You are currently viewing Η εορτή των Τριών Ιεραρχών με βραβεύσεις μαθητών στην Μητρόπολη Λαγκαδά

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών με βραβεύσεις μαθητών στην Μητρόπολη Λαγκαδά

Τους Αριστεύσαντες μαθητές του απελθόντος σχολικού έτος 2017-2018, βράβευσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, κατά την διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας η οποία ετελέσθη επ’ ευκαιρία της εορτής των Εφόρων των Ελληνικών Γραμμάτων και της Παιδείας και Αγίων Μεγάλων Οικουμενικών Διδασκάλων και Ιεραρχών της Εκκλησίας μας, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, παρέστησαν εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως, αντιπροσωπείες μαθητών και μαθητριών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως, Δάσκαλοι και Εκπαιδευτικοί καθώς και αρκετοί Πιστοί, ενώ το αναλόγιο του Ναού λάμπρυνε με την παρουσία τους η Παιδική Χορωδία «Ειρμός», εις την οποία στο τέλος απονεμηθήκαν τιμητικοί τίτλοι εξ αφορμής των πρώτης θέσης που λάβανε σε πανελλήνιο διαγωνισμό χορωδιών.

Προ της εκδηλώσεως ανεγνώσθη υπό του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου π. Αλεξάνδρου Φίλλιου, το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, προς τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των Ελληνικών Σχολείων.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη του Μαθητές και τις Μαθήτριες για τις άριστες επιδόσεις τους στα μαθήματα,

ευχόμενος προς αυτούς διαρκή πρόοδο και επιτυχία στις σπουδές τους, σημειώνοντας μεταξύ άλλων, ότι ο Λόγος των Αγίων Πατέρων είναι ο Λόγος του Θεού και γι΄ αυτό είναι πάντα επίκαιρος και δίδει συνεχώς απαντήσεις σε όποιους πιθανόν προβληματισμούς έχουν ακόμα και σήμερα, ενώ καταλήγοντας τα προέτρεψε να κάνουν ένα restart, και έχοντας ως παράδειγμα τις μορφές των Τριών Ιεραρχών, να αποκτήσουν περιεχόμενο ζωής γενόμενοι αληθινοί Χριστιανοί και όπως μας θέλει ο Κύριος, διότι μόνο έτσι θα μπορούν να ζουν μέσα στο Μεγαλείο της Πίστεως μας, προφυλάσσοντας τον εαυτό τους από κάθε τι που είναι γύρω τους και εγκυμονεί κινδύνους.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και ο Εκκλησιασμός των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως αλλά και Προσχολικής ηλικίας σε όλους τους Ναούς της Μητροπολιτικής Περιφέρειας, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης χοροστάτησε διαδοχικά εις τους Ιερούς Ναούς της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά όπου και ετέλεσε Αρτοκλασία, ευχόμενος υπέρ υγείας των διδασκόντων και διδασκομένων των Σχολικών Μονάδων, και Θεοφανείων Λαγκαδά, ομιλώντας στο τέλος προς τα παιδιά με πατρικούς λόγους αγάπης και αναλύοντας εκτενώς τις μορφές των Μεγάλων Πατέρων και Εφόρων των Γραμμάτων Τριών Ιεραρχών, προτρέποντας τα, να κάνουν μία προσπάθεια να τους γνωρίσουν μέσα από τα έργα τους και την

διδασκαλία τους και να πάρουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μηνύματα, τα οποία είναι μηνύματα ζωής, χαράς, ελπίδος και αισιοδοξίας.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό επί τη ενάρξη του νέου έτους και ευλόγησε και έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Λαγκαδά, ευχόμενος προς όλους να έχουν συνεχώς υγεία ψυχής και σώματος για να μπορούν απρόσκοπτα να επιτελούν τα πολυεύθυνα καθήκοντά τους.

 

Εορτή Τριών Ιεραρχών-Βράβευσή Αριστούχων Μαθητών (125)