουαρίου) οτι…”  Θα έλθουν κάποτε  στιγμές στην πατρίδα μας που  θα υπάρχει ανησυχία κόσμου και  απελπισία ! Ανθρωπος σε άνθρωπο νερό δεν θα δίνει… Άλλοι θα πεινάνε κι άλλοι θα μεθάνε!Θα πέσουμε πολύ χαμηλά και όταν το καταλάβουμε αυτό, τότε θα συνέλθουμε και θα ξαναβρούμε τον παλιό καλό εαυτό μας”.( Από τις Κατηχήσεις του).
Είμαστε λίγο πριν το βαθύ σκοτάδι… Αυτό που απλώνεται λίγο πριν το ξημέρωμα….

☑️ Καλή κι ευλογημένη Τεσσαρακοστή.. Με καρτερία, δύναμη και υπομονή να περάσουμε αυτές τις ημέρες και να εορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου μας, που σίγουρα θα δώσει και ένα μέρος της προσωπικής μας Ανάστασης.

🔘Πάει καιρός αγαπητοί μου,φίλες και φίλοι, επισκέπτες και αναγνώστες της σελίδας μας, από τότε που έχουμε να επικοινωνήσουμε μέσα απ´ αυτή την ξεχωριστή στήλη.

👤Είναι αλήθεια ότι σας έχω αφήσει καιρό χωρίς αυτό το είδος ενημέρωσης και συνάμα ψυχαγωγίας. Μου το ζητάτε καιρό τώρα γιαυτό και παρατάω όποια άλλη υποχρέωση για να αφοσιωθώ σε αυτό.

🗣🗣Μου έστειλε στο προσωπικό μου ταχυδρομείο ένας πολύ σημαντικός πνευματκός άνθρωπος ένα μήνυμα . Μου έγραψε:

👁‍🗨➖«Τά 30 ἀργύρια ἀνετιμήθησαν ἰλιγγιωδῶς… Ἅδεται καί λέγεται πώς οι Αρχιερείς μας  κοπιάζουν μόνον  δια τήν προικώαν ἀποκατάστασιν τινων «ἀνεψιῶν» τους! Και ὡς μοι ἔλεγεν Ἱεράρχης κλεινός πού τυγχάνει καλός μας φίλος. Σωτήριέ μου, ἡ οὐδετεροθρησκεία, εἶναι τό τελευταῖο «μερεμέτι» πού ἐκκρεμεῖ, ὥστε ἡ Κυβέρνηση Τσίπρα νά ὀλοκληρώση τίς δεσμεύσεις της πρός τό ΝεοΤαξικό μόρφωμα πού κατευθύνει τίς τύχες τῶν λαῶν… Τί νά γίνη, ἔλαχε σέ ἑμᾶς νά ζήσουμε τίς ἡμέρες αὐτές τοῦ ζόφου, ἴσως γιά νά άναζητήσουμε πιό θερμά τό ἔλεος τοῦ Θεοῦ…»

✔️Μήπως έχει άδικο; Τα ζούμε και τα βιώνουμε όλα αυτά..

🗣Έχω πολλά να σας πω! Θα αρχίσω από τα πιο παλιά και ένα-ένα θα παρουσιάζεται μπροστά σας το κάθε θέμα που θα ανακαλώ στη μνήμη σας.

🗣Θα ξεκινήσω από ένα σοβαρό θέμα  που με απασχόλησε. Δεν θέλω να πηγαίνω κόντρα σε ανθρώπους που μπορεί να διαφωνώ μαζί τους. Αλλά  και αυτοί δεν κάθονται ήρεμοι. Μας προκαλούν!
Θέλω  να βγάλω από μέσα μου αυτό που με απασχολεί γιατί με ρωτήσατε πολλοί φίλοι,  ως εκ τούτου σίγουρα  απασχόλησε και κάποιους φίλους από σας που με νοιάζεστε.

☑️Οχι δεν εννοούσε εμένα ο  Μητροπολίτης εκείνος που  στο εόρτιο τραπέζι της χειροτονίας του  είπε ενώπιον του Αρχιεπισκόπου ότι τα χρήματα με τα οποία  θα πλήρωνε  το γεύμα προέρχονται από μία δίκη στην οποία κατατρόπωσε τον διάδικό του και αυτό του εξασφάλισε μία γενναία  απόζημίωση ώστε να μπορεί τώρα να πληρώσει το τραπέζι αυτό με τους πολυπληθείς καλεσμένους του.
Επομένως δεν φάγατε και ήπιατε, όσοι ήσασταν παρόντες  στην υγειά μου! Όμως για να είμαστε ακριβοδίκαιοι πράγματι  πήρε κάποια αποζημίωση αλλά όχι από μένα! Αντιθέτως σε ότι με αφορά το θέμα θεωρείται λήξαν! Έκανα πολλά βήματα εγώ πίσω και αυτό το εκτίμησε ο εν λόγω Ιεράρχης και μπήκε μία μεγάλη ταφόπετρα σε όλο αυτό. Και όπως έλεγε και ο Μέγας Γέρων Κορίνθου Παντελεήμων : Ας παν στην ευχή τα παλιά.

🗣🗣Όχι. Όλοι οι διάλογοι δεν είναι καλοί. Δεν συζητάς με τον πειρασμό. Δεν συζητάς με την «χούντα». Δεν συζητάς με το πιστόλι στον κρόταφο. Και όταν είσαι μιλάς για ένα θέμα που αφορά  όλο τον ιερό κλήρο, δεν συζητάς και δεν δεσμεύεις την Ιεραρχία  χωρίς να το  έχεις προηγουμένως συζητήσει μαζί της. Ο Αρχιεπίσκοπος τα ξέρει όλα αυτά. Κάποτε έδινε αγώνες για την Συνοδικότητα. Αυτοί όμως που έχουν κατοικοεδρεύσει δίπλα του και παριστάνουν τους επαίοντες και τους γνώστες της ψυχοπαθογένειας  της Ιεραρχίας τον παρασύρουν..

Και είναι άσχετοι! Και άγευστοι των εκκλησιαστικών πρακτικών. Το μόνο που ξέρουν είναι είτε να εκφωνούν επικηδείους στο άσχετο είτε  να ανεβαίνουν στους θρόνους και να καμαρώνουν. Αυτό τόκαναν κι άλλοι πριν μερικά χρόνια αλλά μετά καταστάθηκαν…. υπόδικοι.

👁‍🗨Με την ευκαιρία να πούμε ότι ήταν άστοχο να αποστείλει ο Αρχιεπίσκοπος λαϊκό συνεργάτη του ως εκπρόσωπο του σε εκδήλωση που ήταν να  παρασταθεί ο ίδιος αλλά ένα κρυολόγημα τον κράτησε μακριά.Δεν ήταν ωραία να ακούγεται από τον εκφωνητή το…
Αξιότιμε κύριε  εκπρόσωπε του Μακ. Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάαης Ελλάδος κύριε δείνα και μετά να να εκφωνεί:Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα κλπ.

Ας πήγαινε ο λαϊκός συνεργάτης, αφού είχε ανάμιξη στην εκδήλωση να εκφωνήσει  τον λόγο που είχε ετοιμάσει και ο οποίος ουδεμία σχέση είχε με το πνεύμα της Εκκκησίσς και αυτά που θα έλεγε αν μιλούσε  ένας Μητροπολίτης πολλώ δε μάλλον ο Αρχιεπίσκοπος! Δεν ακούσθηκε καλά όλο αυτό και ούτε φάνηκε όπως θα έπρεπε. Αυτά τα λάθη ας αποφεύγονται! Άλλωστε είπαμε: η μαϊμού όσο ανεβαίνει φαίνεται ο…..

😏➖ Είμαι  πολύ στενοχωρημένος και θυμωμένος με την στάση των Ελληνορθόδοξων Εκκλησιών στο θέμα της Ουκρανίας.

Αντί να συμπαρασταθούν στον Οικουμενικό Πατριάρχη, στον   αγώνα που δίνει για να επιβιώσει το Φανάρι,  βάλθηκαν όλοι  να αποδείξουν σήμερα  ότι είναι σούπερ κανονολόγοι και δεν σηκώνουν εκπτώσεις στο ορθόδοξο φρόνημά τους!  Σιγά ρε  παλληκάρια! Θα πέσετε και θα τσακιστείτε! Ρίξτε μια ματιά όλοι στα ιστορικά δεδομένα των εκκλησιών μας  και θα δείτε ότι όλοι έχουμε λερωμένη τη φωλιά μας! Και κάθε φορά που γινόταν κάτι εκτός κανόνων  ερχόταν η Μητέρα Εκκλησία για να μας ξεβρωμίσει και να μας καθαρίσει. Πρόσφατα ακόμη επούλωσε τις πληγές που είχε δημιουργήσει το σχίσμα στην Εκκκησία της Βουλγαρίας.
Τώρα ξαφνικά το θέμα της Ουκρανίας μας έκανε αυστηρούς. Και κουβαλάμε νερό στο μύλο του Μόσχας που αν μη τι άλλο, έδειξε με  την αποχή του από την
Μεγάλη Σύνοδο πού το πάει!

Επί της ουσίας δεν με ανησυχεί όλο αυτό! Στο τέλος θα συνταχθούν  όλοι με την βούληση του Φαναρίου! Είναι άδικο όμως, να δίνουν τέτοιες αφορμές  και να αμφισβητούν και να εκθέτουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο στα μάτια της κοινής γνώμης και να κάνουν τους Τούρκους να επιχαίρουν με όλα αυτά.

🔲 Πλησιάζει η ημερομηνία που θα συνέλθει η Ιεραρχία επί τριήμερο.
Η Ιεραρχία την πρώτη μέρα των συνεδριάσεων θα ασχοληθεί με τις εκλογές τριών Μητροπολιτών και πέντε Επισκόπων.
Όλα δείχνουν ότι ο κύβος ερρίφθη. Στα ρεπορτάζ που δημοσιεύουμε έχουμε λεπτομερή αναφορά στα πρόσωπα που προορίζονται να καταλάβουν τόσο τις κενές Μητροπολιτικές έδρες όσο και για εκείνους που θα ανέλθουν στο Επισκοπικό αξίωμα ως βοηθοί Επίσκοποι.
Εδώ  σήμερα θα ασχοληθούμε λίγο με το παρασκήνιο.

🔳 Η προαγωγή του Αρχιγραμματέα Επισκόπου Μεθώνης Κλήμεντος σε Μητροπολίτη  ήταν αναμενόμενη. Είναι εκ των μακροβιοτέρων Αρχιγραμματέων. Μόνον ο Διδυμοτείχου Δαμασκηνός – γιατί έπεσε πάνω στην καραμπόλα της αλλαγής Αρχιεπισκόπων – και ο Κηφισίας Κύριλλος έμειναν τόσο πολύ στο νευραλγικό αυτό πόστο.
Ωστόσο διατηρώ τις επιφυλάξεις μου ότι ο εν λόγω κληρικός τεριάζει ως προφίλ και ως προσωπικότητα με την περιοχή που μέλλει να ποιμάνει! Είναι σα να αναθέταμε  σε κάποιο που νομίζει ότι είναι …Λόρδος,  να αισθανθεί βολικά  με μία ομάδα απλών αλλά  γενναιόψυχων ανθρώπων. Πάντα θα τους βλέπει αφ´υψηλού και πάντα αυτοί  θα τον βλέπουν κάπως! Θα δούμε τί θα γίνει και πώς θα εξελιχθεί το love story! Είμαι πολύ περίεργος!🔚 Ήταν λάθος να τεθούν δύο Επίσκοποι,θεσμικοί συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου, ως υποψήφιοι για τις δύο κενές Μητροπόλεις του λεκανοπεδίου. Σαφώς και θέλει να τους ξεφορτωθεί δια της προαγωγής. Αλλά με τον τρόπο αυτό δίνει την εντύπωση ότι  η Ιεραρχία  ότι προωθεί αυτούς που διαθέτουν τις γνωριμίες και  τα μέσα! Και άσε τους υπόλοιπους να περιμένουν. Κι ύστερα πώς να αναπνεύσει η επετηρίδα των υποψηφίων , των προς Αρχιερατεία εκλογίμων Αρχιμανδριτών;
Ναί,δεν λέω να μη γίνουν και αυτοί! Δεν θα μείνει επ´άπειρον ο ίδιος Αρχιγραμματέας! Αν και  το σωστό  για την ορθότερη  διοίκηση της Εκκλησίας, θα ήταν η θητεία του Αρχιγραμματέα να είναι τουλάχιστον πενταετής.
Αλλά η Εκκλησία θα πρέπει κάποτε στο θέμα των προαγωγών να θεσπίσει κανόνες και να μην εξαρτάται η άνοδός σου από το αν διαθέτειs  μπάρμπα, δηλαδή Γέροντα  στην Ιεραρχία. Διαβάζω τον κατάλογο των εκλογίμων και βλέπω  Αρχιμανδρίτες διαμάντια αλλά ξεχασμένους από το σύστημα. Και είναι πολύ λυπηρό.🔳Υπάρχει πράγματι  νομικό κώλυμα στην υποψηφιότητα του Σαλώνων! Και αν είχαμε Εκκλησία που σέβεται τους νόμους και τους κανόνες  που η ίδια θεσπίζει για να τους παραβιάζει μετά,  δεν θα ετίθετο αυτή η υποψηφιότητα, τουλάχιστον όχι πριν τακτοποιηθεί νομικά η αταξία που υπάρχει.

Ας λένε ότι θέλουν οι καθηγητές.
Το θέμα είναι απλό: ο εν λόγω Επίσκοπος είναι μόνο κατά χειροτονία Επίσκοπος. Στα υπόλοιπα παραμένει ιερεύς … που όμως εξέπεσε του καταλόγου των προς Αρχιερατεία εκλογίμων. Αν θέλει να τον
εκλέξει η Ιεραρχία ως νέο Μητροπολίτη Γλυφάδας, ας το κάνει! Είναι αποκλειστικό της δικαίωμα. Όπως και το να προσφύγει κάποιος μετά στο ΣτΕ για να μας πει το καλώς ή το κακώς έχειν, είναι δικαίωμά του.
Πάντως αν έχασε το Ακρωτήρι η Εκκλησία, ευκαιρία να χάσει τώρα  και τα υπόλοιπα … Ιθάκη, Island κλπ

⚫️🔴☑️ Άξιον και δίκαιον το γεγονός της προαγωγής του Αρχιμ. Φιλοθέου Θεοδωρόπουλου. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποκαθιστά μία αδικία. Εντιμος κληρικός που δεν ενόχλησε ποτέ κανέναν. Έκανε τους πάντες ο Αρχιεπίσκοπος  από τη Βοιωτία. Κανείς δεν έχει παράπονο.

🔴🔵🔹Το μόνο που απομένει πια στον Αρχιεπίσκοπο  να προωθήσει σε μία Μητρόπολη που να του αξίζει τον Επίσκοπο Φαναρίου Αγαθάγγελο.Δικό του πνευματικό ανάστημα είναι!  Εγώ από τα χρόνια που ήταν Θηβών τον Σεβ. Ιλίου Αθηναγόρα και τον Φαναρίου Αγαθάγγελο άκουγα και ας μην τους γνώριζα προσωπικά.  Είναι λάθος να δείχνει προς τα έξω την εντύπωση ότι τον τιμωρεί και τον αφήνει εκτός Ιεραρχίας, γιατί τον έκανε Επίσκοπο ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Άλλωστε δια της προαγωγής του Αγαθαγγέλου θα κενωθεί ο νευραλγικός τομέας της Αποστολικής Διακονίας στον οποίο θα μπορεί να προωθήσει ένα νέο στέλεχος της Εκκκλησίας μας για να εργαστεί ιεραποστολικά  και να προσφέρει έργο στην Εκκλησία.

🔙 Υπάρχει , πάντως,μεγάλο παρασκήνιο στις υποψηφιότητες των βοηθών Επισκόπων .Θα μας δοθεί η  ευκαιρία να τις φωτίσουμε σε βάθος μετά την Ιεραρχία. Δεν θέλουμε στο παρά πέντε της προαγωγής κάποιων κληρικών να δηλητηριάζουμε την ατμόσφαιρα με τις φήμες που κυκλοφορούν. Αφήνουμε το προνόμιο αυτό σε άλλους.

🔛   Αυτό  πάντως που έγινε αυτή τη φορά για την Μητρόπολη Γλυφάδας  δεν έχει ξαναγίνει. Τρεις δήμαρχοι πήγαν μαζί στον Αρχιεπίσκοπο και ζήτησαν συγκεκριμένο υποψήφιο.

Χωρίς  κραυγές και υπερβολές είπαν τη γνώμη τους και έφυγαν. Το αυτό έπραξε και μεγαλοπαράγων της περιοχής από αυτούς που δεν εξαγοράζουν τα πάντα με το χρήμα και την ισχύ τους, αλλά λένε διακριτικά τη γνώμη τους και περιμένουν να δούν αν θα εισακουστούν! Και αν εισακουστούν έχει καλώς. Αν δεν εισακουστούν αποσύρονται από την πρώτη γραμμή και παύουν να θεωρούνται δεδομένοι.

◼️Μα είναι δυνατόν να επιμένει να του κάνουν και δεύτερο Επίσκοπο; Τί  πείσμα είναι αυτό; Αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος δεν χαλά το χατήρι στους φίλους του και μάλιστα  σε αυτούς που του συμπαραστάθηκαν στα δύσκολα χρόνια.Καλά κάνει. Ας δίνει χαρά όπου μπορεί! Με τις εκλογές των δύο νέων βοηθών Επισκόπων ικανοποιεί τους Σεβ. Μητροπολίτες Ηλείας Γερμανό και τον Μαντινείας Αλέξανδρο, πιστό φίλο του Αρχιεπισκόπου. Και οι δύο ανήκαν πάντα στον σκληρό πυρήνα υποστηρικτών του Ιερωνύμου και τον ψήφισαν για Αρχιεπίσκοπο και το 1998 και το 2008. Μάλιστα Ιερώνυμος, Γερμανός  και Τρίκκης Αλέξιος, εξελέγησαν την ίδια  ημέρα  Μητροπολίτες. Και συνυπηρέτησαν στην Σύνοδο ως Αρχιγραμματέας ο Ιερώνυμος και Γραμματέας Α ο Γερμανός και Γραμματέας Συνοδικών επιτροπών ο Αλέξανδρος. Ο Αλέξιος ήταν ήδη Βοηθός Επίσκοπος του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ με τον τίτλο Διαυλείας.

⚫️⚫️ Με αφορμή πάντως τις εκλογές  αυτές να επισημάνουμε το πόσο άδικο– είναι το σύστημα εκλογής των Μητροπολιτών στην Εκκλησία της Ελλάδος.

Κομμένο και ραμένο στα μέτρα του εκάστοτε Αρχιεπισκόπου, ο οποίος ελέγχει για πολλούς λόγους, όπως είναι φυσικό, την πλειοψηφία της Ιεραρχίας, για να εκλέγει ,σχεδόν πάντα, τους δικούς του εκλεκτούς.Κάποτε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ως Μητροπολίτης Θηβών, είχε κάνει προσωπικό του στοίχημα την αλλαγή του τρόπου εκλογής των Ιεραρχών! Αφ´ ότου όμως, εξελέγη Αρχιεπίσκοπος συμβιβάστηκε  κι αυτός με το υπάρχον σύστημα και εσιώπησε!

🔘➗ Κάποτε θα πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά η Εκκλησία με το θέμα των ανήμπορων- επαναλαμβάνω των ανήμπορων- Ιεραρχών.Το σχέδιο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου για δημιουργία ενός οίκου για τους Σχολάζοντες Ιεράρχες ήταν μεγαλόπνοο και δεν έπρεπε να εγκαταλειφθεί . Το Καρέλειο  ίδρυμα που  είχε  φτιάξει  ήταν για ένα τέτοιο σκοπό ,για να φιλοξενεί αρχιερείς.

Και μετατράπηκε σε κέντρο φιλοξενίας πασχόντων από  Αλτσχάιμερ για να παίρνουν χρήματα  από… προγράμματα της Ευρώπης.Εργο του Χριστόδουλου ήταν το Καρέλειο και ο ξερόλας λαικός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου το έκανε πηγή εσόδων.Αξιος ο μισθός του! Είναι και υψηλός όπως μαθαίνω ! Σε υπουργικά επίπεδα όπως λένε, οι καλώς γνωρίζοντες. Καθόλου άσχημα δεν του πήγε η ζωή,  χωρίς πτυχίο. Αν είχε και πτυχίο κάτι λιγότερο από αρχηγό κόμματος δεν θα τον έβλεπα! Και άσε εμάς με τα δύο μεταπτυχιακά να τον …σχολιάζουμε!

✖️✖️Πάντως ένας  ή δύο Ιεράρχες, αν έκαναν την αρχή και πήγαιναν  να διαμείνουν σε ένα τέτοιο εκκλησιαστικό  ίδρυμα που θα έννοιωθαν ασφάλεια και σιγουριά, τότε θα έρεε το νερό στο αυλάκι και θα καταλάβαιναν ότι αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση και για την Εκκλησία, αλλά και για τους ίδιους  και την υστεροφημία τους.
Τώρα όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, οι Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, δεν έχουν κανένα κίνητρο πέρα από τη σιγουριά της ισοβιότητας που τους δίνει η θέση του Μητροπολίτη!

🔹🔹🔹Η οικειοθελής, για παράδειγμα παραίτηση  κάποιων Μητροπολιτών από τα χρόνια του Χριστοδούλου αλλά και προσφάτως επί Ιερωνύμου,  δεν λειτούργησε παρακινητικά για τους άλλους. Οι λόγοι πολλοί και προφανείς!
Η πρόσφατη παραίτηση  του Γέροντα Περιστερίου Χρυσοστόμου , είναι για τον διάδοχό του, ένα ιερό στοίχημα. Ελπίζουμε ότι τα  χρόνια που του έχουν απομείνει θα τύχει κάποιας  αξιοπρεπούς περιθάλψεως. 

✖️⚫️ Ο ατάλαντος,γελοίος και ψεύτης Επίσκοπος τον πρώτο χρόνο χαίρεται. Όταν μας  κατηγορούσε τον Μητροπολίτη του με κοσμητικά επίθετα που δεν γράφονται, τότε ήμασταν καλοί! Μετά όταν αποκαλύφθηκε ο ρόλος του  έκανε ότι δεν ξέρει πως πάνε στην Κούλουρη.Θα τον κάνω εγώ  με όσα θα του γράψω να πάει η ψυχή του στην Κούλουρη, όπως λέει ο λαός μας
Έκανε , το λάθος να ασχοληθεί μαζί μου και μάλιστα απρεπώς! Σε ένα θέμα που ως πνευματικός που υποτίθεται ότι είναι -αν διέθετε το ανάλογο ήθος-  θα έπρεπε να στέρξει και να συμπαρασταθεί και όχι να το χρησιμοποιήσει ως στοιχείο για να πλήξει και να λοιδορήσει αυτόν που είπε την αλήθεια. Κάπου τα έχει μπλέξει ο Αγιος! Άλλος  παραπέμφθηκε για ψευδορκία! Όχι εγώ! Εγώ αθωώθηκα πανηγυρικά  από όλα! Ακόμη και γιαυτό το κατάπτυστο που είχε το θράσος να αναφέρει στο υπόμνημά του. Αλλά βλέπετε αυτά παθαίνει  όταν χρησιμοποιεί τέτοιους συμβούλους-πληροφοριοδότες, χειρότερους  και από τους οχετούς που ρέουν με τα βοθρολύματα του Γηροκομείου!

✖️Του δηλώνω, ωστόσο, του Θεοφιλεστάτου ότι την θέση του Μητροπολίτη  που ορέγεται να καταλάβει μόλις αναχωρήσει ο Μητροπολίτης του εις τας αιωνίους μονάς  δεν θα την καταλάβει. Και προσωπικά  θα κάνω ότι μπορώ γιαυτό. Όταν μάλιστα αρχίσω να γράφω αυτά που μαθαίνω από τους… Αγίους Τόπους, όπως έλεγε την περιοχή ο Μακαριστός Χριστόδουλος – τότε θα κάνουν όλοι το Σταυρό τους! Θα γελάσει κάθε πικραμένος!
Άσε που όπως μαθαίνω, η Μητρόπολη αυτή  έχει καπαρωθεί από σημαντικό  Ιεράρχη για δικό του άξιο και ταλαντούχο κληρικό!
Όχι δεν θα χρειαστεί στον επόμενο  να του πλένει τα …σώβρακα, όπως μας έλεγε ότι κάνει  μέχρι τώρα ! Ο επόμενος θα είναι νέος και αυτάρκης!🔝  Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων,της Ρωσικής Εκκλησίας, έχει.. «ξεφύγει» λίγο, από τα καθήκοντά του ως Αρχιερεύς και νομίζει ότι είναι ο μεγάλος Ρισελιέ.  Μπορεί  ως Αρχιερεύς  της Εκκλησίας της Ρωσίας, να κατέχει το χαρτοφυλάκιο του υπουργού εξωτερικών του Πατριαρχείου αλλά αυτό δεν του δίνει το δικαίωμα να σπέρνει τη  διχόνοια ! Όλα κάποτε έχουν τα όριά τους.

👁‍🗨. Η τακτική του… «περιοδεύοντος θιάσου» που ακολουθεί, ταξιδεύοντας από Εκκλησία σε Εκκλησία, για να κερδίσει ή να επηρεάσει τη γνώμη των άλλων Εκκλησιών, υπέρ των θέσεων της Εκκλησίας της Ρωσίας, είναι όχι μόνο αντιδεοντολογική ,αλλά και προσβλητική του πνεύματος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που η δομή της στηρίζεται, αιώνες τώρα, σε αποφάσεις Οικουμενικών Συνόδων και όχι στον ήχο του χρήματος, του ισχυροτέρου οικονομικά!

🔙 Κι αυτό το έκαναν οι Πατέρες των Συνόδων που ήταν Αγιοι και ξεχωριστοί άνθρωποι, γιατί προέβλεπαν ότι η Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως,  θα περάσει δεινά και γιαυτό θα πρέπει η πρωτοκαθεδρία της να στηρίζεται σε αποφάσεις  Συνόδων ώστε να είναι ασφαλής και να μη μπορεί κανείς να την αμφισητήσει  ποτέ! Όσο ισχυρός κι αν είναι!

✖️✖️✖️ Ίσως θα πρέπει  να μιλήσει κανείς σταράτα στον Ιλαρίωνα και να του υπενθυμίσει κάτι από το παρελθόν: όσοι επεχείρησαν να υλοποιήσουν  σχέδια  άλωσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο διάβα της ιστορίας, ποτέ δεν κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το τέλος! Δεν επρόκαμαν! Ο Θεός είχε άλλα σχέδια…Η «μικρά ζύμη»-όπως αποκαλούσε  ο Μακαριστός Γέρων Χαλκηδόνος Μελίτων, τους εναπομείναντες στο ιστορικό Φανάρι – απεδεικνύεται  πάντα ισχυρότερη και μάλιστα συχνά γίνεται «λέων πυρ πνέων» που κατατροπώνει  τους εχθρούς του! 

👁‍🗨 Παρακολουθώ από κοντά, χρόνια τώρα , το έργο των λεγομένων  Συνοδικών Δικαστηρίων- πειθαρχικό όργανο είναι- και διαπιστώνω πόσο δίκαιο είχε ο Μεγάλος Αρχιεπίσκοπός μας Χριστόδουλος, που ήθελε να αλλάξει το  σύστημα απόδοσης δικαιοσύνης στην  Εκκλησία μας! Δυστυχώς, τα γνωστά κέντρα και οι όποιες ουρές τους τότε, δεν τον άφησαν!
Ακόμη και το Φανάρι είχαν επιστρατεύσει την εποχή εκείνη,για να κόψει την προσπάθεια του Χριστόδουλου, διότι δήθεν εθίγοντο από τις αλλαγές αυτές και οι Μητροπολίτες των Νέων Χωρών!!
Άσχετο αν η πράξη του 1928 λέγει ρητά και κατηγορηματικά ότι οι Μητροπολίτες των Νέων Χωρών, μόνο πνευματική σχέση έχουν με το Φανάρι, ενώ διοικητικά υπάγονται εξ ολοκλήρου στην Εκκλησία της Ελλάδος.
Ήταν ένα ακόμη λάθος των.. «σταυρωτών» του Χριστόδουλου, που το πληρώνει σήμερα η Εκκλησία και πολύ περισσότερο ο ιερός κλήρος που δοκιμάζεται και δεν μπορεί να το πεί και να το εκφράσει από το φόβο του!
Η Εκκλησιαστική Δικαιοσύνη θα έπρεπε να εκσυγχρονιστεί και να δώσει την ικανότητα στον ιερό κλήρο να νοιώσει την Εκκλησία ακόμη και σε περίπτωση ολισθήματος ότι λειτουργεί ως φιλόστοργος μητέρα και όχι ως μητριά!

 

➕➕ Η Εκκλησία είναι ο χώρος του αχώρητου που τα πάντα χωρεί… Δεν μπορεί λοιπόν να φέρεται απάνθρωπα! Δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων, αλλά ανθρώπων! Και όλοι κάνουμε λάθη!

 

✖️✖️ Σήμερα η Εκκλησία, δυστυχώς, κοροϊδεύει και με τους δύο βαθμούς Δικαιοσύνης που έχει!
Άσχετοι οι Μητροπολίτες της Εκκλησίας μας, στην πλειοψηφία τους, με τη Νομική Επιστήμη καλούνται να αποδώσουν το δίκαιο και να κρίνουν υποθέσεις που δεν γνωρίζουν σε βάθος αλλά τελούν υπό την καθοδήγηση του Μητροπολίτη εκείνου που τις παρέπεμψε!
Μάλιστα στο Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο, ενώ με βάση το νόμο, θα έπρεπε να προεδρεύει ο Αρχιεπίσκοπος, ο κ. Ιερώνυμος, στα 11 χρόνια που είναι Αρχιεπίσκοπος, το αποφεύγει για ευνοήτους λόγους. Έτσι, αντ´ αυτού, προεδρεύει ο πρώτος στα πρεσβεία, μετά τον Αντιπρόεδρο της ΔΙΣ!

🔴🔘Να επαναλάβω αυτό που είχα γράψει τις προάλλες:Συνοδικός Ιεράρχης,συμμετέχων στο Συνοδικό Δικαστήριο  συχνά και άνευ λόγου, εν ώρα συνεδριάσεων έλεγε : Φτάσαμε Κέρκυρα ή ακόμη;Και ασφαλώς δεν ήταν ο Σεβ. Κερκύρας. Ο ίδιος αυτός Γέρων Ιεράρχης θα είναι στην προσεχή Σύνοδο μέλος . Με τι μυαλό, μετά απ´αυτό και ύστερα από τόσα χρόνια να  έχει άποψη ή να κρίνει υποθέσεις; Έχουμε πολλά να δούμε ακόμη…

⚫️🔘 Πριν αρκετά χρόνια- ναί χρόνια- το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό έκρινε την υπόθεση του κληρικού Ιακώβου Αρμένη, που κάποια κασέτα-αν και παράνομο αποδεικτικό υλικό- τον έδειχνε με τα …εσώρουχα να συνομιλεί με έναν λαϊκό με αμφίεση εσωρούχων κι αυτός!

Το θέμα είχε προκύψει την εποχή του εκκλησιαστικού τσουναμίου! Τότε που το κοινό ζητούσε καθημερινά ανθρωποθυσίες στο τηλεοπτικό κολοσαίο των υπερβολών και των κατσσκευασμένων κατηγοριών, για να πληγεί η Εκκλησία και προσωπικά  ο τότε Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος! Αλλά δεν τα κατάφεραν! Κατάφεραν όμως να υπάρξουν παράπλευρες απώλειες όπως η περίπτωση του κληρικού Ιακώβου Αρμένη.

🔻🔻Ο εν λόγω κληρικός , τιμωρήθηκε τότε πολύ αυστηρά και μετά από τόσα χρόνια δικαιώθηκε από το Συμβούλιο Επικρατείας. Κι επειδή η όποια ενοχή του, δεν προκύπτει από κάποιο αποδεικτικό υλικό, αναμέναμε ότι το Δευτεροβάθμιο θα φερότανε με επιείκια και θα απέδιδε μια πιο ανθρώπινη ποινή!
Εισηγητής ήταν τότε  ο Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος, ένας ενάρετος Ιεράρχης και μεγάλης υπομονής και ανοχής άνθρωπος( για τους γνωστούς λόγους).
Παρ´όλα αυτά εισηγήθηκε και πάλι την καθαίρεσή του και την κατάταξή του στην τάξη των Μοναχών! Πού στηρίχθηκαν οι Αγιοι Συνοδικοί για να εδραιώσουν την κατηγορία τους;; Μα στο παράνομο αποδεικτικό υλικό της υπάρχουσας ταινίας με απομαγνητοφωνημένο περιεχόμενο!
Αθελά τους οι Αγιοι έκαναν μία πολύ κακή αρχή! Σε λίγο όταν  οι φήμες που κυκλοφορούν για διαφόρους— και μάλιστα πολύ πιο σημαντικούς του Ιακώβου Αρμένη— αρχίσουν να κυκλοφορούν  σε βιντεοταινίες ,τότε πώς θα αντιδράσει η  Εκκλησία;;
Και κάτι τελευταίο: τώρα που τιμωρήθηκε τόσο σκληρά και παραδειγματικά ο κληρικός αυτός, σταμάτησαν τα φαινόμενα αυτά στην Εκκλησία; Δεν υπάρχουν δηλαδή άλλοι κληρικοί που να υποκύπτουν σε ανάλογα ολισθήματα και μάλιστα να τα προχωρούν κι ένα βήμα πιο κάτω;;Ασφαλώς και όχι! Γιαυτό ας καθαρογραφεί επιτέλους η απόφαση και ας σταματήσουμε να φερόμαστε υποκριτικά.Ο στρουθοκαμηλισμός δεν μας βγήκε ποτέ σε καλό!

⚫️✖️. TO ΔEYTEPOBAΘMIO ΣYNOΔIKO ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΚΩΒΟ ΑΡΜΕΝΗ ΕΓΙΝΕ  14 IANOYAPIOY 2014 !!!

KAI ΠEPIMENΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ— 5 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ —  NA ΤΟΥ AΠOΣTAΛEI H AΠOΦAΣH

EXΕΙ ENHMEPΩΘEI ANEΠIΣHMA OTI BPIΣKETAI ΣTON NOMIKO ΣYMBOYΛO ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ  ΣTON ΚΥΡΙΟ ΠAΠAΓEΩPΓIOY !! ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ; ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ  ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ;

☑️ Τί πρέπει να γίνει; Η  απόφαση πρέπει να σταλεί στον ενδιαφερόμενο για να ενεργήσει στη συνέχεια τα νόμιμα. Αυτός ο άνθρωπος από τότε που τιμωρήθηκε και εξοστρακίστηκε από τον ιερό κλήρο έμεινε μόνος και αβοήθητος χωρίς μισθό.

«Οι φίλοι μου και οι πλησίον μου εξ εναντίας μου ήγγισαν και έστησαν, και οι έγγιστά μου από μακρόθεν έστησαν…»

Τόσα χρόνια ζεί με τις ελεημοσύνες μερικών  φιλότιμων ανθρώπων- λαϊκών και κληρικών. Οι γονείς του έφυγαν από τη ζωή με τον καημό του παιδιού τους, που κάποτε καμάρωναν γιαυτό όταν εισήρχετο στον ιερό κλήρο. Και τώρα μένει μόνος και αβοήθητος.

Και ερωτώ: είναι ο μόνος κληρικός που κατηγορήθηκε για ένα τέτοιο θέμα; Πόσοι άλλοι υπάρχουν που το συνεχίζουν και μάλιστα το απολαμβάνουν κιόλας;

Στον Ιάκωβο Αρμένη βρήκε η Εκκλησία να εξαντλήσει όλη την αυστηρότητά της;

Τι ψυχή θα παραδώσουμε  στο Θεό εν ημέρα κρίσεως! Γιατί τόση υποκρισία; 
🔴⚪️⚫️Η απειρία, η αλαζονεία, η εμπάθεια και η κακότητα  είναι κακοί σύμβουλοι! Και κάποια μέρα επιστρέφουν το περιεχόμενο των πράξεων που παράγουν στους ίδιους τους φυσικούς αυτουργούς και στα υποχείριά τους.