Από τραγουδιστής, μοναχός και διάκος ο Μάνος Γεωργαντάκης

Ο Διάκονος Ευγένιος Γεωργαντάκης στον ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν ενώπιον της Αγίας Τραπέζης. Φωτογραφία Facebook

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο τραγουδιστής Μάνος Γεωργαντάκης εγκατέλειψε το τραγούδι και χειροτονήθηκε διάκονος και μάλιστα άγαμος αφού εκάρη πρώτα μοναχός. Αλλαξε δε και το όνομά του και από Μάνος έγινε σήμερα Διάκονος Ευγένιος.

Η κουρά και η χειροτονία του έγιναν στην Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας Βόνης στις 20 Νοεμβρίου 2018, από τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου Ανδρέα, ο οποίος είναι συνάμα και καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εν τω μεταξύ, το Διαδίκτυο είναι γεμάτο από βίντεο τα οποία τον εμφανίζουν με ημίγυμνες κοπέλες του θεάματος σε προκλητικές και ακατάλληλες στάσεις και κινήσεις, όταν ήταν λαϊκός. Από σεβασμό στην ιεροσύνη και την Εκκλησία δεν δημοσιεύουμε το φωτογραφικό υλικό από τα εν λόγω βίντεο, τα οποία ωστόσο είναι προσβάσιμα στο Διαδίκτυο.

Σήμερα ο Διάκονος Ευγένιος Γεωργαντάκης, ο οποίος είναι γνωστός στην Ομογένεια ως τραγουδιστής, είναι φοιτητής στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, ενώ τα Σαββατοκύριακα μεταβαίνει στην κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν, όπου συνιερουργεί και ψάλλει με τον νεοδιορισθέντα ιερατικό προϊστάμενο Ευαγόρα Κωνσταντινίδη, γνωστό από το Ιονικό Χωριό των Κατασκηνώσεων στην Ελλάδα. Πολλοί φοιτητές της Θεολογικής Σχολής γνωρίζουν για τα βίντεο του Μάνου και σημερινού Διακόνου Ευγενίου στο Διαδίκτυο, όπως είπαν στον «Ε.Κ.».

Η αναγγελία για την εις Διάκονο Χειροτονία του Μάνου Γεωργαντάκη, ο οποίος μετονομάσθηκε σε Ευγένιος.
Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον διάκονο Ευγένιο Γεωργαντάκη στη Θεολογική Σχολή στη Βοστώνη, στον οποίο καταστήσαμε σαφές ότι ο «Ε.Κ.» θα προβεί σε δημοσίευμα περί αυτού, μας είπε ότι «επειδή τώρα χειροτονήθηκα κι έγινα διάκος και μοναχός δεν έχω ευλογία από τον πνευματικό μου να μιλήσω».

Στην επιμονή μας να πει πώς και πότε το αποφάσισε να γίνει μοναχός και να χειροτονηθεί, είπε ότι «από μικρός πήγα στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο Τήνου, τελείωσα μετά στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή, την Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή στο Ηράκλειο και την Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή στην Αθήνα, και μεταπτυχιακό μετά έκανα στην Κύπρο Θεολογία, μετά στην Αμερική στο Queens College Αγγλικά και τώρα πηγαίνω στον Τίμιο Σταυρό στη Βοστώνη στο πρόγραμμα Master of Theology (Μάστερ Θεολογίας)».

Στην ερώτηση γιατί χειροτονήθηκε στην Κρήτη, απάντησε «διότι η καταγωγή μου είναι από εκεί».

Στην ερώτηση «το διαδίκτυο είναι γεμάτο με εσάς να τραγουδάτε με ημίγυμνες κοπέλες και μάλιστα σε στάσεις ηδυπάθειας, έχετε κάποιο σχόλιο; Τα ξέρει ο πνευματικός σας; Ποιος είναι ο πνευματικός σας;», ο διάκονος Ευγένιος ανέφερε, ότι «δεν μπορώ να πω το όνομά του. Πριν χειροτονηθώ ο πνευματικός μου γνώριζε τα πάντα για μένα, για οτιδήποτε».

Από την κουρά του Μάνου Γεωργαντάκη σε Μοναχό μετονομασθείς σε Ευγένιο από τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου Ανδρέα. Διακρίνεται και έτερος Μοναχός. Φωτογραφία FacebookΟταν είπε ότι «δεν μπορώ να δώσω κάποια συνέντευξη», του καταστήσαμε σαφές ότι θα δημοσιευθούν αυτά». Επανέλαβε ότι «ο πνευματικός μου γνωρίζει τα πάντα» και συμπλήρωσε πως «εφόσον κάποιος γίνεται μοναχός η Ορθοδοξία λέγει πως εφόσον εξομολογηθεί και μπει σε μοναστήρι και γίνει η κουρά του ό,τι έχει γίνει στο παρελθόν είναι πια ένας άλλος άνθρωπος. Αλλάζει το όνομά του, αυτή τη στιγμή λέγομαι Ευγένιος, οπότε καταλαβαίνετε ότι έχω μία άλλη ζωή, είμαι ένας άλλος άνθρωπος αυτή τη στιγμή».

Επίσης, σε επικοινωνία του «Ε.Κ.» με τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου Ανδρέα, τον οποίον βρήκαμε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και απαντητικά στην ερώτηση «ο Διάκονος Ευγένιος Γεωργαντάκης είναι δικός σας κληρικός ή της Αρχιεπισκοπής Αμερικής;», απάντησε πως «είναι δικός μου κληρικός, εγώ τον χειροτόνησα, όταν πάρει το πτυχίο από τη Θεολογική Σχολή στη Βοστώνη θα έλθει στη συνέχεια στη Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου».

Στην ερώτηση αν είχε υπ’ όψη του ότι βρίθει το Διαδίκτυο με βίντεο του διακόνου Ευγένιου και πρώην τραγουδιστή Μάνου με ημίγυμνες κυρίες και μάλιστα ευρισκόμενες σε στάσεις ηδυπάθειας, ο Μητροπολίτης Ανδρέας είπε «όχι, έχω ξαφνιαστεί. Το παιδί αυτό ήλθε με βρήκε, μιλήσαμε κ.λπ.».

Οταν ο κ. Ανδρέας προσπάθησε να μας πει να μην προβούμε σε δημοσίευση «επειδή είναι ένας νέος κληρικός, δεν ξέρω τι έκανε στο παρελθόν, αλλά βέβαια αυτό θα το αποφασίσετε εσείς», του απαντήσαμε ότι και βέβαια αυτό θα το αποφασίσουμε εμείς.

Ο «Ε.Κ.» ανταποκριθείς στην παράκληση του Μητροπολίτη Ανδρέα έστειλε δείγμα από βίντεο του κ. Γεωργαντάκη το οποίο και είδε.

Εν τω μεταξύ, ο διάκονος Ευγένιος Γεωγραντάκης αυτοβιογραφούμενος στο Διαδίκτυο έχει γράψει τα εξής: «Ονομάζομαι Μάνος Γεωργαντάκης. Γεννήθηκα στην Αθήνα και η καταγωγή μου είναι από τη Σητεία της Κρήτης. Στην ηλικία των 10 ετών εισήλθα στον ατελείωτο και μαγικό χώρο της Μουσικής.
Αρχικά εγγράφομαι στο ωδείο και ξεκινώ από τη θεωρία της Μουσικής (Σολφέζ κτλ.), και συγχρόνως παρακολουθώ το πρώτο έτος της Βυζαντινής Μουσικής.

Ετσι έρχομαι σε επαφή εξ απαλών ονύχων με τα δύο διαφορετικά, αλλά και με ομοιότητες, είδη μουσικής, δηλαδή με τη δυτική και την ανατολική μουσική. Με την πάροδο του χρόνου, τελειώνοντας το 24ο Ενιαίο Λύκειο Αθηνών, λαμβάνω το δίπλωμα της Βυζαντινής Μουσικής και έπειτα από λίγα έτη το πτυχίο της Αρμονίας. Είμαι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εχω συμμετάσχει από το 2003 με πολλές παραδοσιακές χορωδίες σε συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής, στο Ηρώδειο, στο κινηματοθέατρο ‘Παλλάς’ και αλλού. Παραδειγματικά αναφέρω τη συμμετοχή μου σε παραδοσιακή χορωδία στο Ηρώδειο, την 1-12-2003, η οποία πλαισίωνε τον Χρόνη Αηδονίδη, τον Ηλία Κλωναρίδη και τον Δημήτριο Ζάχο.

Επιπλέον, έχω ταξιδέψει με χορωδίες σε χώρες του εξωτερικού, όπως στην Πολωνία. Εχω συνεργασθεί με τον Σταμάτη Γονίδη και τη Σοφία Μάνου, στις 8-4-2008, κατά την παρουσίαση του CD ‘Προσδοκώ ανάστασιν’ στο βιβλιοπωλείο ‘Ιανός’ (Η παρουσίαση μεταδόθηκε απευθείας από το ιδιωτικό κανάλι ‘Mega’ στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου).

Από το 2008 μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων, ασχολήθηκα με το παραδοσιακό και το λαϊκό τραγούδι, καθώς και με την παράδοση μαθημάτων Μουσικής. Το 2012, τον Φεβρουάριο κερδίζω υποτροφία από το κανάλι ‘Mad’ για την παρακολούθηση μαθημάτων στο ‘Τhe Art Studio Tas’. Το ‘Τhe Art Studio voice, body, image’ είναι το πρώτο σχολείο που αγκαλιάζει όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν με επαγγέλματα τα οποία απαιτούν εξειδικευμένη χρήση της φωνής, του σώματος, της κίνησης, της επικοινωνίας, των δημοσίων σχέσεων και της συνολικής εικόνας τους.

Καθηγητές της σχολής είναι: Νίκος Μουρατίδης – Μουσικός Παραγωγός με πολυετή πείρα στα μουσικά δρώμενα της χώρας. Επί σειρά ετών σε δισκογραφικές εταιρείες, ραδιόφωνο, τηλεόραση και μάνατζερ πολλών γνωστών καλλιτεχνών του τραγουδιού και του θεάτρου. Αποστολία Παπαδαμάκη – Χορογράφος, κινησιολόγος, σκηνοθέτις, καθηγήτρια χορού, καλλιτεχνική διευθύντρια του χοροθεάτρου Quasi stellar, μέλος του Δ.Σ του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου στην Ελλάδα Τζίνα Πούλου – Σολίστ τραγουδιού, όπερα και μιούζικαλ, σύγχρονο τραγούδι. Καθηγήτρια Φωνητικής στον Αντέννα (X-Factor και εργαστήρι φωνητικής τέχνης). Αντιδήμαρχος και Αντιπρόεδρος νομικού προσώπου Πολιτιστικών Δήμου Χαλανδρίου.

Στη σχολή μας (TAS), στη γιορτή της μητέρας, είχαμε μία εκδήλωση αφιερωμένη σε τραγούδια που στιχουργός τους είναι η Λίνα Νικολακοπούλου. Ηταν εκδήλωση τιμής στην προσφορά της εν λόγω στιχουργού στο ελληνικό τραγούδι. Ελαβαν μέρος οι σπουδαστές της σχολής ξετυλίγοντας το ταλέντο τους. Μεταξύ αυτών και ο υποφαινόμενος: ‘Τελευταίος από τους σπουδαστές εμφανίστηκε ο Μάνος Γεωργαντάκης, ερμηνεύοντας το ‘Δι’ ευχών’…’

Από τα τέλη του 2013 πήγα στη Νέα Υόρκη για σπουδές, όπου μέχρι σήμερα ζω. Από το 2013 μέχρι και σήμερα είμαι καθηγητής σε σχολείο στη Νέα Υόρκη και τραγουδιστής και συνεχίζω τις σπουδές μου. Το 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο μου τραγούδι με τίτλο ΓΥΡΝΑ. Μουσική: Γρηγόρης Τζούκας, Στίχοι: Κωνσταντίνος Σκόρδας, Ενορχήστρωση-computer programing: Γρηγόρης Τζούκας. Μουσικοί: Κλαρίνο: Σταύρος Παζαρέντζης Κιθάρες: Δημήτρης Χατζησάββας mix-mastering: Δημήτρης Χατζησάββας. Και τον Ιούνιο κυκλοφόρησε νέο κομμάτι με τίτλο ‘Πλάκα κάνεις’».