You are currently viewing Πανορμίτης Σύμη: Νέα μέλη της εφορείας της Μονής

Πανορμίτης Σύμη: Νέα μέλη της εφορείας της Μονής

Στη Μονή του Πανορμίτη ιερούργησε χθες, Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, ο Μητροπολίτης Σύμης Χρυσόστομος που εγκατέστησε τα νέα μέλη της εφορείας της Ιεράς Μονής.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρει:»Ιερουργούμε σήμερα το μυστήριο της ιστορικής συνέχειας της Ιεράς Μονής του Παμμεγίστου Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου, προσθέτοντας διά της Χάριτος του Θεού ένα ακόμη λιθαράκι στο οικοδόμημα του οργανισμού της». Με τα βαρυσήμαντα αυτά λόγια, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, σήμερα Κυριακή 24η Φεβρουαρίου 2019, εγκατέστησε διορίζοντας τα νέα Μέλη της Εφορείας της Ι. Μονής Πανορμίτου. Είχε προηγηθεί στο κατάμεστο Καθολικό του Ταξιάρχου ο Όρθρος και υπό του Ποιμενάρχου μας η τέλεσις της Θείας Λειτουργίας, παρόντων των παραδιδόντων ως και των αναλαμβανόντων Εφόρων.

Συλλειτουργοί του ήσαν ο Πανοσιολ. Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου π. Αντώνιος Πατρός, ο Εφημέριος της Ενορίας Αγ. Ελευθερίου Σύμης π. Δημήτριος Γεωργιάδης και ο Διάκονός του π. Γεώργιος Κακακιός. Συμπροσευχόμενος από του Ι. Βήματος ήταν ο Αρχιμ. π. Ιερόθεος Κοενάκης, αδελφός της Μονής, ενώ προ της Απολύσεως αφίχθη και ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος, Πρωτοπρ. Στέφανος Μακρής καθώς και ο Άρχων Δικαιοφύλαξ του Οικουμενικού Θρόνου και αναπλ. Νομικός Σύμβουλος της Ι. Μονής, κ. Θεόδωρος Μ. Παπαγεωργίου.

Μετά το Είη το όνομα… ετελέσθη Αρτοκλασία υπέρ υγείας των παραδιδόντων και των αναλαμβανόντων Εφόρων της Ιεράς Μονής, ενώ στην συνέχεια ο Γραμματεύς της Ι. Μητροπόλεως ανέγνωσε το διοριστήριον Αρχιερατικόν Γράμμα. Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος ανέπεμψε κατά την τάξη της Μητρός Εκκλησίας την ευχαριστήριον δοξολογική Ευχή, περιβάλλοντας, για πρώτη φορά στην ιστορία της Μονής, την εγκατάσταση των Εφόρων με τον εκκλησιαστικό αυτό τύπο.

Ακολούθησε σύντομη προσλαλιά του Πανοσιολ. Καθηγουμένου, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ανύστακτη φροντίδα και το αέναο ενδιαφέρον του περί της Ι. Μονής του Πανορμίτου, εξέφρασε τις προσωπικές του ευχαριστίες στους αποχωρούντες συνεργάτες του Εφόρους και υπεδέχθη με χαρά τα νέα Μέλη.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας με τον εμπνευσμένο του λόγο, ανεφέρθη εν συνεχεία διεξοδικώς στο ουσιαστικό έργο που επετεύχθη επί της θητείας των απερχομένων Εφόρων, ευχαριστώντας αυτούς λίαν επαινετικώς και προς τους οποίους «αξιοχρέω εκκλησιαστική προνοία χρώμενος» επέδωσε ευχαριστήριες επιστολές, απονέμων και εγγράφως «επί τη προσφερθείση ευδοκίμω διακονία, τον δίκαιον της Εκκλησίας έπαινον». Σε κλίμα ιδιαιτέρας συγκινήσεως, με την σειρά τους, οι απελθόντες Έφοροι υπέβαλαν προς τον Σεβασμιώτατο τις θερμές τους ευχαριστίες για την εμπιστοσύνη και την πατρική αγάπη, με την οποία από της εγκαταστάσεώς του, τους περιέβαλλε.

Ακολούθως ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας με λόγια ενθαρρυντικά και επαινετικά υπεδέχθη και συνεχάρη τα νέα Μέλη της Εφορείας, επισημαίνοντας τον ουσιαστικό ρόλο τον οποίο καλούνται εις το εξής να διαδραματίσουν, αναλαμβάνοντας τα ευθυνοφόρα τους καθήκοντα. Τους προέτρεψε δε, «εν αγαστή συνεργασία να προάγουν το πολυσχιδές της Ιεράς Μονής έργον, αισίως δε και λυσιτελώς να διεξάγουν την διοίκησιν, επιδεικνύοντες ζήλον και υποδειγματικήν αφοσίωσιν, προασπίζοντες και διαφυλάττοντες τα δίκαια αυτής, αποβλέποντες και αποσκοπούντες εις την εν γένει χρηστήν διαχείρισιν και κατά Χριστόν διαποίμανσιν».

Άπαντες οι παρευρισκόμενοι συνεχάρησαν τους Εφόρους, τόσον τους αποχωρούντες διά την περαίωση της επιτυχούς θητείας τους, όσον και τους νεοδιορισθέντες, ευχόμενοι καλή επιτυχία στα ευθυνοφόρα νέα τους καθήκοντα και στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Υδραικό, για το καθιερωμένο Μοναστηριακό κέρασμα. Αμέσως μετά, στην Μεγάλη Τράπεζα της Μονής παρετέθη εόρτιο γεύμα επί τω ευσήμω τούτω γεγονότι».