Συνεχής ροή από πλήθος κόσμου στο σκήνωμα του Μακαριστού Παύλου

Συνεχής ροή από πλήθος κόσμου στο σκήνωμα του Μακαριστού Παύλου

Πλήθη πιστών, νέοι και γέροντες συρρέουν από το μεσημέρι στον Άγιο Κωνσταντίνο Γλυφάδας προκειμένου να ασπαστούν για τελευταία φορά την δεξιά του Μακαριστού Μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλου.
Ευθύς ως έφθασε το σκήνωμα στον ναό τέλεσε τρισάγιο ο όμορος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης Συμεών. Λίγο αργότερα πέρασε από το ναό και ασπάστηκε το σκήνωμα του Παύλου και τέλεσε τρισάγιο, ο πρώην Πρωτοσύγκελλος της Ι.Αρχιεπισκοπής πατήρ Θωμάς Συνοδινός,ο οποίος συνεδέετο με τον Μακαριστό Παύλο με μακρόχρονη φιλία. Άλλωστε ο π. Θωμάς διαδραμάτισε σημαντικό και αποφασιστικό ρόλο στην εκλογή του Παύλου σε Μητροπολίτη Γλυφάδας το 2002.
Εντύπωση έκανε το βιαστικό πέρασμα του Αρχιγραμματέως της Συνόδου Επισκόπου Μεθώνης Κλήμεντος ο οποίος όμως, όπως μας πληροφόρησαν, δ ε ν τ έ λ ε σ ε τρισάγιο.
Περί την 7η το εσπέρας έφτασε στο ναό ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας Νικόδημος, καλός και ειλικρινής φίλος του Παύλου από τα νεανικά τους χρόνια. Ο Σεβ. Κασσανδρείας ήταν εμφανώς συγκινημένος καθ´όλη την διάρκεια που έψαλε το Τρισάγιο και στο τέλος ασπάστηκε στοργικά τον αείμνηστο Παύλο.
Λίγη ώρα αργότερα έφθασε στο ναό ο Μητροπολίτης Πτολεμαίδος Εμμανουήλ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο οποίς τέλεσε τρισάγιο ζητώντας μάλιστα από το εκκλησίασμα να ψάλλει μαζί του.
Μέχρι και αυτή την ώρα η ροή του κόσμου από το ναό, προκειμένου να αποχαιρετήσει τον καλοκάγαθο Παύλο, είναι συνεχής και ασταμάτητη, γεγονός που αποδεικνύει την αγάπη που έτρεφε ο λαός της Γλυφάδας και ιδιαιτέρως οι νέοι άνθρωποι, προς το πρόσωπο του Παύλου.
Αύριο πρωί θα τελεστεί θεία λειτουργία και περί την 12η θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και πολλούς Αρχιερείς, αλλά και λοιπούς κληρικούς .