You are currently viewing 300 ενορίες στην Εκκλησία της Ουκρανίας- Βόμβα από Άγιο Όρος για μαύρη προπαγάνδα από Ρωσία

300 ενορίες στην Εκκλησία της Ουκρανίας- Βόμβα από Άγιο Όρος για μαύρη προπαγάνδα από Ρωσία

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ: Περισσότερες από 300 ενορίες που ανήκαν στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας εντάχθηκαν στην νέα Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας από την ημέρα του Ενωτικού Συμβουλίου και τη ανεξαρτησίας από τη Ρωσία.

Οι ενορίες στα Δυτικά και στην κεντρική Ουκρανία προσχωρούν πιο ενεργά στην νέα Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η Βόρεια Ουκρανία έχει γίνει σημαντικά πιο ενεργή κυρίως χάρη στη συμβολή της περιοχής Zhytomyr. Οι ενορίες στα Νότια και στο Κίεβο αρχίζουν σταδιακά να εντάσσονται στην νέα Εκκλησία ενώ πολύ πιο στάσιμη είναι η κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία, παρόλο που έχουν ληφθεί οι πρώτες αποφάσεις για ένταξη στο νέο σχήμα .

Η περιοχή της Βίνιτσα δίνει το ρυθμό μιας και είναι η πρώτη περιοχή σε αριθμό, εν συνεχεία ακολουθεί η περιοχή Βόλιν, ενώ έπονται οι επαρχίες Khmelnytskiy, Zhytomyr, Rivne και Lviv.

Να σημειωθεί πως συγκεκριμένα και οι 9 ενορίες που ανήκαν στην Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας στην περιοχή Sokal της Lviv προσχώρησαν πρόσφατα στην Εκκλησία της Ουκρανίας.

Για μαύρη προπαγάνδα έκανε λόγο πριν λίγη ώρα με δήλωσή του στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, βασικό στέλεχος της Μοναστικής Πολιτείας του Άθωνα που επιθυμεί σε αυτή τη χρονική στιγμή να κρατήσει την ανωνυμία του.

Διαβάστε τη δήλωση:

΄΄Η όλη αναταραχή έχει προκληθεί σκοπίμως από την πλευρά του Πατριαρχείου της Ρωσίας. Χρησιμοποιούν τη μαύρη προπαγάνδα για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους.

Έχουν δώσει πολλά χρήματα και τώρα πιέζουν αυτούς που τα έχουν πάρει.

Απλά θα φανεί ποιοι δούλευαν καθαρά για το Χριστό και ποιοι για οικονομικά συμφέροντα.

Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση και προσοχή.

Το Πατριαρχείο έχει εμπειρία, γνώση και πορεύεται μεθοδικά. Μονάχα το Ρωσικό Μοναστήρι δεν δέχθηκε απεσταλμένους από Εκκλησία Ουκρανίας.

Όλα τα άλλα είναι παραφιλολογία.

Μιλούμε με γνωστούς στη Ρωσία οι οποίοι μας ζητούν να μάθουν την αλήθεια διότι δεν τους λένε.

Δυστυχώς τόσα χρόνια κομμουνισμού που υπέφερε η Εκκλησία, οι ηγέτες δεν έμαθαν τίποτα.΄΄

Ο Ανδρέας Μ. Καραγιάννης, δικηγόρος και συγγραφέας, γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα.
Είναι κάτοχος δύο πτυχίων, Πολιτικών Επιστημών και Νομικής.
Το 2002 έλαβε το πρώτο Βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης ‘Ιωάννης Κουτσοχέρας’ που έλαβε χώρα στα Καλάβρυτα. Το βραβείο του απονεμήθηκε από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο.
Το 2016 εκδόθηκε το βιβλίο του ‘Θύμα της Εποχής, ο Άνθρωπος’, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα ευπώλητα(best sellers) βιβλία της χρονιάς 2016-2017 σύμφωνα με την εφημερίδα ΄ΤΟ ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ’.
Έχει εκπονήσει το σχέδιο ‘Ένταξις’, σχεδιασμένο για επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος στην Ελλάδα, κατατεθειμένο στο Υπουργείο Μετανάστευσης.
Το βιβλίο του, ένα οδοιπορικό στο κόσμο του δουλεμπορίου, στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, προτάθηκε για Κρατικό Βραβείο λογοτεχνίας 2017. Η δεύτερη έκδοσή του παράλληλα με την Ελλάδα λαμβάνει χώρα και στην Ιταλία όπου μεταφράστηκε και αναμένεται να κυκλοφορήσει.
Έχει παρουσία ως αρθρογράφος σε εφημερίδες και ενημερωτικά site έχοντας δεκάδες γνωμικά στο ενεργητικό του.
Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές, ‘Το Κελί’(2003), ‘Σιωπώ’(2004).
Ομιλεί Αγγλικά, Γερμανικά.
Κατοικεί και εργάζεται στην Αθήνα, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.
Επικοινωνία
[email protected]
6944743614

ΠΗΓΗ:ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE