Τα ονομαστήρια του Καθηγουμένου της Μονής Βαρλαάμ Μετεώρων Αγίου Γέροντα Ισιδώρου

Τα ονομαστήρια του Καθηγουμένου της Μονής Βαρλαάμ Μετεώρων Αγίου Γέροντα Ισιδώρου

Σήμερα 4 Φεβρουαρίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Οσίου Ισιδώρου. Ένας από αυτούς που φέρουν το όνομα του Αγίου είναι και ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ Μετεώρων Αρχιμ. Ισίδωρος Τσιατάς.

Το πρωί στη Μονή τελέστηκε ο Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νοτίου Μαδαγασκάρης και Τολιάρας κ. Πρόδρομος.

Στο αρχονταρίκι της Μονής ο Γέροντας Ισίδωρος δέχτηκε ευχές κληρικών και λαϊκών. Για τον γέροντα Ισίδωρο μίλησε στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος. Αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Γέροντος Ισιδώρου αλλά και στο έργο του και είπε πως είναι από τις αγιότερες μορφές που υπάρχουν στην μοναστική κοινότητα.

Ο Γέροντας στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο αλλά και όλους όσοι προσήλθαν στο μοναστήρι για να του ευχηθούν για την εορτή του. Είπε πως επί τριάντα χρόνια δεν γιόρτασε ποτέ με κόσμο και γι’ αυτό δεν είναι συνηθισμένος στην πολυκοσμία και ευχήθηκε ο Πανάγαθος Θεός να δίνει δύναμη και υγεία σε όλους.

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Επίσκοπος Νοτίου Μαδαγασκάρης και Τολιάρας ο οποίος αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τον Γέροντα Ισίδωρο.

Γέροντα, πολλά τα έτη!

ΠΗΓΗ: tameteora.gr