Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο καθηγητές και φοιτητές εόρτασαν τους Τρείς Ιεράρχες υπό τις ευλογίες του Θεσπιών Συμεών

Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο καθηγητές και φοιτητές εόρτασαν τους Τρείς Ιεράρχες υπό τις ευλογίες του Θεσπιών Συμεών

«Να μην έχουμε αργία στα όνειρα» προέτρεψε τους καθηγητές και φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών ο οποίος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο μικρό εκκλησάκι των τριών Ιεραρχών εντός του Πολυτεχνείου.
Πλήθος κόσμου, καθηγητές και φοιτητές τίμησαν όπως κάθε χρόνο την μνήμη των Αγίων της εκπαίδευσης.

Παρόντες ο Πρύτανης κ. Ιωαννης Κόλλιας καθηγητές και φοιτητές του Ε.Μ.Πολυτεχνείου από νωρίς γέμισαν τον ναό της πανεπιστημιούπολης.

Στον λόγο του ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών μίλησε με ρητορική δεινότητα για την σημαντική βοήθεια των Τριών Ιεραρχών στην πορεία των Ελληνικών γραμμάτων.

«Οι τρεις ιεράρχες θεματοφύλακες της ακαδημαϊκής ελευθερίας» τόνισε ενώ πρόσθεσε «Ήταν δεκτικοί στον διάλογο σε κάθε περίπτωση και δεν έβλεπαν εχθρούς αλλά μια αληθινή
πρόκληση».

«Οι άγιοι τρεις ιεράρχες έρχονται να μας δώσουν τα σωστά παραδείγματα από όλες τις φάσεις της ζωής τους» είπε κλείνοντας την ομιλία του.

«Να μην έχουμε αργία στα όνειρα γιατί αν γίνει αυτό θα είναι η καταστροφή μας» είπε σε άλλο σημείο ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής.

Ο ναός στην πανεπιστημιούπολη λειτουργεί καθόλη την διάρκεια του χρόνου με μέριμνα του ενοριακού ναού Αγίου Θεράπωντος Ζωγράφου από το 2005.

Λίγο πριν την απόλυση τελεστηκε μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους κτήτορες και καθηγητές.

Στην θεία λειτουργία έψαλλε ο χορός της Χριστιανικής φοιτητικής δράσης ο ποιος δέχτηκε θερμές ευχαριστίες από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Αμέσως μετά ο Επίσκοπος Θεσπιών με τον Πρύτανη του ΕΜΠ επισκέφθηκαν το κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου και συνομίλησαν με φοιτητές.